для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Проти захисників української мови під Укрдомом МВС застосовує тактику заградзагонів НКВД


Проти захисників української мови під Укрдомом МВС застосовує тактику заградзагонів НКВД
Тротуар перед Українським Домом, де триває акція захисників рідної мови, загороджений легковими автомобілями. Вони стоять пусті. Час від часу міліціонери у формі та в цивільному, сідаючи за кермо, відганяють одні машини, а на їх місце ставлять інші.  Це унеможливлює під'їзд безпосередньо до місця протесту карет швидкої допомоги, а також автівок зі звукопідсилюючою апаратурою та іншими потрібними для проведення акції речами, як от сонцезахисними парасолями.
 
Все це дуже нагадує використовану нквд під час організації Голодоморів тактику заградзагонів. Неосталінізм в дії.
 
Окрім історичних паралелей, а також претензій морально-етичного характеру, наявний автопарк викликає й низку інших запитань.
 
Приміром, якщо ці автомобілі належать МВС, а такий висновок можна зробити на підставі того, як вільно ними розпоряджаються співробітники міністерства, то для яких цілей вони були закуплені? Якщо їх так легко можна задіяти для цілодобового простою, то чи не є вони зайвими у відомстві? Скільки коштувало державному бюджету придбання таких іграшок? Чи не було б доречним продати їх, а на виручені гроші здійснити благодійні акції з придбання ліків для хворих чи надання іншої соціальної допомоги тим, хто її потребує?
 
Тим часом на прилеглій до Укрдому території чергують автозаки. Від протестувальників надходять повідомлення про дрібні провокації з боку невідомих осіб та не реагування на ці дії правобандоохоронців.
 
Активісти звертаються до українців із закликом "до усіх, кому небайдужа доля української мови приїхати у Київ під Український дім і долучитися до акції протесту".
 
Олексій Мазур,
Дніпропетровськ.
    
© spetskor [15.07.2012] | Переглядів: 1740

2 3 4 5
 Рейтинг: 31.7/35

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook