для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Залиш надію


Залиш надію

 
Все таки українські виборці невиправні оптимісти. Всі знають, що окупаційна влада все одно фальсифікує результати волевиявлення, але всі, водночас, сподіваються на перемогу опозиції.
 

 
Десь там, на споді душі, живе віра в те, що справедливість восторжествує і, як в народній казці, добро переможе зло.
 

 
Але, на превеликий жаль, ми живемо в країні, де добра практично не залишилось. Все добро вже давно перекочувало в закрома партії влади, а хто правий, а хто винуватий вирішує виключно бабло, яке теж захапала та сама партія.
 

 
Оптимізм українського виборця невиправданий хоча б тому, що ніхто не збирається звертати увагу на його волевиявлення. Бо ж у нашій країні здавна відомо, що неважливо, як голосують. Визначальне значення має те, хто і як рахує.
 

 
А регіонали набили виборчі комісії своїми людьми так, що аж з боків випирає. Тому хто рахуватиме вже ясно. Власне, як і ясно як рахуватиме.
 

 
Візьмемо екзит-поли.
 

 
Світовий досвід застосування цієї процедури свідчить, що статистична похибка становить 1,5-2%. Тобто в демократичних країнах результати екзит-полів практично не відрізняються від офіційних результатів виборів.
 

 
З огляду на сумнівну українську демократію, прийнято вважати, що в нашій державі ця похибка може складати цілих 5%.
 

 
А тепер подивімося, що ми маємо, якщо порівняти дані екзит-полів і дані оголошені ЦВК на основі обробки електронних протоколів.
 

 
ВО «Свобода» “несподівано” втрачає третину голосів, скочуючись з 12% (за даними екзит-полів), до 8%, які оприлюднює ЦВК.
 

 
Трохи (але в межах статистичної похибки) втрачає Удар. Але саме ці відсотки (від «Свободи» та «Удару») дивним чином перекочовують  до комуністів (виводячи їх на третє місце) і до регіоналів (укріплюючи їхнє перше місце).
 

 
А комісії продовжують рахувати і, підозрюю, що протоколи, з так званими мокрими печатками, ще більше відрізнятимуться від даних протоколів електронних, а тим більше від даних екзит-полів. Звичайно ж на користь регіоналів і комуністів.
 

 
Не здивуюсь, якщо виявиться, що «Свобода» не здолала прохідний бар’єр. Не вистачить якоїсь десятої відсотка.
 

 
З огляду на те, що офіційні результати виборів збираються оголосити аж через два тижні, чекати можна чого завгодно. Навіть попадання в парламент Королевської, в яку вклали стільки бабла, що аж моторошно.
 

 
Тому, ще перед виборами, треба було повісити над виборчими дільницями відомий напис «Lasciate ogni speranza voi ch'entrate!»* в перекладі на регіональну мову.
 

 

*З «Божественної комедії» («Пекло», пісня 3) італійського середньовічного поета Данте Аліг'єрі (1265-1321) - напис на воротах пекла: «Залиште надію всі, хто сюди входить».
© R`n`R [30.10.2012] | Переглядів: 4960

2 3 4 5
 Рейтинг: 43.8/27

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook