для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Едуард Гурвіц не проти пам'ятників тим, хто вбивав українців, але менше за інших


Едуард Гурвіц не проти пам'ятників тим, хто вбивав українців, але менше за інших
Так колишній міський голова Одеси, а нині "УДАРівець", в ефірі "Шустер-life" на Першому національному мотивував встановлення за його мерства пам'ятника Катерині ІІ.
 
Захищаючись від закидів на свою адресу щодо ганебного акту вшанування руйнувательки Запорозької Січі, він сказав, що в Україні безліч пам'ятників комунно-більшовицьким катам, на рахунку яких набагато більше українських життів, ніж в російської імператриці, а тому, мовляв, їй - можна.
 
Виходить, чим менше хтось загубив українського люду, тим більше він достойний пам'ятника?  Невже Гурвіц не розуміє антилюдськості запропонованої їм мотивації?
 
А чи так само б легко він встановлював пам'ятники тим, хто нищив євреїв? Слід розуміти, ті, хто був у цьому поміркованішим, отримував би в Гурвіца більшу прихильність, аж до увіковічення в бронзі чи граніті?
 
І це при тому, що той, хто врятував бодай одного єврея, вважається "праведником світу". Бо рятуючи людину - рятуєш Всесвіт. Чи може за Гурвіцом життя українця - має одну цінність, а єврея - іншу, куди більшу? Скількома життями іваненків, сидоренків, петренків Гурвіц оцінює одне життя такого як він?
 
Україна посідає четверте місце в світі за кількістю праведників після Польщі, Нідерландів і Франції. В нас таких 2402. Що, мало? Все одно не достатньо для того, аби не ставити пам'ятники тим, хто вніс свою лепту у винищення українців?
 
Чи не варто тоді, з огляду на заяву знаного одесита, ізраїльському Яд Вашему переглянути критерії удостоєння статусу "праведника світу" і вважати таким не того, хто врятував, а того, хто вбив чи видав фашистам якнайменше євреїв?
 
Олексій Мазур,
Дніпропетровськ.    
© spetskor [12.11.2012] | Переглядів: 1645

2 3 4 5
 Рейтинг: 32.1/41

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook