пароль
пам’ятати
[uk] ru

АЛЬБЕРТЕЙНШТЕЙН


АЛЬБЕРТЕЙНШТЕЙН
Єврей Моїсей сказав: «Все від Бога!»,
Єврей Соломон сказав: «Все від  розуму!»,
Єврей Іісус сказав: «Все від серця!»,
Єврей Маркс сказав: «Все від потреб!»,
Єврей Фрейд сказав: «Все від сексу!»,
 
А єврей Ейнштейн сказав: «Все відносно…»
 
Так, так! Саме Альберт Ейнштейн, так би мовити, особисто, а не «Альбертейнштейн», відома передача на телеканалі ТВі, котру веде Андрій Грищенко і на яку він останнім часом постійно запрошує експертів Сергія Власенка і  Андрія Пишного.
 
Сьогодні, 11 травня, 96 років тому Альберт Ейнштейн прилюдно представив загальну теорію відносності. Це найвідоміший його науковий доробок. Хоча, по-правді кажучи, Нобелівську премію йому дали зовсім не за це, а за пояснення явища фотоефекту. Саму теорію відносності довго критикували й не визнавали, гітлерівці узагалі оголосили її частиною «єврейської змови у фізиці». Більш того, вони стверджували, що: «Фізика вже давно перетворилась з наукової дисципліни у національність…» Не більше і не менше…
 
Ейнштейн мусив емігрувати до США. Але й там втрапив у немилість, адже публічно виступав як переконаний соціаліст і обґрунтовував нежиттєздатність анархії капіталістичних відносин, що є причиною соціальної несправедливості. Найгіршим у капіталізмі він вважав «зневагу людської особи», прагнення до наживи і користолюбство.
 
І ще один цікавий і для багатьох, мабуть, дещо несподіваний факт з біографії цієї геніальної людини: Ейнштейн був одним із закордонних членів Наукового товариства імені Тараса Григоровича Шевченка. Отакої!
 
Стосовно соціалізму Альберт Ейнштейн виявився пророком однак. Новобраний президент Франції Франсуа Оланд соціаліст. Що ж він пообіцяв французам? Мабуть, найголовніше, чим він привабив виборців, - обіцянкою запровадити 75-відсотковий податок для мільйонерів, власників великих корпорацій, з якими «приятелював» Саркозі. А також зменшити на третину зарплати, які отримують президент і урядовці.
 
Натомість звичайним французам він пообіцяв збільшити зарплати, загальмувати підвищення пенсійного віку, знизити ціни та скоротити безробіття. Простіше кажучи, він пообіцяв припинити перерозподіл національного багатства на користь великого капіталу під прикриттям економічної кризи. І виборцям це, звісно, сподобалося.
 
Ще один подібний дзвіночок недавно пролунав з Аргентини, де її президент Крістина Кіршнер розпорядилася націоналізувати одну доволі потужну нафтову компанію, що фактично належала іспанському олігарху. І, взагалі, вона офіційно оголосила, що керівництво країни «лягло на соціалістичний курс», тобто, буде і надалі діяти в інтересах простих аргентинців – здійснювати справедливий розподіл національних багатств між громадянами країни.
 
Так звані ліберали підняли страшний крик по всім ЗМІ про ЇХ  СВЯЩЕННЕ ПРАВО НА ВЛАСНІСТЬ, але…
 
До слова, у нас, в Україні, теж згідно Конституції надра належать народу. Але це згідно Конституції, проте де-факто «купони стрижуть» кілька десятків олігархічних кланів, а справжній господар (де-юре), тобто народ, залишився «світити на весь світ голим задом». В українців чи не найменші зарплати – соціальною справедливістю тут навіть і не пахне… Але це так, до слова, так би мовити...
 
З цього приводу дуже навіть до місця буде цитата Альберта Ейнштейна: «Є тільки дві нескінченні речі: Всесвіт і дурість. Хоча щодо Всесвіту я не впевнений.»
 

© Максименко В.Ф.
© MVF [11.05.2012] | Переглядів: 2317

2 3 4 5
 Рейтинг: 42.9/41

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати