для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Мисливці та браконьєри...


Мисливці та браконьєри...
     Природа має властивість урівноважувати екосистеми. Якщо розглядати приклади, яких було безліч, то харчові ланцюги працюють гнучко і в той же час абсолютно справедливо та неупереджено. Інакше, екосистема розвалюється.
Хижак виконує роль регулятора кількості, або якщо більш гуманно – санітара  для виду, який в харчовому ланцюзі стоїть на щабель нижче. Втручання сторонніх сил (людини), в разі перетину якоїсь межі незворотності наслідків призводить до руйнування екосистеми, або, як мінімум до фатальних наслідків – занесення у Червону книгу, а в подальшому, як правило, безповоротного зникнення видів тварин.
 
     Ця межа впливу, поділяє вищого на Землі хижака (людину) на дві категорії – мисливців та браконьєрів.

     Прикладів наводити не буду, (вони всім відомі) оскільки цим ІМХО переслідую іншу мету.
 
     У нас на ДД, як і у більшості форумів, існують Правила, які виступають гарантом збалансованості нашої «екосистеми», і як наслідок популярності її серед відвідувачів. Можна було б сперечатись наскільки вони ефективно виконують таку функцію, але в цьому немає необхідності, так як ДД живе не один день і є доволі популярним ресурсом. Навіть «уходники» з Абирвалгу до третини своїх «Мнєній» присвячують перемиванням кісток ДД. Це, на мою думку, є найвищим показником популярності нашого форуму.
 
     Що помічено мною, за неповних два роки перебування серед колег, що у нас в розділі Правила періодично, або і постійно присутні і «мисливці» і «браконьєри».
 
     Прикольно, що у них є досить логічне обґрунтування своєї місії – вони справжні санітари ДД (не плутати з «Табелем про ранги…» персоналу).
 
     Безповоротну втрату нещодавно поніс ДД, оскільки погарячкувавши загинув нещодавно непримиренний «винищувач заюльків» (такий собі браконьєр) і тепер «ми, шо дєрєвня бєз дурака»…
 
     Є у нас ще пару фахівців з ідеологічної розчистки інформаційного поля ДД за ознаками «Руский МірЪ» та «бандєравец», що ще якось можна зрозуміти.
 
     Метода проста, запланована «жертва» провокується, або давно вже зпровокована  (приманка в капкан покладена) і в разі отримання очікуваної реакції моментальний наскок у Правила. В основному ці дії я розцінюю, як не кримінальне полювання, тобто до браконьєрства вони не дотягують, оскільки у таких «фахівців», в основному, не більше одного «трофея» за добу. Враховуючи, що за сім діб (в основному) наша «екосистема» відтворюється, це великої шкоди не приносить, хоча напевно когось і не влаштовує, оскільки такі собі, на їх думку, «скунси» - не самі приємні тварини.
 
     Але ж, шановні колеги, я помітив, що у нас завівся злісний принциповий браконьєр «бєз страха і упрьока », що своїми діями значно порушує нашу «екосистему» і впору вводити природоохоронну (єгерську) службу.
 
     Посудіть самі, 09.06. дві «жертви», 11.06. ще чотири, з них дві особини червонокнижного на ДД виду – зав.відділенням!!!
Боронь Боже, стверджувати мені, що «лисиця не лазила в курник». Правила колеги дійсно порушили, але ж пісне і прісне спілкування навколо високохудожніх дописів наших «професійних» дописувачів на тиждень буде малоцікавим.
 
     Головне що обурює, це мізерність мети цього «дійства». Захист начеб то приниженого его колеги.
 
     Звертаюсь безпосередньо до колеги.
 
     Відвідайте найближчу дитячу бібліотеку і візміть збірку казок В. Біанки. Там є для Ваших роздумів одна казка про сову, мишей, джмелів та конюшину. Повчально, чесне слово…
 
     Ну не хочу я нудьгувати на ДД, оскільки не буду бачити досить гострих, іронічних та можливо провокативних  ІМХО та коментів «забанених» Вами колег. Для мене Ваші особисті образи, мають право на існування, але тільки до тієї пори, поки сайт не втрачає свою пікантність, як політичний дискусійний клуб.
 
     А найкращий, напевно, вихід це зверніться до Адміна з спростуванням Ваших скарг. Можливо це дасть можливість і Вам не відчувати себе тут «чужаком», оскільки може змінити думку колег про Вас.
 
© инженегр [12.06.2012] | Переглядів: 2307

2 3 4 5
 Рейтинг: 41.2/32

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook