для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

В «Нашій Україні» кажуть, що йдуть на вибори не розпорошувати, а мобілізувати опозиційний електорат


В «Нашій Україні» кажуть, що йдуть на вибори не розпорошувати, а мобілізувати опозиційний електорат
Це випливає зі слів голови Дніпропетровської обласної організації "Наша Україна" Віктора Гноєвого, який відповів на поставлені мною запитання:
 
- Гірших передумов для старту виборчої кампанії очолюваного Віктором Ющенком Союзу Патріотичних Сил важко уявити: мізерний, в рамках статистичної похибки, рейтинг «Нашої України» та самого екс-президента, а УНП і КУН як складові утвореного об’єднання нічого суттєво не додають; чергова хвиля уходу від Ющенка колишніх соратників, зокрема бувшого голови політради «НУ» Валентина Наливайченка, який знайшов собі місце у першій п’ятірці Віталія Кличка; скандали на виборчому з’їзді. При цьому Ющенко говорить, що на парламентських виборах розраховує на 10 відсотків. Звідки їм взятися?
 
- На моє переконання – на виборах мають перемагати не рейтинги, а ідеї. «Наша Україна» є ідеологічною політсилою, - відповідає Віктор Гноєвий. - Ми дотримувались і дотримуємося національно-демократичної ідеології. Відповідно, наша партія не є залежною від «уходу» окремих політиків, які вирішили шукати кращої долі в інших політсилах. І саме у нашій принциповій позиції з  питань національною безпеки, засад внутрішньою та зовнішньої політики ми бачимо запоруку нашого електорального успіху.
 
Що ж стосується «скандальності» партійного з’їзду «Нашої України», то цього не було. Мала місце нормальна внутрішньопартійна дискусія, яка в нашій партії не обмежується кабінетами керівництва. Тому «скандальною» така практика може здаватися лише на фоні форумів тих багатьох партій, у яких фактична роль партійного з’їзду, нажаль, грає таку ж роль, як і з’їзди КПРС (на яких нічого не вирішувалось, а лише формально затверджувались вже ухвалені керівництвом рішення).
 
- Віктору Ющенку та його соратникам висувають звинувачення в розпорошенні електорату національно-демократичних сил, відтяганні на себе нехай і невеликої але все таки частки голосів об’єднаної опозиції «Батьківщина» та ВО «Свободи», які узгодили свою діяльність на виборах, а це мимоволі на руку чинній антиукраїнській владі. Чи не сприяє така ситуація збереженню антиукраїнського режиму і чи не краще було б, з огляду на поточні реалії, утриматись від участі у  цьогорічних парламентських виборах?
 
-  Насправді проблема, не у «розпорошенні» національно-демократичного електорату, а у ігноруванні «об’єднаною опозицію» своїх же  початкових принципів. Популізм і парламентсько-політична «гнучкість» у поєднанні з принципом «хто не з нами – той з владою» не мають нічого спільного ані з національними пріоритетами, ані з демократією. Відповідно – наш виборець, це той, хто є носієм національно-демократичних цінностей, який не проголосує за будь-яких кар’єрних популістів та/або радикальних діячів безвідносно до кольору прапорів.
 
Тому наш похід на вибори – це не розпорошення опозиційного електорату, а, навпаки, можливість мобілізувати тих виборців, які ще визначаються або сумніваються взагалі у доцільності участі у голосуванні.
 
- Екс-президенту закидають, що саме він привів до влади Януковича. Такі настрої є в чималої частини українського суспільства. В тому числі чи навіть у першу чергу серед прихильників об’єднаної опозиції. Чим можете заперечити?
 
- Стосовно «приведення до влади» Віктора Януковича Віктором Ющенко – це дійсно популярна нісенітниця. А пояснюється вона, з одного боку, відлунням пропагандистської війни «біло-сердешних» проти президента Віктора Ющенка, а з іншого – спробою знайти просту відповідь, призначивши «винного» у всіх проблемах сьогодення. Не Ющенко привів Януковича до влади, а розчарування суттєвої частини українців у тодішніх лідерах. Причини ж цього розчарування  абсолютно зрозумілі – це хронічна боротьба з президентом Ющенко Юлії Володимирівни, яка виключно себе бачила майбутнім главою держави і йшла заради влади на будь-які кроки.
 
На зробленому автором фото: Віктор Гноєвий (з мікрофоном) у президії на обласній партійній конференції (2009 р.)
 
Олексій Мазур,
Дніпропетровськ.
© spetskor [03.08.2012] | Переглядів: 1488

2 3 4 5
 Рейтинг: 25.0/33

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook