пароль
пам’ятати
[uk] ru

Виборча шизофренія.


Виборча шизофренія.
  Просто зовсім незбагненно та незрозуміло для думаючого, мислячої людини, у що перетворився такий простий еволюційний процес як "вибори" в нашій державі.
Напевно якби у нашого люду була можливість в якийсь спосіб абстрагуватися від реалій свого життя і подивитися з боку на своє сьогодення, то крім подиву та матюків нічого більше не було б. Принаймні у тих, хто вважає себе розумною людиною.
 
  Подивіться, а при бажанні - подумайте, у що перетворили процес "вибори" у нас. Здавалося б, такий простий еволюційний процес розвитку будь-якого суспільства в світі, як вибори - організували, прийшли, зробили своє волевиявлення, (хто - за, хто - проти, то вже кому що до вподоби), підрахували, оголосили результати, переможці зайняли свої місця у "корита влади" і вперед до покращення ... А ні !
 
Те що зараз у нас відбувається інакше, ніж як "виборча шизофренія" назвати важко. Спробуйте мені по опонувати.
Виявляється, що результати "народного волевиявлення" будуть цілком залежні від тих, хто буде то "волевиявлення" підва-ховувати. А саме страшне, що з цим підра-хуєм буде згодна більша частина насєлєнія.
 
Так, я розумію та знаю хто і навіщо "вибори" в Україні перетворив на роздачу продуктових наборів під спів "народних" артистів і обіцянок "покращання вже сьогодні, стабільності та добробуту", хто своїми маніпуляціями свідомості людей робить з виборця бидломасу. Але народ? Де його народна мудрість? Невже за 70 років царювання комуністів та 20 років пост-совка розум нашого народу знищений вщент ? повністю?.
 
Не хочу багато щось писати про тих, хто в наших виборах виступає у ролі кандидатів. Там кожен в міру своїх розумових здібностей та фінансових можливостей сам себе рекламує як може і хоче. Бог їм усім суддя.
 
Хочеться про тих, хто повинен своїми розумовими здібностями і волевиявленням робити відсіч всякому лайну, яке за законом природи завжди плаває зверху. Про тих, хто ні за яких обставин не мав би допустити до влади над собою тих, кого у всьому світі називають злочинцями.
Чому такого не трапилося у нас? У всьому світі, де є демократія, "вибори" спрацьовують, а у нас - ні? Чому наша, всенародно (для мене це спірне питання) обрана влада має такий бандитський вираз обличчя та таки самі вчинки? Кому за це треба дякувати? Питання, питання ...одні питання. А хто буде давати відповіді ? Хто та в який спосіб має нести відповідальність за такі "вибори" та такий "вибір"?
 
Вибори депутатів в ВР, це ж не обрання собі кращого начальника жека з двірником в одній купі, чи то кращого зав. складу продуктів, або пана "добродія", який буде своєму "народу" щось час від часу давати.
 
Чому ми так наполегливо нехтуємо досвідом цивілізованого світу, де шахраї та злочинці, в які б шкіри не одягалися, у владу не потрапляють і ніколи не зможуть туди потрапити ...
 
      
 
  Посміятися над тим "народом" звичайно можна, придумуючи нові і нові літературні обороти, принижуючи гідність пересічного недалекоглядного виборця, а чи допоможе то? Чи почне після цього пересічний виборець користуватися своїми розумовими здібностями?, А не тільки своїми хапальними рефлексами.
© Захар Беркут. [16.09.2012] | Переглядів: 1633

2 3 4 5
 Рейтинг: 43.9/24

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати