для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Чорна смуга "верховного блондина"


Чорна смуга
Чесно кажучи, мені не шкода Литвина. Він не заслужив на співчуття. Просто прикольно спостерігати за його пригодами.
 
Володимир Михайлович мабуть сподівався, що своїм запопадливим розшаркуванням перед бандюковичами заслужить право стати одним з них, принаймні здобуде лояльність донецької бригади, а з цим і статус суб'єкта політики. Та не вийшло.
 
Він думав, що сам грає, а виявилось - ним. Прийшов час і його розвели як останнього лоха незважаючи на формально високий статус голови Верховної Ради. Що вже казати про регіоналів чи комуністів, якщо Литвина, користуючись його ж термінологією, "здали" свої ж рідні однопартійці.
 
Це ж треба: спікера парламенту, лідера партії у день голосування за мовний законопроект киданула вся його фракція, у повному складі. Не проголосувала лише одна картка з 20-ти зареєстрованих. Щоправда, потім декілька депутатів відкликали свої голоси, Катерина Ващук навіть з трибуни заявила, мовляв "не виноватая я".  Але все це було вже після команди режисера "знято!".
 
Одначе на цьому персональне "кидалово" не закінчилося. За першим послідувало друге. Сьогодні Литвина "розвів як кошеня" Конституційний суд.  У своєму листі до КС Володимир Михайлович доводив, що процедура обрання і звільнення голови парламенту не підпадає під юрисдикцію Конституційного суду та є внутрішньою справою Верховної Ради. Виявляється, підпадає. Ще й як.
 
"Відповідне рішення КС оприлюднив у четвер голова КС Анатолій Головін у залі засідань суду, передають Українські новини.
 
Конституційний суд прийшов до висновку, що таємне голосування за обрання і відкликання спікера, не гарантує відкритості в роботі парламенту.
 
Зокрема, суд визнав неконституційними положення частин 5 і 6 статті 75, а також частини 4 статті 77 закону "Про регламент Ради".
 
Згідно з двома статтями регламенту, які визнані неконституційними, спікер обирається та звільняється за умови, якщо за це буде надано 226 голосів шляхом таємного голосування бюлетенями, при чому самі бюлетені мають взяти 300 депутатів, що робило для регіоналів неможливим звільнення Литвина.
"
 
Рішення було прийнято блискавично. За декілька днів після того як подання щодо відповідності Конституції  положень Регламенту Верховної Ради про обрання голови ВР було направлене 51 депутатом від ПР.
 
Так що і тут Литвин у "прольоті". Пригоди "верховного блондина" тривають і невідомо чим вони можуть продовжитися. Адже той залишається одним з фігурантів плівок Мельниченка. Так, їх нібито визнали такими, що не можна вважати речовими доказами, ну то хіба генпрокуратура не знайде інших можливостей "полоскотати" спікера на предмет його причетності до резонансної справи. Тим більше - у випадку надходження відповідної команди. А це залежатиме від подальшої моделі поведінки опального голови ВР. Якщо буде пручатися, то чому б і ні.
 
До того ж "справа Гонгадзе" є найвразливішим місцем Литвина, але навряд чи єдиним. Що день прийдешній Литвину готує - покаже час.  
  
Олексій Мазур,
Дніпропетровськ.          
© spetskor [12.07.2012] | Переглядів: 1763

2 3 4 5
 Рейтинг: 33.5/30

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook