для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

По чому ЄВРО для народу?


По чому ЄВРО для народу?
З приводу ЄВРО-2012 вже з’явився анекдот: «Ми вкладися в дороги, у вокзали та в аеропорти. Вони нікого не вразили. Всіх вразило українське пиво. Навіщо ми напружувалися?»
 
Це питання не настільки смішне як вдається на перший погляд. У величезному Донецькому аеропорті імені Сергія Прокоф’єва нині гуляє вітер. Навіть під час матчів на стадіоні Донецька він не наповнюється. І це при тому що Україну вже відвідали 4 млн туристів проти від 800 тис до 1,2 млн прогнозованих віце-прем’єром з інфраструктури Борисом Колесніковим. Аеропорт розрахований на обслуговування 5 млн пасажирів на рік. Звідкіля вони візьмуться у далеко не туристичному Донецьку?
 
Будівництво терміналу D в аеропорту Бориспіль анонсувалося як частина підготовки до футбольного чемпіонату. Наразі будівництво триває – об’єкт має бути зданий 1 серпня. Люди добрі, вам не здається що будівельникам хтось збрехав про терміни футбольного чемпіонату?
 
«Аероеспрес» з Києва на Бориспіль лишився проектом так само як і був. Дороги у Харкові та Києві начебто підготовлені до європейського чемпіонату, весною цього року зійшли разом зі снігом. Про потяги «Хюндай» навіть якось незручно тепер згадувати. До речі, після перших негативних вражень, той самий Борис Колесніков заявив, що рішення про закупівлю потягів приймав ще уряд Тимошенко. Так і кортить гукнути – пане віце-прем’єр, ви якось визначитися! Або «Юлька ледве не провалила ЄВРО». Або залізничні маршрути до чемпіонату готувала таки «кругом винна» Тимошенко і вам залишилася тільки почесна місія прийняття готовою продукції, яку ви з тріском провалили.
 
І це іще не повний перелік питань. Питати можна починаючи від якості кемпінгу для вболівальників зі Швеції, який дороблювався у пожежному порядку, і аж до того скільки ж таки товарів було перевезено через україно-російський кордон без сплати мита і ПДВ, згідно закону «Про внесення змін до деяких законів України у зв’язку з організацією та проведенням фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу…»?
 
Вже зараз Україна має одне місто яке повністю «відстрілялося» по чемпіонату, і дає змогу підвести підсумки – це Львів. Судячи з усього, місто «попало» на 50 млн зелених баксів, проти прогнозу, і значних збитків зазнали заклади харчування що розташовані далеко від центру міста. Львівська політехніка, витративши кілька мільйонів гривень на ремонт приміщень для розміщення гостей чемпіонату, в підсумку заробила 174 тис грн.. І це за умови що Львів за рівнем підготовленості до чемпіонату отримав найвищій бал з усіх міст-хазяїв – 4,7 за п’ятибальною шкалою.
 
Отже – розбір польотів по Києву, Донецьку та Харкову, на нас чекає ще попереду.
 
Все це наводить на украй сумні висновки. Проведення ЄВРО-2012 обійшлося Україні від 5 (за словами Колеснікова та Азарова) до 14 млрд доларів. Протягом тижня українці перебували практично у казці. Після виграшу збірної України у збірної Швеції, практично всю країну цікавило тільки одне питання – вийдемо ми з групи чи не вийдемо? Не вийшли. Буває.
 
Але економіка України другий квартал демонструє тренд до рецесії. Невдовзі українці відчують це на власних гаманцях і обов’язково спитають владу, скільки ж насправді вони заплатили сукупно за проведення ЄВРО-2012?
© Дракон [20.06.2012] | Переглядів: 4032

2 3 4 5
 Рейтинг: 44.9/33

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook