для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Нокдаун для електората


Нокдаун для електората
У ЗМІ, з посиланням на прес-службу УДАРу, пройшло повідомлення про рішення екс-голови СБУ та політради "Нашої України" Валентина Наливайченка вступити до партії Віталія Кличка та взяти участь у виборчій кампанії саме від цієї політичної сили. Все б нічого і прапор, як то кажуть, в руки, тільки от що цікаво.
 
По-перше, своє рішення про складання повноважень в партії Ющенка Наливайченко мотивував незгодою з курсом "Нашої України" на самостійну участь у виборах:
 
«Я складаю з себе повноваження голови політичної ради партії «Наша Україна» та зупиняю своє членство у партії. Дію так, тому що рішення про участь «Нашої України» у виборах у форматі об’єднаної опозиції фатально затягується», – заявив політик.
 
За словами Наливайченка, самостійна участь партії чи утворення нею сепаратних альянсів на виборах суперечать його політичній позиції, яку він відстоював з першого дня перебування у лавах «Нашої України».
 
«Такий підхід йде у розріз із процесом об’єднання опозиції, зраджує багатолітні надії українців, послаблює демократичний рух та неминуче призведе до поразки на виборах», – наголосив він.
 
Наливайченко заявив тоді про прагнення продовжити свою активну роботу в команді єдиної опозиції.
 
Але ж УДАР Віталія Кличка так і не увійшов до об'єднаної команди. Більше того, навіть своїх кандидатів по мажоритарним округам не узгодив, на відміну від Олега Тягнибока, що сталося вчора. То як же це в'яжеться з декларованої Наливайченком політичною позицією щодо необхідності  об'єднання зусиль опозиції з метою уникнення поразки на виборах? Це ж той самий сепаратизм, через який він залишив Ющенка, тільки вже у виконанні Кличка.
 
А по-друге, як можна уявити українського патріота-правоцентриста Наливайченка в одній партії з проросійським ліваком Євгеном Філіндашем, котрий балотуватиметься від УДАРу по 141 округу на Одещині. Приміром, як з УПА бути? Для Наливайченка повстанці - патріоти й герої, для Філіндаша - німецько-фашистськи колаборанти, які не заслуговують нічого окрім засудження й історичного небуття.
 
При Наливайченку СБУ розсекречувало архівні дані на підтвердження штучної організації голодного геноциду українців, а Філіндаш категорично заперечує Голодомор та його етнічний чинник.
 
А як щодо ставлення до Росії? Для Наливайченка РФ - це загроза і небезпека, яка потребує від України повсякчас бути напоготові, а для Філіндаша - дружня держава, що завжди бажає Україні добра і діє відповідним чином. Наливайченко - за євроатлантичну інтеграцію України, а Філіндаш - запеклий антинатівець.  
 
Ще будучи переконаним соціалістом Євген Філіндаш супроводжував у Дніпропетровську голову російської імпер-шовіністичної партії "Родіна" Дмітрія Рогозіна, відомого своїми різкими й зневажливими висловлюваннями щодо України, зокрема під час територіальної суперечки навколо Тузли. (СПУ Мороза й "Родіна" Рогозіна уклали договір про співпрацю, як ПР з" Єдиною Росією" та Компартією Китаю).
 
Цей політик також здобув статус одіозного й на заході за прихильність сербському диктатору Слодобану Мілошевичу та зустрічі з високими армійськими чинами, які пізніше були визнані військовими злочинцями, винуватими в геноциді мирного населення - косівських албанців та боснійських мусульман. Відзначився він також низкою ксенофобських заяв, що возвеличують "рускіх" і принижують представників інших національностей.
 
До речі, заповзяту антинатівську діяльність Рогозіна Кремль оцінив призначенням його постійним представником Росії при НАТО.
 
Свої проросійські настрої Євген Філіндаш пропагував і в авторських ефірах на радіо "Ера-fm", ставши ведучим циклу передач, зроблених українською радіостанцією в партнерстві з "Голосом Росії".
 
То які спільні пререконання можуть бути в Наливайченка й Філіндаша? Як вони можуть зійтися в одній партії? Чи це спеціально для, так би мовити, врівноваження векторів? І, зрештою, як поводитиме себе такий УДАР у Верховній Раді? Адже подібний ідейний різнобій - одна з передумов розколу й тушковання фракції.
 
Та й далеко не в одній наведеній тут парі політиків, з огляду на попередньо оприлюднені списки кандидатів від УДАРу, полягає проблема. Є чимало питань і з приводу багатьох інших "достойників", незрозуміло за яким принципом підібраних. Кого там тільки немає: екс-регіонали, ахметівські, кучмісти, "тіньовики", професійні "тушки", навіть бувші комуністи й вітренківці.То навіщо нам потрібно в парламенті таке "болото"?
 
Олексій Мазур,
Дніпропетровськ.
© spetskor [27.07.2012] | Переглядів: 2730

2 3 4 5
 Рейтинг: 35.5/39

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook