для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

ФКАНТЄКСТЄ (28 жовтня - 03 листопада)


ФКАНТЄКСТЄ (28 жовтня - 03 листопада)
Перефразовуючи класика української сучасної журналістики хочу спочатку  запитати: «Ви чекали, панове?». Ви чекали вдумливого погляду в контекст подій минулого тижня, аналізу політичної ситуації та побудови логічних припущень?..
Не поспішайте кидати читати сьогоднішнє «фкантєкстє» - матюки будуть пізніше!  Не вийде без них - контексту не відчуваєш…
 
От з чого почати? Чесно кажучи, навіть не знаю, бо все навколо таке веселе та барвисте, що чим далі все більше відчуваю – країні потрібен психіатр. А обирає вона Литвина. До речі де? Де цей «гігант мислі і отєц украінской демократії»? Так виглядає, що у Володимира Михайловича життя вдалось. Принаймні на сьогоднішній день. Сидить він тихенько і чекає – хто дасть більше. Але, щоб країна цілком не забула свого благодійника, час від часу він перериває процес жування, щоб видати глибокодумну мислю. Ось і на днях доктор історичних наук видав - чорт забирай! – таки історичний спіч:
 
"Але нас закликають приєднатись до коаліції, тоді нам щось віддадуть, включаючи посаду спікера. Скажу чесно, не хочу я бути спікером", - сказав Литвин. УНІАН


 
Потік мисльою наш політичний баян з огляду на те, що він так і не може бідний визначитися, чого у ньому більше – краси чи розуму. У цьому контексті хотілося б спитати у дорогого і потрібного, - а хтось хіба вам пропонував спікера, Володимире Михайловичу? Чи ви подивились на виноград і, за старою звичкою, констатували, що кислий? Ех, знає, знає Володимир Михайлович, що втиснувшись в бійку великих хлопчиків з сановною дівчинкою він ризикує одержати по сусалах від когось з учасників бійки. При чому, в запалі бійки, можуть  маленького і незамінного уграти насмерть. Політичну. Тому чекає. А там, дасть Бог, і скористає. Як завжди й бувало…
Нестримні приступи чесності турбували цього тижня також і наш дорогий уряд. Мій улюблений златоуст і корифей Микола Янович Азаров кожного тижня не втомлюється нам дурням розжовувати, що наше життя покращується постійно, просто ми, придурки, свого щастя не розуміємо. У кращих традиціях соціалістічєского професіоналізму Микола Янович видав нам чергове обґрунтування росту цін на продукти харчування у стилі, «в Амєрікє нєгров б’ют»:
 
Як передає кореспондент УНІАН, за словами Азарова, "ростуть світові ціни на енергоносії й продукти харчування… Зі збільшенням інфляційного тиску зіткнулися Штати, Європа, Японія, Росія та інші країни. Наприклад, європейське співтовариство адекватно реагує на інфляційні процеси продовольчого ринку: введено обмеження на експорт зернових, знижено мито, скасовуються квоти"…Як сказав Азаров, на сьогоднішній день в Італії подорожчали макарони, у Франції – молоко, в Німеччині – вершкове масло, "тобто це глобальні процеси, які мають під собою об`єктивні підстави". http://www.pravda.com.ua/news/2007/11/2/66293.htm
 

 
Воно, конєшно, і подорожчали макарони в Італії, а масло в Німеччині, але скільки італійців чи німців з цього приводу поїхали на заробітки в Україну? А французькі пенсіонери від подорожчання молока засмутились так само, як і моя сусідка, у якої пенсія 580,00 грн.? А їй просто треба купити олії, яка коштувала 6,70 грн., а стала коштувати 12,50 грн. та молочка, яке подорожчало на 50 копійок та оплатити комунальні послуги та опалення це так десь гривень двісті? Заплакала яка не будь старенька Магда чи Луїза з берегів Луари через те, що майонез став коштувати не гривню вісімдесят, а два п’ятдесят?  А може ту ж Магду та Луїзу вразив факт подорожчання гречки до 5,50 грн. за кілограм? І яєчко домашнє за гривню двадцять? Магду та Луїзу не вражає і вони не плачуть. А Марія Степанівна плаче. Бо викроїти з тих нещасних 116 доларів пенсії ще 90 коп. на морозиво, яке Марія Степанівна так любить, у неї не вийде. І борщ, вона буде варити скоро з апельсинів та бананів, за рецептом Нестора Івановича Шуфрича, а не моркви та буряка, які вже коштують дорожче від тих же апельсинів та бананів…
 
Але Микола Янович не був би професіоналом, якби і далі не продовжив обґрунтування росту цін. Корифей геології забурився далі в теорію ринкової економіки та видав на гора наступне:
 
«Министр финансов считает, что нерегулируемые колебания цен является платой общества за свободу предпринимательства. "Но это не значит, что общество и правительство должно капитулировать перед рыночной стихией", - добавил он.» РБК –Украина.

Як проффесіонал проффесіоналу я в свою чергу додам, що поверхня Мохоровичича також приймає участь у формуванні алювіальних відкладів, але не слід перебільшувати її участь у цьому процесі, Миколо Яновичу. А ринкова стихія, це така штука, яка не любить ходити строєм і не любить коли нею керують руками, а не головою.  
 
Не лишився осторонь  Віктор Федорович і – тому що послідовний – додав про підвищення цін наступне:
 
Янукович ще раз повторив три найголовніші, на його думку, причини зростання цін: "Це популізм, незавершеність реформ, висока залежність від глобальних кон'юнктур та певна ізольованість України від процесів глобалізації, політична нестабільність".
"Тому завершу з того, з чого розпочав: без консолідованої влади неможлива реалізація проекту економічно сильної і демократичної України", - закінчив Янукович.
http://www.pravda.com.ua/news/2007/11/2/66287.htm

 


 
Я два рази прочитав. Там три причини чи п’ять? Не знаю. Давайте знов вчитаємося у проповідь високоосвіченого чоловіка.  Слово популізм. Тут питань нема. Слово хороше, звучне. Попа – вона і в Африці попа. І звичні речі коментувати легко, бо воно ж як? Главне ж у нас шо? Стабільность, канєшна. А якшо вчора – жопа, сьогодні жопа і завтра передбачається все та ж, пардон, жопа – то ситуація явно стабілізувалась. А от далі стає читати все цікавіше, а розуміти все важче.  «Незавершеність реформ», - каже Віктор Федорович, а я не розумію, ті реформи хтось взагалі починав?  Тут незавершеність какось нє катіт. І нє гіпотєнузіт. Непочатість реформ, Вікторе Федоровичу, є головним фактором. Непочатість, бо вам всім до лампочки куди ця країна рухається. Ви її нікуди не ведете, ви на ній їдете, з надією, що коли вона, врешті, знесилена  впаде, ви встигнете, висловлюючись високим штилем, «спригнути». Вважайте, не задавило б вас!
 
Любі друзі! Якщо хочете читати далі, то треба налити і випити. Без півлітри тяжко зрозуміти, яким чином  «висока залежність від глобальних кон’юнктур» поєднується з «певною ізольованістю від процесів глобалізації». Я пробував читати ще раз. Але, все одно, зрозумів тільки одне –  "політична нестабільність" у всьому винна. Тільки вона одна. Бо як же ж тут звільнити таке насиджене за дві ходки місце? Це ж ні фіга не стабільно! А все решта у цьому спічі – це просто даремно витрачений  час на зазубрювання таких складних словесних конструкцій, як «глобальні кон’юнктури» та «процеси глобалізації"… Каліфорнійську освіту – не проп’єш!  
А тим часом, щодалі то більше переконуюсь – з наших політиків реально можна взяти тільки аналізи. От і Луценко з Черновецьким вирішили, нарешті, дати народу взірці здорового способу життя. У принципі – підхід творчий. Якщо просто обкакувати один одного – то воно не практично. А якщо здати кал на огляд суспільства на предмет наявності глистів в мозгах фігурантів? О!  З’вляються нові можливості. Тоді можна й влаштувати змагання на кубок Києва, наприклад:
 
Черновецький зазначив, що залишає в силі свою пропозицію Луценку позмагатися в бігу за крісло мера.
"Я говорю серйозно, серйозні речі. Я дав йому шанс, якщо він не алкоголік, не наркоман, нічого такого, то яка проблема?", - сказав Черновецький. "Я пропоную йому місяців два не попити і побігати. І жодних проблем. Він молода людина", - зазначив міський голова. http://www.pravda.com.ua/news/2007/11/3/66306.htm

 

 
Ви знаєте, устами Черновецького таки говорить космічний розум. Якщо правові відносини в цій державі нагадують джунглі, то чому б не позмагатись за посади у чесному бою? От так і уявляю – марафонський забіг за крісло мера Києва. Футбольний чемпіонат за депутатство (вища ліга – до Верховної Ради. Решта – до місцевих). Бої без правил за посаду Президента.
 
О! До речі. У боях без правил я знаю одну хорошу кандидатуру. На  «ти» починається на «мошенко» кінчається. Політична таеквондістка. Зі стажем. Тут таке діло. Поки «рєбята» рішають яким чином капосну бабу вирубати в аут, кидаючи на амбразури то Стьопу–з–Барабаном, то УНП з заявами,  вона їм тихцем показує дубця про дострокові вибори президента… Ви бачили сей чудесний документ? Це ж пєстня! П.2.10.1 каже: «Не припиняти роботу місцевих штабів. Готуватися до дострокових президентських виборів та виборів місцевих рад.». Тіпа, не берете мене до себе бавитися, так я вам в пісочок напісяю! І таки напісяє, не сумнівайтесь! Я дивлюсь на цей протокол і просто милуюсь який красівий дакумєнт! Видно, що його до «утєчки» готували ретельно. А «утєчка» пройшла дуже вчасно. Якраз тоді, коли помаранчева коаліція стає все примарнішою та примарнішою… Ех! Шкода мені, що не утікають зі штабів цікавіші документи!  Я хотів би почитати, наприклад, з задоволенням, бюджет виборчої кампанії і самої партії. Ото, якби наші журналюги  добули б таку бамагу! Тіки таке не витікає. Таке закупорено надійно.
 
А тим часом у всіх остаточно відпали усі сумніви в чесності Бориса Колєснікова  і інших його товаришів по партії. Борис Пенчук, який свого часу навіть книжечку написав про Донецьку мафію (це він так книжечку називав), зараз сказав, що злий Луценко змусив його обплювати таку шановану людину… Я уявив собі Луценка в ролі ката. І повірив Пенчуку!  Бо то таки страшно, коли говорять-говорять і кінця–краю розмовам не видно. Ну що ж. Бандитам тюрми! До речі, хороші об’єкти під приватизацію…
 
А естафету ЄСМ плавно прийняв старший товариш. Віктор Черномирдін черговий раз пофілософствував про любов до братів і порекомендував нам як ми маємо жити:
 
Черномирдін, відповідаючи на питання журналіста газети "Время новостей" про можливе офіційне визнання воїнів УПА в Україні, сказав: "Рішення, що прийнято на Нюрнберзькому процесі, терміну давнини не має". http://www.pravda.com.ua/news/2007/11/2/66297.htm

Я звичайно не проффесор, але мені здається, що Нюрнберзький трибунал засудив аж ніяк не український національно-визвольний рух. Проте, Черномирдін, за звичкою старшого брата все знає краще.
 
Говорячи про можливе підписання президентом України указу, відповідно до якого за заперечення Голодомору 1932-33 років буде передбачена кримінальна й адміністративна відповідальність, Черномирдін сказав: "Я цього теж не розумію. Якщо притягувати когось до кримінальної відповідальності за розмови, то так можна далеко зайти".
 
Зауважу, що це сказав представник країни де засуджено Тараса Зеленяка, за його спілкування на політичних Інтернет-форумах. Далеко йде Росія. Слава Богу, все далі і далі від нас…
 
Ну і про обіцяні матюки. Депутати Київрадли прийняли важливе рішення, про те, щоб знайти жирафам у Київському зоопарку самок:
 
«Они там не живут, а доживают, страдая, что у них нет самки, а жирафам нужна нормальная половая жизнь»
Ігор Вільдман, депутат від Блоку Литвина в Київраді.

 
Нє, ну не п.здєц? А до людей коли черга дойде?
 
Канаріс [04.11.2007] | Переглядів: 6220

2 3 4 5
 Рейтинг: 36.2/20

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook