для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Колеги, у пацієнта загострення!


Колеги, у пацієнта загострення!
«У меня фобия, жутко боюсь смерти, я даже думать об этом не могу сразу паника, сердцебиение и все время кажется что вот прям сейчас упаду и пипец.... у кого-нибудь есть такая проблема. Как избавиться от навязчивых мыслей?»

     Поки такі симптоми у пересічного, особливих проблем у суспільства і держави не має. Ну хіба що трішечки похвилюються рідні… Виявлять співучасть, у заварничку з’явиться мерзенний чай з присмаком сіна, старшенький заблокує і поставить на пароль програми ТБ, де транслюються надзвичайні новини, бойовики, та фільми-катастрофи, дружина перевиховається і по будь-яким дрібничкам перестане посилати прокльони, типу, «Шоб ти іздох!!!»…

« — Скажи мне, милый ребёнок: в каком ухе у меня жужжит?
— В левом.
— А вот и не угадал! У меня жужжит в обоих ухах!»

 
     Оскільки Хєрант не спромігся більше ніж за рік виконати свою обіцянку, щодо допуску на територію свого маєтку «Межигір’я» представників ЗМІ. Виконуючи пораду шанованого мною Анатолія Степановича
http://www.grytsenko.com.ua/news/view-hrytsenko-opozytsiji-ne-treba-bulo-b-provodyty-vyborchu-kampaniju-jakby-po-tsentral-nykh-kanalakh.html
опозиційні «журналюги» винайшли метод, яким чином засвідчити статки «сибарита».
 
     Справа в тому, що у 2004 році було внесено зміни до «Повітряного кодексу України», якими було відмінено обов’язковість завчасного планування польотів і подачі заявок до компетентних органів на використання малої авіації. Нуворишів, та й не тільки їх, задовбали радянські правила, які не дозволяли здійснювати польоти над територією України за власною забаганкою. Враховуючи досвід розвинених країн Заходу, наші правила використання повітряного простору були приведені до сучасних вимог. Тепер мала (легкомоторна) авіація здійснює вильоти в час і за маршрутами на власний розсуд до висот 3000 м, крім чітко визначених заборонених зон (АЕС, греблі ГЕС, зони аеропортів, мегаполіси і т.п.). Для ППО-шників  відповідно зникло поняття, яке особливо їх тривожило після Руста, «малорозмірна, маловисотна ціль – порушник використання повітряного простору».  Для загального розуміння перекладаю за аналогією що відбулося. Уявіть собі, що на території раніше режимного об’єкту дозволили всім і де завгодно гуляти, приблизно як у міському парку відпочинку. З моєї точки зору, тепер повітряний простір України на висотах до 3000 метрів перетворений на «прохідний двір».
 
     Маючи такий законний варіант дій добування світлин, які потрібні нашим фотошоперам для їхніх жаб, фотокореспонденти почали перетинати паркан президентської резиденції і турбувати спокій Хєранта. Але  наш «яйцеуражений» відреагував повністю неадекватно. Я його розумію…  Одна справа, коли в тебе летить сире куряче яйце, спроможне вичавити з організму лишень порцію фекалій, зовсім інша – пікіруючий літак, попадання в організм якого, може привести до значно сумніших наслідків. Правда у Верховного Головнокомандувача не знайшлось під боком більш-менш кваліфікованого психотерапевта, який розвінчав би його фобію, що ЦІЛЬ НІКЧЕМНА. Ніде і ніколи об’єктом повітряного терору не була одна людина. Всесвітній торговий центр, ТАК! Але ж там загинули тисячі, серед  яких менше десятка терористів. Рахуємо співвідношення, виходить десь 1:20. А кому потрібно втрачати власне життя заради одного «лантуха з лайном»? Все одно спільнота розцінить це лише як ілюстрацію до відомого анекдоту:
 
«Сьогодення. Україна. Черкаська область. Селище міського типу. Над полем літає кукурузник і орошує його.
Двоє дядьків уважно стежать за літачком, сидячи в тіньку та смакуючи свіженьким сальцем,
пахучим українським хлібом та кришталево-чистою самогоночкою. Раптом літачок губить контроль і
вдаряється в житлову двоповерхову споруду обабіч поля.
Збиває балкон і з поламаними крилами падає перед під`їздом. Хвилина мовчання, після якої дядьки перезирнулись:
- І що ви на це скажете, куме? - питає один другого.
- Та що тут казать! ЯКА КРАЇНА - ТАКИЙ І ТЕРАКТ!!!»

«Тра-ля-ля-ля-ля-ля, а я сошла с ума… Какая досада.»
    В зв’язку з згаданими вище змінами перед військовими повстала задача – забезпечити безумовне прикриття важливих об’єктів держави. У 2004-му році було складено перелік з більш ніж тридцяти об’єктів, які вимагали гарантованого захисту від повітряного тероризму, оскільки таран греблі Київської ГЕС, наприклад, міг принести набагато сумніші наслідки, ніж отримала Америка 11 вересня.
 
    Була розгорнута ціла програма заходів. Навіть у бюджетних документах держави було введено новий код програмного класифікатора видатків 2101340 («захист важливих об’єктів держави»). А «головняк», повинен вам доповісти, був ще той. Посудіть самі, Рівненська, Хмельницька та Чорнобильська АЕС – прикриття НУЛЬ, те ж саме по греблям Канівській та Кременчуцькій Дніпровського каскаду, Луганськ, Донецьк і Маріуполь також були без ППО-шної «парасольки».
 
     З часом деякі з цих прогалин були закриті…
 
     За моєю інформацією, між Хєрантом і його проффесіАнальним міністром оборони відбулась неприємна телефонна розмова, у якій, схвильований своєю фобією, Верховний Головнокомандувач ЗСУ поставив завдання на прикриття від повітряного нападу своїх ПРИВАТНИХ та державних резиденцій. І військова машина закрутилась…
 
     Ви думаєте я жартую і стібаюсь? Зовсім ні. Вже почались дії по розгортанню окремих радіолокаційних рот у с.Нов.Петрівці та с.Лютіж Вишгородського р-ну, та с.Рожни Броварського р-ну з метою забезпечення контролю повітряної обстановки над «Межигір’ям». Мало того, фактично за відсутності підстав – Директив Міністра оборони, чи Начальника Генерального штабу ЗСУ, були зняті з позицій окремі радіолокаційні взводи та вже направлені на ці точки. Є свідки (фахівці), які в п’ятницю зустріли на марші між Рівне та Житомиром орлв зі Львівщини у складі РЛС П-18

та ПРВ-16.

Достеменно відомо, що інший орлв з РЛС 35Д6 передислокований з Василькова, ще один такий же готується для руху з-під Одеси.
     Але сам контроль не спроможний відбити напад, тому з Білоцерківського зенітного ракетного полку туди ж направлено батарею ЗРК «Оса-АКМ»

     Мені по перше смішно. Яким чином вона може бути застосованою за призначенням при своїй дальній межі зони ураження? Зараз прийняти рішення та віддати команду на застосування зенітного ракетного вогню має право лише Начальник Генерального штабу ЗСУ – Головнокомандувач ЗСУ. Швидкість літального апарату у малій авіації складає від 100 до 300 км/год, виявити таку ціль на висоті 100 м  неможливо далі ніж за 45 км, оскільки Земля кругла, а РЛС за горизонт заглядати не вміє. Певно  генерал-лейтенант ЗАМАНА Володимир Михайлович збирається навічно заступити на бойове чергування з ППО над «Межигір’ям», щоб бути готовим віддати наказ у будь-який час за 10-15 хвилин? Чи може наші можновладці нададуть таке право майору – командиру батареї? Так я повинен попередити, що у фахівців ППО Сухопутних військ з дитинства виховано рефлекс «Збиваємо всіх! На землі розберемося, хто свої». Хєрант не забоїться після цього літати власним гелікоптером? Є ще одне цікаве спостереження. Я неодноразово бував на полігоні під Феодосією, де відбувались стрільби ЗРВ. Так от, внаслідок старіння і закінчення ресурсу, кожна четверта ракета з ЗРК «Оса-АКМ» там не йшла на ціль а падала в море. От буде «веселуха», якщо захищаючи Хєранта, його ненароком вб’ють.
 
     Крім того, наскільки мені відомо, поки що на аеронавігаційній мапі України (офіційний документ ІКАО) відсутня така зона, заборонена для польотів.
 
     Я розумію, що військові просто клацнули каблуками і відповіли «Слухаюсь» на забаганку Верховного, але ж…  Я власне задавав своїм товаришам у Вінниці такі запитання
     1. «Где деньги, Зин?» - їх запевнили, що ресурсами ці заходи будуть забезпечені. Цікава у ригів бюджетна дисциплінка…
     2. «Хлопчики, я навчався в КВІРТУ і достеменно знаю, що позиція для РЛС на нашому полігоні (с.Лютіж) НІЯКА. Там станція не виконає навіть цю дурну задачу. Навіщо ж така безперспективна рота?» - нам просто потрібно показати «тєлодвіженія».
     3. «А як на рахунок санітарних паспортів об’єктів, санітарних зон і зон обмеженої забудови? Чи хтось думає, що навколишні мешканці будуть у захопленні, що їм відкриють шаровий фізіотерапевтичний кабінет з потужною УВЧ, яка буде щодня їм надавати послуги з прогріву всього організму?» - нам сказали, що «Нє єбьот!» пишеться окремо.
     4. «Для чого робити це все, якщо поки не прикриті дійсно важливі об’єкти - Рівненська та Хмельницька АЕС?» - на нарадах почало звучати нове поняття «прикриття важливих персон держави».
 
     Я власне, чітко розумію, що побудова з нуля орлр з усією належною інфраструктурою коштує десятки мільйонів і товариш Саламатін хоче відпиляти на цій царині, як Колєсніков. Але ж мета – ДЕЖАВЮ!!!
 
     Цікаво, а в кортежі з Хєрантом тепер стрілки-зенітчики з ПЗРК також їздять?
 
     Я два дні рив НЕТ, але жодного повідомлення з цього приводу не віднайшов…
 
      Колеги професійні журналісти, я «кинув кістку»… ДЄРЗАЙТЄ!!!
© инженегр [31.07.2012] | Переглядів: 4499

2 3 4 5
 Рейтинг: 47.4/37

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook