для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

...а умертвіння мільйонів - статистика


...а умертвіння мільйонів - статистика
І

Десь півтора роки тому     я довів (принаймні, собі), що лише «завдяки» якості влади, а точніше, злочинів її проти власного народу, населення України за останні двадцять років зменшилася як мінімум на 2,7 млн осіб (див. Якість влади). Підкреслюю, лише з вини української влади. Загальні тенденції до зниження кількості населення в європейських країнах, наслідки Чорнобиля, ментальність народу тут ні до чого.   Тільки бездарність, аморальність, злочиність правителів України   стали причиною того, що нас, як мінімум, на 2,7 млн   менше, ніж могло бути. Не стало народонаселення цілого Києва. Яке трансформувалось – наважко вибудувати логічний ланцюжок – у високі місця у списках «Форбса», казкові палаци, літаки, яхти та золоті унітази для вибраних і недоторканих.
 
ІІ

«Покращення життя вже сьогодні»? Сьогодні Україна гордо займає перше місце в Європі за смертністю населення, яка на думку експертів досягла рівня голодомору. У 2011 році кількість померлих на тисячу населення склала 14,2 осіб (у країнах ЄС - 6,7). По тривалості життя Україна перебуває на передостанньому місці в Європі. Сьогодні середньостатистичний українець доживає до 68, 5 років, на 10 років менше такого ж європейця. Особливо сумно виглядає картина окремо   з чоловічим населенням. Якщо в 1991 році українські чоловіки в середньому доживали до 68 років, то сьогодні тільки до 62.
 
А чи може бути інакше? Якщо споживчий кошик українця гірше, ніж пайок німецького військовополоненого в 1941 році. Якщо в Україні витрати на медицину в 10-15 разів нижче європейських. Якщо у кожної четвертої дитини знаходять дві-три хронічні хвороби?
 
Особливо сумно, що за всіма демографічними показниками смертності і темпів скорочення населення ми істотно поступаємося не тільки Європі, але і, вдумайтеся, Білорусії і Молдавії. Які, хто більше, а хто менше, також постраждали від Чорнобиля, мають ті ж природні умови проживання і схожу історію та менталітет народу. І влада там теж і карикатурна, і злочинна.  Але,  виходить, не настільки, як українська? Якщо не допускає таких темпів вимирання власного народу.
 
ІІІ

У Кримінальному кодексі є стаття «За ненадання допомоги», за якою лікар або свідок нещастя може бути засуджений, якщо він виявив бездушність, в результаті якої потерпілий помер або скалічився. Стаття, як правило, спрацьовує у конкретному випадку, з конкретним потерпілим і конкретним «що не надав допомогу».   На правителя, що  в масштабах країни не надав соціальної, економічної та медичної допомоги слабкому, вбогому, пристарілому члену суспільства, в результаті чого той помер, «ненадання допомоги» не поширюється. Напевно, юристи можуть підказати, що теоретично за вимирання мільйонів українців до керівника держави можна застосувати інші статті. Але тільки теоретично. Практично ж, українського правителя, винного у вимиранні свого народу, «засудить історія». Все те ж (прости, Е.М. Ремарк, за вільне поводження з цитатою): «вбивство одного - це злочин, а умертвіння мільйонів - статистика».
 
«Суд історії», напевно, коли-небудь відбудеться. Коли?! Якщо і сьогодні, через два десятиліття, перший президент,  чемпіон з бігу між крапельками води Кравчук, який заклав політичні та економічні «підвалини» для геноциду власного народу, ходить в «корисних» людях і куховарить для четвертого президента зручну Конституцію. Яка  закріпить антинародну владу Януковича, регіоналів, а, значить, створить нові передумови для подальшого вимирання українців. Тобто наблизить той час, коли нас залишиться, за неоптимістичним  прогнозом вчених, 10 млн.
 
ІV

Не можу з упевненістю сказати, чи існує в європейських країнах така «інстанція», як суд історії. Мабуть, існує. Але упевнений, що а ні французи, а ні німці, а ні англійці на цю «інстанцію» особливих надій не покладають. А за злочини перед народом і десятих, і перших осіб держави судять звичайним способом вже сьогодні.
 
А якщо б раптом сьогодні Україна стала цивілізованою демократичною державою, зміг би народний суд розглянути справу про умертвіння мільйонів українців владою?
 
На порівнянному за масштабами і логікою  Нюрнберзькому процесі про злочини нацистських керівників проти людяності, кожний злочин розглядався за приблизної схемою: «замовники - виконавці - методи здійснення - наслідки». Тобто дуже конкретно. Чи є сьогодні в Україні конкретні винуватці вимирання власного народу, яких вже сьогодні можна судити за конкретні діяння?
 
Є. І їх можна судити. Вже сьогодні.
 
Думаю, не треба бути медиком, щоб зрозуміти, що продаж в Україні неякісних ліків, а нерідко повільнодіючої отрути замість них - це одна з причин передчасної смерті багатьох наших співвітчизників. Навіть легко вилікована на перших стадіях хвороба, якщо її «лікувати» контрафактом, згодом переходить в хронічну або стає невиліковною. І стає причиною передчасної смерті. Не кажу вже про ліки - отрути.  
 
Звичайно, порахувати, скільки всього українців померли в результаті «лікування» неякісними ліками, напевно, дуже важко або взагалі неможливо. Але, що серед усіх померлих вони складають дуже великий відсоток, думаю, зрозуміло всім.
 
Крім деяких гінекологів і стоматологів.
 
Але про це, вибачаюсь, - пізніше.
 
Prokop14
© prokop14 [26.08.2012] | Переглядів: 4837

2 3 4 5
 Рейтинг: 46.1/37

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook