для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Історія ( у фотографіях) одного паркану й двох стін


Історія ( у фотографіях) одного паркану й двох стін
Харків готується до Євро-2012: вже з півроку в пяти хвилинах від стадіону метровими літерами можна прочитати "спасибо жителям Донбасса":

Нажаль, дуже важко буде пояснити гостям з Європи сенс цієї подяки, та й задовго писати, багато фарби витрачатиметься - подумав я, побачивши цей напис уперше.
 
А недалеко від цього напису я спостерігав цілу історію (і, на щастя, теж здогадався почати фотографувати). Почалася вона незадовго до Нового року, коли на паркані з'явилися загадкові письмена, що викликали в мене якісь невиразні асоціації:

Треба додати, що зліва вже з рік було гасло "свАбоду патріотам!" з адресою сайту (нижче буде видно), а справа - просто плутанина, з якої хіба що О проглядало...
Так ось, до чого ж тут ЕПУ ОПЕ В Ж...? - думав я, та ще й відносно рівно та акуратно... - от і сфотографував. І недарма, як виявилося, бо вже через пару тижнів з'явилася  "розгадка", яка мене насмішила сміливою грою рими та ритму, образу і топології:

, так що я зняв це ще "на біс" з іншого ракурсу (там, до речі і "свАбоду" видно : знову ж якось не складався пазл - така дешева помилка, що ніяк не в"яжеться з веселеньким "ГЕПУ ДОПЕ В ..."). Харків'янам не треба довго гуглити, щоб перед їчніми очима постали образи зірок Ю-Тьюба - їх мера і губернатора:

Не минуло й трьох місяців, як стало ясно, що виклик прийнято і не я один зацінував афоризм з десятка літер та якоїсь мало не хаотичної кривої:

букви були старанно зафарбовані сіреньким, заразом з "свАбодою патріотам". Мені чомусь здалося, що ця "забірна війна" не вщухне скоро: можна перестати витрачати гроші на "бігморди" - тоді їх точно не будуть заливати чим попало, але у кожної стіни не поставиш міліціонера, треба (просто? smile3 не дратувати народ ігнором та нахабним дерибаном.
Звичайно, в ході такої "війни" постраждає естетика міст, але, мабуть, це буде досить скромна ціна за звільнення країни від нелегітимної влади. А найдієвіші малюнки  можуть навіть стати пам'ятниками, як, наприклад, (знову ж таки, в п'яти хвилинах ходьби) майже 70 років підновлюваний напис, залишений сапером Єгоровим на наступний день після звільнення Харкова від фашистів:

- і нагадуванням майбутній владі: вас найнято, ви - тимчасово, народ - не бидло, і рано чи пізно до вас таки добереться, щоб це розтовкмачити!
 
А днями я побачив і продовження "парканової війни" : поруч з зафарбованими "ГЕПУ,,," з'явився павучок, в якому вгадуються все ті ж таки Г, Д і Ж (з нагадуванням крейдою замальованих літер):

,а з іншого боку замальованого напису - дещо на зразок метелика з С, Д і Ж ( і крейдою, дрібненько "пасибо" "ителям" "онбасса" - мабуть, щоб не дратувати тих, що їздять джипами та не спонукати їх до нового зафарбування?):

Схоже, що атакуюча сторона змінила тактику,  а чи помітять це ті, що захищаються? А інші?.. А що вони робитимуть, якщо таких павучків та метеликів будуть тисячі? Виросло непороте покоління, народ починає розігріватися, ось вже навіть Росія прокидається - а до піку ще є час..., ой дарма Янукович знехтував моїм "Почуй мене - іди геть!" дворічної давнини...
Приклади "креативу"  та інші методи зворотнього зв2язку народ-влада можна обговорити на форумі "Україна3.0 Перезавантаження"
© LAzart [06.05.2012] | Переглядів: 4193

2 3 4 5
 Рейтинг: 44.7/30

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook