для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Федеральна Служба Безпеки України


Федеральна Служба Безпеки України
Те, що Віктор Федорович, м'яко кажучи, в повному, дуже часто комічному "неадекваті" – питань немає. Він таким був і залишатиметься завжди. Це стосується всіх сфер і проявів його життєдіяльності, від "літературознавства" до найнагальніших викликів внутрішньої і зовнішньої політики.
 
Президентство "двічі несудимого" проФФесора лише дозволило "достойнику" максимально проявити всі грані своїх "талантів", зробивши їх надбанням не лише вітчизняної, але й світової громадськості.
 
Питання в іншому - наскільки він автономний в цьому «неадекваті»? Чи зберігає самостійність у своєму безмежному самодурстві від зовнішніх впливів, чи йому "хтось" навмисно "допомагає", роблячи ще смішнішим?
 
Як виявилося, єдиною "гідною відповіддю" на серію дніпропетровських вибухів, яку обіцяв Янукович, стала... ліквідація бетонних урн з планами замінити їх сміттєприймальниками з матеріалу куди меншого потенційно небезпечного травматичного ефекту.
 
Слід розуміти, це на той випадок, якщо "хтось" в майбутньому закладатиме в них щось вибухонебезпечне, то щоби при приведенні пекельних механізмів у дію, шматки бетону не завдавали б шкоди випадковим перехожим.
 
Дуже "мудре" й блискуче вирішення проблеми, яке перебуває в руслі всіх рішень, котрими керує державою команда проФФесіоналів. Тобто за їхньою логікою, це відразу ж має заспокоїти і убезпечити від ймовірних ризиків всіх тих, хто ще вірить у причетність до "терактів" ще когось, окрім самої влади. Почувши, що бетон більше не розлітатиметься, люди б мали полегшенно зітхнули.
 
А якби вибухівка була закладена, припустимо, в унітази? В публічних сортирах. Що тоді? Якою б "гідною відповіддю" потішили країну в цьому випадку? Теж демонтували б? Чи ті, які не з золота і не в Межигір'ї - не шкода? А де ж тоді людям, вибачте, справляти свої фізіологічні потреби? Чи владі на це на*рати? А може вона б теж взялася замінювати унітази по всій країні якимись більш легкими і куди прозорішими конструкціями?
 
До речі, Віктор Федорич якось так обережно сказав, що  СБУ мало б спрацювати краще. Тобто? В принципі, для науки на майбутнє за незапобігання й неупередження терактів, логічно виглядало б звільнення головного службіста країни. В даному ж випадку він лише отримав легкий докір, навіть не догану. Чим же пояснюється така лояльність? Чи не московським походженням шефа української служби безпеки? А Віктор Федорич ще може його зняти без схвалення цього рішення Кремлем чи подібна "самодіяльність" вже не проходить?
 
То що ж означає ця, дана Януковичем СБУ, публічна настанова працювати краще без подальших відповідних кадрових ротацій незважаючи на безпрецедентну в Україні подію? Може під цими словами слід розуміти побажання надалі точніше розраховувати потужність зарядів з міцністю контейнерів? Щоби в майбутньому «під роздачу», як висловився Віктор Федорич, відвідуючи постраждалих городян у лікарні, потрапило не так багато людей. Бо, все ж таки, Україна ще не Росія.
 
Це там ФСБ могло висаджувати в повітря цілі будинки, а в нас, будьте добрі, працюйте «краще», в смислі не так круто. Можливо, у такий спосіб малоросійський генерал-губернатор нагадав Калініну про необхідність в роботі тут, на українській території, враховувати тутешні реалії, відмінні від російських.
 
Чи дослухаються Януковича в ФСБУ - покаже час. Якщо наступні вибухи будуть акуратнішими - значить так, зважили на вказівку, якщо ж ні і бабахатиме сильніше та з більшими втратами серед мирного населення - значить "гаранта" похєрілі...
 
Олексій Мазур,
Дніпропетровськ.
 
Читай також:
 
"Фотороботи дніпропетровських підривників: знайди десять відмінностей"
Їх було троє чи один з потроєнням особистості?
 
"Особливості національного "тероризму"
Тероризм проти влади чи державний терор?
 
"Вибухово-небезпечна стабільність. З  коментарями місцевих осередків "Свободи" і УНП"
Вибухи у Дніпропетровську співпали із загостренням зовнішньополітичної критики Януковича щодо брутального поводження з Юлією Тимошенко у в'язниці та активізацією з цього приводу протестних виступів української опозиції. По всій країні, в тому числі в Києві і Дніпропетровську зокрема.
© spetskor [11.05.2012] | Переглядів: 2307

2 3 4 5
 Рейтинг: 43.1/27

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook