пароль
пам’ятати
[uk] ru

Підготовка до успішних виборів.


Підготовка до успішних виборів.
А таки існують паралельні світи. От вчора член ЦВК Охендовський в інтерв’ю на 5-му каналі ТВ розповів ... «У нас абсолютно спокійний виборчий процес. Це, зокрема, підтверджує і кількість скарг, які не лише розглядаються, а й надходять до ЦВК. Кількість повідомлень про порушення під час виборчого процесу на цих виборах у рази нижча, якщо порівнювати з будь-яким попереднім виборчим процесом».
 
А дивишся в низку інформаційних повідомлень, то передвиборчий «продпромярмарок» ще ніколи в таких обсягах на виборців свої дарунки не обвалював. Та й добровільно-примусові методи формування свого «пулу» виборців, деякими кандидатами у депутати від «влади», як Мельник (податкова академія) в Ірпені та Луцький (проректор НАУ)  у Києві  взагалі стали легендами. При обсязі виборців на середній дільниці десь 2000-2500 виборців, «діячі» встигли більше половини спромоглись «повідкріпляти» на дільниці де балатуються. Що навіть примусило ЦВК вжити заходи, та позбавити можливості виборця, голосувати поза межами свого округу. Але власне нічого не заважає відмінити це рішення напередодні виборів у суді.
 
І це все тільки декілька прикладів з «широкого арсеналу засвоєних під час попередніх виборчих кампаній та низки нових за своєю зухвалістю заходів, як-от маніпуляції з формуванням складу виборчих комісій або інформація про спускання в регіони рознарядки про те, скільки голосів за ПР має дати той чи інший населений пункт, район і регіон, … підкуп виборців із використанням бюджетних коштів та застосування адміністративно-репресивного ресурсу для обмеження або й унеможливлення агітації опозиційних політичних партій, особливо їхніх кандидатів-мажоритарників; залякування кандидатів, активістів та агітаторів від опозиційних сил; масштабне використання переваги представників від партії влади у виборчих комісіях під час підрахунку результатів волевиявлення;  «скидання з порога» ВО «Свободи», результат якої можуть спробувати обмежити, наприклад, 4,95%, а також протягування до парламенту «України – Вперед!» Наталії Королевської; підтримка технічних проектів на кшталт «Нашої України», Радикальної партії тощо, які мають відтягнути голоси частини опозиційних виборців; приховування від більшості громадян об’єктивної інформації щодо реальних процесів у країні шляхом тотальної монополізації в той чи інший спосіб медіа-простору.»
 
А що ж прокуратура? «Працює», активно посилаючи скаржників до ЦВК, а ті відповідно назад. Чогось відомі слова з пісні Висоцького пригадались … про «сигнали».
Чи як колись за часів совка, в міліції … «вдаримо по злочинності – зменшенням кількості зареєстрованих заяв».
 
І от на фоні цього всього член ЦВК по квоті ПР Охендовський натхненно розповідає, що всілякі передвиборчі компанії були, але такої бездоганної як ця ще не було. То власне як це можна сприймати, окрім як спробу всупереч реаліям, сформувати позитивну громадську думку про бездоганність виборів, які в поті обличчя готуються фальсифікувати?! Коротше - все … гуд, десь навіть бютіфул, … як для повних фул.  
 
Не підвели очікувань щодо маніпуляцій з громадською думкою, про які казав ще влітку, й низка соціологічних контор, що зненацька зрівняли рівень електоральних уподобань до «влади» з рівнем підтримки опозиційних сил, які до цього були фаворитами. І тут питання «парєшалі».
 
А що потім … «куме, а як же ж так, ми ж з вами точно знаємо що все село голосувало за іншого, окрім Голови, а виграв отой бовдур?»
Їй бо вірно радить «влада» … припинити скиглити й пригадати де лежать лопати та вила.
 
Бо не зважаючи на думки які висловив політолог В.Фесенко, що … «Теперішні лідери опозиції навряд підуть на радикальні дії – їм потрібні депутатські мандати, а не революція. Юлія Тимошенко могла б поставити на кон й змінити ситуацію радикально, але теперішні опозиційні лідери набагато поміркованіші»,  питання ж не у поміркованості теперішніх лідерів опозиції, а у наших власних бажаннях.
© Блик [26.09.2012] | Переглядів: 2596

2 3 4 5
 Рейтинг: 42.6/36

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати