для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

З днем народження, президентко!


З днем народження, президентко!
У той час коли ми з вами ходимо по вулицях, гуляємо з дітьми, п’ємо пиво з друзями та залицяємося до гарних дівчат, десь там, за високими парканами у межигірських палатах сидить він. Він дуже хоче в цей день відчути бодай якусь радість, яка дорівнювала б тій, щирій і безмежній, з дитинства. Тій, коли мамця у твій день народження дарує тобі смішну іграшку або різнокольорову книжку. Але можливості здобути таку радість, він позбавлений.
 
Уявіть собі лише на мить, що на ваш день народження за столом зібралися люди про яких ви точно знаєте, що вони – ваші вороги. Що всім їм від вас щось треба, але жоден з них не здатний допомагати вам безкорисно. Що вони мріють про обмеження вашого впливу, аби ви не заважали їм самим набивати кишені. Що будь-якої миті, коли вони відчують що ви їм заважаєте, вони вас продадуть, підтримають ваших ворогів, і усунуть вас з вашої посади, а потім прийде вона, і все стане так погано що далі краще не мислити. Скажіть ліз би у вас шмат в горло за столом з такими відвідувачами? Веселило б дуже-дуже дороге вино? Піднімали б настрій посмішки юних референток?
 
Андрій Макаревич колись дуже влучно сказав: «Мы построили сталько стен от врагов, что и сами уже взаперти». Це сказано наче точно про нього. З дому на роботу він пересувається виключно великим ескортом і виключно по перекритих вулицях. Працює він лише у великому будинкові під пильною охороною мордоворотів з ДСО. Полює – лише в особливих заповідниках. Живе – за кількома периметрами охорони. Він точно знає, що там за парканом існує народ, про який йому відомо одне – цей народ його ненавидить.
 
Це ж цим людям він обіцяв 25 тис за народження першої дитини – і обдурив. Це ж їм він розповідав що у ВУЗах бюджетними стануть  75% місць – і забув про цю обіцянку. Це ж їх він переконував, що відмінить «наповнюваність класів» і збереже 2000 сільських шкіл – й підступно кинув цих людей. А ще він обіцяв цим людям п’ять років податкових канікул для підприємців. Цю обіцянку він здійснив так, що до підприємців йому тепер краще не виходити взагалі.
 
Вечорами йому напевно маряться жахи. Незважаючи на солодкі промови своїх міністрів, аж до вірного Яновича включно, він бачить що перший квартал цього року завершився падінням виробництва. І хоч дані другого кварталу поки що обнадіюють, він ще в часи сидільської юності гарно закарбував собі що див не існує. Він в курсі, що у Європі – падіння виробництва. Він чув що технічну рецесію вже об’явили  Велика Британія, Іспанія, Словаччина та кілька інших країн. Що єдина країна Європи, яка поки що показує якесь зростання – Німеччина, швидше за все перестане показувати його зразу ж, як німці замість Ангели Меркель здобудуть собі канцлера-соціаліста.
 
Рецесія в Європі вдарить в першу чергу по Росії, яка і так невідомо як зводитимете свій бюджет за нинішньої світової ціни на нафту між 90 і 100 баксами, при тому що сходиться той бюджет лише при 110-и. І це зараз. А вже за п’ять місяців експерти обіцяють падіння цін на нафту до 80, до 60 і навіть до 40 доларів. Де тоді подітися зі своїм металом українським олігархам? У Китай? Там теж розгортається іпотечна криза.
 
Йому моторошно думати про все це. Він пам’ятає як за її прем’єрства проплачені крикуни горлали на вулицях «піде влада – зникне криза». Він знає що тепер те саме кричатимут уже її прибічники і вона знову… А тут ще й чутки лізуть, що Ахметов уже опозицію спонсує. Може брешуть… а ну як ні?
 
І що з того, скажете ви? А нічогісінько. Кожен сам обирає шлях яким іти у житті. Кожен сам отримує медяники, за справи добрі і здобуває кару за справи злі.
 
З днем народження, президентко!
© Дракон [09.07.2012] | Переглядів: 3713

2 3 4 5
 Рейтинг: 47.8/42

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook