для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

ДО ЄВРОПИ!


ДО ЄВРОПИ!
   Коляню, друже! Брате мій рідний! Пробач мені, якщо зможеш. Ну, каюся, сумнівався я в тобі та в твоєму "Баті". Але ж "вєрной дорогой ідьотє, товаріщі"! Оце побачив я рекламу, а на ній щось таке: чемпіонати проходять, досягнення залишаються"! І тут я прозрів, впала мені полуда з очей.
 
   Таки йдемо ми до Європи, навіть біжимо, так, що аж кухвайка загортається. Вже тільки трішечки лишилося добігти. А в основному ми- ого-го! Ось, наприклад.
 
   У Донецьку до Євро-2012 з футболу реконструювали аеропорт. Ось вам живе досягнення, що залишиться. І нічого там іронізувати про Нью-Москву та Старі Васюки. Усе значно краще. Ось приїдуть усякі там європейські шишки та спитають: "А що там з Донецьким аеропортом? Без нього вам у Європі робити нічого". А ми їм: "А ось"! Та демонструємо, із задоволенням дивлючись на їх європейські морди, що витягнулися від несподіванки. І всьо, білет до Європи у нас у лівій кишені!
 
   Да маючи одну лише Ганю, нам до Європи- тьху й розтерти! Та ще при такому "Баті". Поки Євро проходив, дяка Богові, рух транспорту якось не перекривали. А ось у вівторок, четвертого липня, таки не вдержалися. Перекрили Поштову, черга на кілометри, люди з машин повиходили, бо без кондишену в залізяці не всидиш, зваришся нафіг. Так перекрили, протримали людей, а наш "Батя" р-раз- і вертольотиком. А як сів той вертольотик- так і рух по Поштовій відкрили. Я оце ніяк не догоню: чи справді того вівторка наш Світоч від заколотників тікав, а дороги шістки перекрили, щоб сліди заплутати, чи просто воно у нас таке сцикливе? Ні, я не вважаю, що воно, наш світоч, хворе на жлобізм в термінальній стадії, що воно думає собі:"Пусть тєрпіли тєрпят! Я тут хазяїн"! Тому й паряться люди в кількакілометрових заторах.
 
   Я це до чого? А ось до чого: он Ганя казала, що перекривати дорожній рух- загальноєвропейська практика. Там, правда, якісь журналюги у якихось європейців щось там розпитували... Наклепники, мабуть. Треба, щоб на їх адресу щось Інна сказала. Та може... За три секунди любого, хто не з Донецька та не з партії трохи білих та дуже блакитних, обсере, трусів не знімаючи. У любому європейському цирку їй ангажемент світить- з руками відірвуть. І на афіші:"Впєрвиє бєз намордніка! Спєшітє відєть! Женщин і дєтєй просят удаліться"!
 
   А які у нас європеізовані, скажімо, комуністи. Ось пишуть, рекламуючи себе: повернемо країну народові! Ну так візьміть та поверніть, панове, хто вам заважає? Якщо соромно вдень, привселюдно, вночі поверніть. До речі, на моїй історичній батьківщині, в одному невеличкому райцентрі, головний районний комуніст- хазяїн найбільшої, ще при Союзі побудованої, аптеки. Так от, в тій аптеці ліки відсотків на тридцять дорожчі, ніж будь-де. Ночей, мабуть, не спить, думає, як народові повернути... А з іншого боку, а за які тоді кошти прокламації на парканах розклеювати, якщо, не приведи Боже, завтра війна?
 
   Та як можна лаяти владу, бувши при цьому з тими ж бандюками в одній правлячий коаліції? Ну, це дуже по-ленінськи: головне- поруліть! Одне слово, й тут- повна Європа.
 
   А до Європи ми поїдемо на Хундаї. Спасибі Борі та його Баті. Сам живе й іншим (своїм) дає. Азаричу, це, виходить, ви з Борею брати? А, ну да. По "Баті". Так от нас оцими Хундаями Боря й ощасливив. Каюся, Азаричу, от почуваю я себе з цього приводу трішечки того, обхундаєним. Бачу, що мене хтось таки хундаїть. Чому мене? Та купляли їх за державний кошт, а, значить і моїх там десять копійок лежить. От же хохляцька моя натура, не можу розчулено дивитися на пана, не можу ходити строєм, не бажаю, поклавши зуби на полицю, мріяти, як гарно житимуть мої онуки... колись... може.
 
   З корупцією усе вері гуд, її подолано, як Юлькину руїну. Он бачу білборд: якась фірмочка прямо звільняє трудягу-бізнесмена з хижих лап податкової. Це як у розвеселі дев’яності:одні бандюки вимагають гроші, інші "рєшают вопрос" за півціни. Потім бандюки діляться... А от був на батьківщині, так сусід розповів, що отримати права водія у них- вдвічи дорожче, ніж у Києві. А чому? А тому, що заправляти учбову машину (автошкола- єдина в містечку), треба, як гарного тепловоза. А обидва місцевих ДАІшника відкритим текстом сказали: екзамени здадуть ті, хто здась особисто їм півтори тисячі. Якщо ні- то прав не буде.
 
   Ні, Коляню, мені щось розхотілося до тієї Європи. Ну от сам дивись: скоро заставлять співати щось на зразок "Партія- наш рулєвой". Гроші заробляються дуже важко, а ваша братія лупить їх з живого і з мертвого. Та й у влади, пробач, Колю- корумповане бидло з кримінальним минулим, моральними засадами шимпанзе та з апетитом колорадського жука. Мова сусідньої держави раптом стала державною. Як так можна з АТРИБУТОМ ДЕРЖАВНОСТІ? Повний стабілізець у економіці. І вже на обрії, та все ближче, повнісінький європеїздець. Чи переживемо?
 
   Здається мені, брате Коля, що є десь ще одна Європа, про яку ви не дуже любите щось розповідати, та, де мораль та апетити влади мають значення, де зважають на права людини, де не прийнято, хизуючись власним багатством, верещати:"Руїну подолано!", бо після такого "подолання" замість країни залишиться пустка. От я хочу, щоб ми жили у тій Європі. Там і вам знайдеться місце. Вам сподобається. В їхніх європейських тюрмах, якщо порівняти з нашими- санаторій. І якщо цього "санаторію" пожиттєвими постояльцями я вам бажаю бути, то це не зі зла, а з мого надмірного та не заслуженого вами гуманізму.
© Саня электрик [08.07.2012] | Переглядів: 8823

2 3 4 5
 Рейтинг: 48.3/82

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook