для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Росіяни і англійці. Паралелі


Росіяни і англійці. Паралелі
Англійці і росіяни.
Схожість цих двох народів непомітна на перший погляд, але якщо придивитися ближче…
 
Розкладу свої спостереження по поличках.
 
Імперія
Що Англія, що Росія з давніх-давен будували імперію.
І у англійців, і у росіян з давнього часу  на генетичному рівні закладено прагнення підкорювати собі інші народи.
 
Імперія росіян починалася з Московії. Петро І перетворив її на Російську імперію, Ленін перетворив Російську імперію на СРСР…
Росія і зараз є імперією. У Російській федерації росіяни в меншості. Більшість складають поневолені свого часу народи. І лише федеративний (а точніше- псевдо федеративний) устрій держави не дозволяє назвати Росію імперією.
 
А хто ж не чув про таку імперію, як Велика Британія? Хто не чув про славетну країну, в якій завжди світить сонце? Звісно, ця славетна імперія розпалася. Багато колоній отримали незалежність. Але ж з якою тяжкістю давалася їм ця незалежність! Англія до останнього тримала кожну з колоній, а коли не змогла їх усі втримати, зробила союз, котрий зветься Співдружністю націй. Є і російська аналогія такого союзу- СНД.
 
Мова
Росіяни ніколи не бажали вчити іноземних мов. Натомість вони завжди нав’язували іншим народам свою мову. І продовжують нав’язувати зараз.
Те саме було і в англійців. Саме завдяки англійській рисі нав’язувати свою мову іншим, English language і є насьогодні of world communication.
 
Є анекдот на цю тему. Англієць жаліється другу: «Уявляєш, я цілих два роки жив у Іспанії. Цілих два роки я ходив у одну й ту саму крамницю. Кожного божого ранку. І уяви собі: продавець за два роки не вивчив жодного англійського слова!»
Нічого не нагадує?
«Вы ущемляете наш язык!»
 
Отож, ще одна спільна риса- нав’язування своєї мови іншим народам.
 
Сусіди
Як уже говорилося, у обох народів імперські апетити. Це позначилось і на відносинах із сусідами.
Кілька разів завойовувала Росія Україну. Кілька разів завойовувала і Англія Ірландію. Щодо Великої Британії, то і Шотландія не здавалася англійцям без бою. Поет Роберт Бернс, наприклад, усе життя ненавидів англійську владу.
 
Про відносини Росіян з найближчими сусідами згадувати не варто. Всі ми в курсі. Скільки у росіян анекдотів про хахлов, стільки і у нас про москалів.
 
Керівники
У росіян вже хтозна скільки керує Путін. Керує, м’яко кажучи, так собі. Революції немає. Невдоволення- мінімальне. Чому? Тому що цьому народові потрібен сильний лідер. Навіщо їм цей сильний і вічний лідер? Для розбудови імперії.
Адже раніше Росією керували царі,  пізніше- пожиттєво керували вожді. Тепер росією керують президенти. Теж, як я бачу пожиттєво. Ну, чи поки здоровля дозволяє…
 
Про англійців я взагалі мовчу. У них монархія і вони щасливі.
 
Взаємна нелюбов
Як одного разу сказав мені колега UAF, англійці слова доброго про росіян не скажуть. Те саме я можу сказати і про відношення росіян до англійців. Чому ж так? Тому що вони вбачають одне в одному потенційного ворога.
Але не лише тому.
Цитуючи неулюбленого письменника пана UAF, сера Оскара Уайльда: «Ми не переносимо людей з такими ж недоліками, як у нас».
© @ндрійко [29.06.2012] | Переглядів: 2425

2 3 4 5
 Рейтинг: 39.7/29

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook