для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Пограємось у виборчу арифметику.


Пограємось у виборчу арифметику.
  
  "Математика - цариця наук"
     Хтось дуже розумний.
      Все таки наша влада, та журналісти «спортивної статури», що діяли на виборах кінчені двієчники. Вони в школі скурили підручники з математики і навіть фальсифікувати красиво не вміють.
 
     Я думав, що тільки я такий розумний, хто вміє користуватись Exсel, викладаючи своє ІМХО по результатам виборів на 96-му окрузі, що на Київщині.
http://durdom.in.ua/uk/main/article/article_id/16053.phtml
     Виявилось що є ще більш прискіпливі товариші.
http://censor.net.ua/news/222952/vo_vremya_vyborov_na_4_okrugah_vbros_prevysil_yavku_danilyuk
     Я спеціально перевірив всі дані по 18-му округу  http://www.cvk.gov.ua/vnd2012/wp337pt001f01=900pf7331=18.html
І все збіглось з даними Данилюка. Розуміючи, що на всі 225 округів мене не вистачить, пропоную колегам перевірити дані ЦВК по своїм округам. Може ще хтось знайде «цікавинки» у підрахунку голосів. Хто ніколи не працював з Exсel-ем, але також є Фомою невіруючим, розказую як це зробити.
 
     1. Операція 1. На сайті ЦВК знаходите сторінку «Результати», нижче «по одномандатних округах», після цього «Підсумки голосування на виборчих дільницях у загальнодержавному виборчому окрузі в межах ОВО №18, Вінницька область», наприклад. Вашій увазі відкриється табличка http://www.cvk.gov.ua/vnd2012/wp337pt001f01=900pf7331=18.html
 
     2. Виділяйте і копіюйте всю табличку. Після цього відкриваєте в офісі комп’ютера Exсel і у саму верхню клітинку клікаєте та вставляєте інформацію. У Вас чудовим чином буде сформоване поле даних для обробки.
 
     3. Для початку, під другою колонкою (колонка В) виділяєте знизу першу вільну клітинку. Ставите в неї значок дорівнює «=»,  зверху на полі функцій клікаєте автосумма , потім Enter і… о диво!!! Ви отримаєте цифру, яка дасть Вам загальну суму виборців, які зареєстровані у вибраному виборчому окрузі.
 

     4. Далі простіше. Клікаєте по клітинці, яка тільки но чудесним чином видала число і «запам»ятати». Потім виділяєте весь рядок клітинок праворуч і клікаєте вставити. Чудо продовжиться. Ви отримаєте загальну суму голосів, які виборці округу віддали за кожного з кандидатів (колонки D і наступні), а також загальну сумму виборців, голоси яких прийняті, як дійсні (колонка С).
 
     5. Тепер перевіряємо дані, як Данилюк. Відкриваємо http://www.cvk.gov.ua/vnd2012/wp095_2pt001f01=900pt049f01=4.html
І знаходимо для вибраного виборчого округу кількість виборців, що отримали бюлетені на кінець голосування. По 18-му округу 98016 виборців. Звіряємо з кількістю виборців, що отримані автосумою в колонці С.  Нижче автосуми вставляємо в клітинку цифру 98016.
 
     6. Клікаємо по наступній клітинці (нижче) в колонці С і вставляємо формулу. Для 96-го округу у мене виглядала так =C196-C195. Знову Enter, отримаєте кількість виборців, які отримали бюлетені, але або їх «вкрали», або за порадою Leongarda зробили не дійсними. Звертаю увагу, у Вас не повинно вийти числа з мінусом. Інакше в цьому окрузі вкидаючи бюлетені пацани «просто погарячкували», що і довів Данилюк.
Все було б простіше, якби на сторінці ЦВК, http://www.cvk.gov.ua/vnd2012/wp095_2pt001f01=900pt049f01=4.html
можна було б розкрити дані про кількість отриманих бюлетенів для округа по дільницях. Тоді можна було б більш впевнено вказати де бюлетені вкидались , а де псувались з великою ймовірністю.
 
     7. Оскільки цього в лоб знайти не вдається (привіт колезі Федоренку). Не абсолютні ідіоти робили сайт ЦВК і не хотіли, щоб система так просто розкривала фальсифікації, доведеться попрацювати ще.
 
     8. Вичисляємо процент дійсних голосів на дільницях відносно кількості зареєстрованих. Клікаємо у пешому рядку першу праворуч чисту клітинку, пишемо формулу =C1/B1*100 і Enter. В клітинці отримуєте числове значення у відсотках.
 

     9. Запам’ятовуєте ,клікнувши цю клітинку, потім виділяєте всі клітинки колонки нижче і знову Enter.  Відсотки прорахуються.
 
     10. Точно так же формуєте  колонки з відсотками підтримки вибраних кандидатів.
 

     А тепер можете просто проаналізувати масив даних. Я впевнений, що кожен зможе знайти багато ЦІКАВОГО. Де виборці проявили просто армійську свідомість віддаючи свої голоси «за кандидатів нерушимого блоку комуністів і беспартійних ригоАналів і тушок», а скоріш за все був вкид.
 
     На якій дільниця ненормально низька підтримка опозиційного (звичайно другого) кандидата та низький відсоток дійсних бюлетенів. Хоча б від зареєстрованих виборців. Хоча звичайно цікавіша була б цифра «отримані бюлетені - дійсні». ЦВК її не викладає на сайті по дільницях. Але це все одно буде видно де умисно шкодили дійсні бюлетені і крали голоси у опозиції.
 
     І на біса у нас в країні існує Прокуратура, якщо можна не вилазячи з-за домашнього компа визначити підозрюваних у фальсифікаціях ДВК, ОВК та амінів? Вони ж звичайнісінькі люди і одразу почнуть співати звідки у таких цифірь вуха ростуть…
 
P.S. Дякую колезі Igoron за жабу, яка підштовхнула до написання цього ІМХО, і стала ілюстрацією.
 
© инженегр [05.11.2012] | Переглядів: 6386

2 3 4 5
 Рейтинг: 47.5/36

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook