для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

База НАТО у Росії. Чому мовчить Колесніченко?


База НАТО у Росії. Чому мовчить Колесніченко?
Отже – сталося. Росія, яка, як відомо, встає з колін так що її не лякає навіть коливання ціни на нафту між 90 і 100 зеленими американськими рубликами (за умови що бюджет РФ сходиться лише при ціні у 110 баксів, згідно їхньому колишньому міністру фінансів О. Кудріну), нарешті створила на своїй території повноцінну перевалочну базу НАТО.
 
Оце часто буває, зайдешся сперечатися з якимось черговим адептом «Руського міра» і враження таке, немов спілкуєшся зі стінкою. Ти йому про Газпромівські рахунки в офшорах, про гігантський розпил 4 мільярдів бюджетних баксів на будівництві нафтогону «Східний Сибір – Тихий океан», про компанію Гунвор і дотичність до неї самого Путіна, тощо і тощо. А у відповідь давно набридлу маячну білогвардійсько-марковського розливу, про Велику Росію, про вставання з колін, про те як їхні ракети знову борознитимуть простори Великого театру, і таке інше. От тепер до сказу цікаво послухати, як ці гаврики пояснять появу військової бази презренного НАТО на теренах «Святої Русі»?
 
Історія питання, коротко, така. Році десь у 2003-му, американці провели гігантську реформу присутності у світі своїх військових частин. Замість великих дорогих і малоефективних військових баз, збройні сили США створили низку маленьких мобільних логістичних центрів завдяки яким американці здатні у найбільш стислий термін перекинути потрібну їм кількість військ у будь-який регіон гуманітарної катастрофи, звісно, за мандатом ООН. Це дуже зручно. Існує певна кількість складів, на яких лежить все потрібне для життя і бою, від автоматів М-16 до шкарпеток, і від вологих серветок до танків «Абрамс». А по всьому світові розкидані аеродроми зі службами логістики. І от раптом треба перекинути військовий контингент у ту чи іншу точку світу. Нема питань! Логістики мають заздалегідь підготовлені плани пересування вантажів та особистого складу, аеродроми готові, літаки на крилі – вперед, і алюр три хрести.
 
Зараз найбільшу потребу і військових вантажах американські збройні сили відчувають у Афганістані. Тут я зразу обмовлюся. На мою думку, нинішнє кремлівське керівництво мусить ручки цілувати американцям, за те що саме амери гноблять Талібан на афганській землі. Бо якби НАТО не стримувало Талібан на землі Афганській, самим росіянам довелося б мати справу з ваххабітами у Татарстані та Башкирії. Прецедент вже був.
 
Аеродром в Уляновську – ідеальне місце для американського логістичного центру. По-перше він знаходиться практично на півшляху між уже існуючими базами НАТО у Європі і логістичним центром Манас у Киргизстані. По друге – ульяновський аеродром має одну з найбільших у світі злітно-посадочних смуг, й отже не має обмеження по прийому вантажних літаків.
 
Перша інфа про створення бази НАТО в Уляновську проникла у пресу ще до виборів Путіна в Росії. Тоді оточення «справжнього полковника» категорично заперечувало ідею створення у Росії бази НАТО. "Ни военного, ни гражданского персонала НАТО там не будет, будут только российские таможенники и российские компании, задействованные в этом", - казав тоді міністр іноземних справ Росії Сергій Лавров. "Повезу депутатов-коммунистов в Ульяновск искать "базу НАТО". Если найдут - с меня ящик армянского коньяка", - глузував тво віце-прем’єра РФ і відомий російський шовініст Дмитро Рогозін.
 
Тепер обом панам явно доведеться багато чого пояснювати своїм громадянам. 25 червня нинішнього року уряд РФ прийняв постанову № 637, в якій серед іншого зазначено таке: "В "наименовании" и "пункте 1" слова "наземного транзита" в соответствующем падеже заменить словами "наземного и комбинированного (железнодорожным, автомобильным и воздушным транспортом) транзита" в соответствующем падеже… Комбинированный транзит вооружения, военной техники и военного имущества по территории Российской Федерации допускается при одновременном соблюдении следующих условий…" Тощо й тощо. Гадаю не треба пояснювати, під який проект російський уряд так терміново міняє правила транзиту зброї через свою територію?
 
А тепер уявіть що бодай щось подібне робив би український уряд? Не нинішній, звісно, а попередній, наприклад? Як швидко російський МЗС зійшов би на слину від сказу? Яку істерику влаштували б наші «професійні русскіє»? Антинатівська риторика останнім часом – наріжний камінь усієї російської політичної пропаганди. Розміщення бази НАТО на теренах Росії, це те саме що поява тренувального табору Аль-Каїди в Америці, японська база у Китаї, чи ізраїльський контингент у Ірані. Проте зараз база НАТО у Росії – реальність.
 
Коли в Севастополь прибували кораблі ВМС США для участі у навчаннях «Сі-Бріз», різноманітні Марченки, Вітренки, Колесніченки та інші «Севастополі-Крим-Росії» на гній сходили горлаючи «НАТО нам нє надо». Тепер же вони всі скромно мовчать. Мовчать, бо дуже добре знають ціну і вставанню з колін, і відтворенню геополітичного впливу Росії, і Руському міру і іншим солодким байкам від кремлівського агітпропу.
© Дракон [03.07.2012] | Переглядів: 7938

2 3 4 5
 Рейтинг: 46.9/47

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook