для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Загроза соборності України


Загроза соборності України
Багато хто питає до якої політичної сили я є прихильник. Колишній соціаліст, я зробив свій твердий партійний вибір на ідеологічних засадах.  Ідея євросоціалізму проглядається в програмах багатьох сьогоднішніх партіях, але не всі сьогодні виконують свої ідеологічні програми, скоріш за все вони лишаються популістскими обіцянками. Невеличка партія лівого спрямування «Об’єднані ліві і селяни» під головуванням Станіслава Ніколаєнко та його заступника Йосипа Вінського послідовно працює над розбудовою нової  ідеологічної сили. Поступова позиція політиків та її народних депутатів, проявилася в голосуваннях по всім ключовим питанням останніх років: Конституція, харківські угоди, зміни до виборчого законодавства, мовний закон тощо. Хочу донести позицію з питання мови.
 
Сам факт прийняття парламентом нового Закону про мовну політику в Україні, форма його затвердження – є такими, що вселяють недовіру до нього, до його легітимності, заявив голова партії «Об’єднані ліві і селяни» Станіслав Ніколаєнко.
Ми пропонували політикам накласти 5-річний мораторій на зміни, які розколюють суспільство. На жаль, правляча коаліція не дослухалась до нашого голосу, говорить Станіслав Ніколаєнко. Новий Закон посилить відцентрові тенденції в Україні, активізує націоналістичні сили, які мріють розколоти державу. Найбільша напруга буде в Закарпатті, Буковині, Криму, прогнозує політик. Двадцять один рік Україна гуртувалася навколо ідеї незалежності і самостійності. Громадяни почали звикати і успішно, особливо молодь, оволодівати державною мовою. Стаття 10 Конституції надійно захистила мови національних меншин, дала особливе право на розвиток російської мови. Потрібно йти цим спокійним шляхом, щоб кожна дитина  знала в Україні рідну українську державну, російську і англійську чи інші іноземні мови.
 
Стан, в якій проголосовано Закон, ті протиріччя, які він посіяв в суспільстві, все це йде на шкоду державі. Це політична Вавілонська вежа, яка може привалити процеси державотворення, вважає Ніколаєнко.
 
Голова партії «Об’єднані ліві і селяни»  закликав Президента, Конституційний Суд ветувати цей Закон, визнавати його нелегітимним.
 
Парламент, всі основні політичні гравці мусять сісти за стіл переговорів і цивілізовано домовитись про вирішення мовної проблеми. Вона, до речі, сьогодні не так гостро цікавить людей, як теми розміру зарплат, пенсій, доступності житла, подолання безробіття, якості освіти і медицини.
 
Вирішальне слово повинні говорити професіонали, фахівці, філологи, освітяни, а не нарвані політики, для яких політична війна, протистояння, дискусії, суперечки – є рідною стихією.
 
Ніколаєнко закликав всіх політиків до розуму, тверезого глузду, діалогу і примирення.
 
Хочу додати від себе. Реакція українців на прийняття скандального законопроекту про мови має бути набагато гучнішою ніж вона є.  Українська спільнота має  мобільно реагувати на руйнування двадцятирічної праці по укріпленню соборності України. Крім УкрДому повинні бути  масові протести по всіх містах України. Але в черговий раз ми  не побачимо  цього. Стає питання, а хіба вийдуть люди на майдан в разі тотальної фальсифікації виборів? Дуже хотілося, але…
 
Сьогодні нове  покоління громадян України вже вважало за принципове вивчати та використовувати українську  в навчальних закладах  та зверненнях у державні  установи. Руйнація вже сталого мовного балансу суспільства може сьогодні призвести до втрати соборності України. Пересічному громадянину сьогодні найменш важливіше було прийняття цього закону, тому що населення України знаходиться за кордоном  бідності. Декларування владою тези, про покращення вже сьогодні,  є безпринципною   брехнею, котра  здатна підняти рейтинг у найменш  освіченого  населення України. ЗМІ, зомбоящики, передвиборча агітація розрахована на сьогоденний результат. Гречка, фальсифікації та підкуп – інструмент бандитської влади.
Кожного разу перед виборами цинічно здіймається питання мови, але настільки брутально ошукати суспільство мали дозволити  собі тільки бандюки. Це не гра в «напєрсткі» - це розбій.
 
А починалося все ж з попрання Конституції, харківських  угод, змінення виборчої системи.. Тепер мова.  До чого ідемо братці? Точніше до чого ведуть братки?
 
Троє членів ПР з заходу відізвали свої голоси, четверо народників  та й сам Литвин, що бажає грюкнути дверима в отвір яких вже встромили ногу ригі. Мажоритарка робить своє, влада це ласий шматочок, що депутати  не хочуть губить. Ну які ж вони народні обранці, вони егоїстичні засранці. Хочете знати ціну кожному? Зробіть табличку і зафіксуйте голосування кожного по всім найважливішим для країни законопроектам, і що ми побачимо? Ми побачимо лице, а в когось і дупу орієнтовану до вітру, вітру влади.
 
Отож.
© rezerv [05.07.2012] | Переглядів: 2254

2 3 4 5
 Рейтинг: 43.4/47

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook