для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

О БЕДНЫХ ФРАНЦУЗАХ ЗАМОЛВИТЕ СЛОВО...


О БЕДНЫХ ФРАНЦУЗАХ ЗАМОЛВИТЕ СЛОВО...
Allons enfants de la Patrie
Le jour de gloire est arrivé !
(Слова з "Марсельєзи")

Чому бідні ? А тому, що в Україні, а тим більш на ДД французів під час матчу 15 червня майже ніхто не підтримає. Ну, хіба що деякі мої близькі з Києва.  
 
Дехто на ДД любить, щоб усе було по-чесному, щоб декілька одного не гамселили стільцем по мордяці (ну, приблизно, як ото ПР-депутати гупають стільцями по опозиційних головах). Отож я ризикну замовити слово на ДД за футболістів, для яких ліберте, егаліте не діє без фратерніте - слова, які їм в"їлися у печінки-селезінки з народження. Скоріше за все, всі вболівальники ДД будуть проти них, вірніше, не за них... І то нормально.
 
Але  я спробую підтримати тих лягушатників, яких доля занесла до Донецька. Якщо не я, то хто ? Питання риторичне.
Чесно скажу, не знаю, за кого буду вболівати під час матчу. Напевне, за обидві команди. За "українців" - бо то "своє". За "французів" - бо інакше не зможу, бо теж не чуже.
 
Цікаво ось що. Аби побачити крупним планом ті мужні обличчя (обох команд), коли будуть виконуватись  гімни країн. Мені важливо, щоб спортсмени не мовчали, або не тільки пусто-порожньо роззявляли рота та плямкали губами, імітуючи спів. Добре, коли спортсмени знають слова, співають гімн своєї держави, щоб стадіон їх підтримував - та так, щоб аж мороз по тілу від захвату, від емоцій.
 
Мені важливо знати, що Шева - не тільки геніальний футболіст, а й вірний син України. Що "поневіряючись" світом не забув мови... Чи забув ? Чи хотів забути ?
 
Мені важливо, щоб спорт, футбол, був не тільки щедрою годівницею  для спортсменів й дійною коровою для власників клубів, а був чимось вищим... І щоб вболівальники не були натовпом, якому подавай "зрєліщ", а був народом, який зміг би зорганізуватись не тільки на трибунах, але й в інших ситуаціях...
 
Вважаю, у світі є два гімни, музика яких летить просто неба, піднімаючи на своїх крилах душу. То "Марсельєза" й "Ще не вмерла Україна". Горда "Марсельєза" й жертовна "Ще не вмерла..."
 
Чи будуть команди співати ті гімни ? Чи підхопить стадіон у Донецьку український гімн ? Від того багато чого залежить... Для мене особисто.
 
Ось послухайте, а головне - подивіться, як співають КОМАНДИ. Як їх підтримує стадіон:
 

 

 
P.S. Колись давненько, вже не пам"ятаю в якому році, команда з України грала матч у Франції проти французів. І виграла. Ми з моєю дитиною піднялися з канапе, встали біля телевізора і почали співати, всерйоз, українського гімна... Хотілось плакати від гордості за незалежну Україну...
© Général [13.06.2012] | Переглядів: 5584

2 3 4 5
 Рейтинг: 43.8/75

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook