для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Ребята, давайте жить дружно...


Ребята, давайте жить дружно...
     Сьогодні, завтра, післязавтра... ми знову і знову будемо осмислювати, виставляти ІМХО та обговорювати тему, яка багатьом вже набила оскомину.
 
     67 років тому у Європі закінчилася Друга світова війна...
 
     Подія, яка повинна об'єднувати людей (за старою калькою "всё прогрессивное человечество") чомусь викликає у нас навпаки РОЗ'ЄДНАННЯ. Ми починаємо оцінювати роль держав, партій, організацій, окремих політиків і т.п. з точки зору сучасності в ході подій 1939-1945 рр. Кожен з нас має свої переконання, позицію і готовий їх відстоювати до останнього коменту (майже до бійки).
 
     Моя пропозиція полягає в наступному.
 
     Шановні колеги, давайте оцінимо цей ДЕНЬ з іншої точки зору у нормальному людському розумінні. Рівно 67 років тому, після початку трансляції "От Советского Информбюро" (чи іншого вступу в залежності від держави) вся Європа, кожна людина для себе зробила самий щасливий на той момент ВИСНОВОК:
 
     КІНЕЦЬ! ВСЕ закінчилось! СЛАВА Богу! (Сталіну, Черчілю, Рузвельту... КПСС... ін.)
     З сьогоднішнього дня я можу вже не боятись повітряних тривог, бомб на голову, артилерійських обстрілів, кінець-кінців отримання ПОХОРОНКИ з фронту, або повістки з військкомату, яка може поставити рідних в чергу очікування такої похоронки.
 
     Сьогодні я отримав надію, що мій рідний (близький) живим повернеться з фронту (полону, концтабору, примусових робіт у Німеччині... (потрібне підкреслити)).

 
     Формулювання сприйняття цього повідомлення було однаковим у всій Європі.
 
     ЦЕЙ ЖАХ ЗАКІНЧИВСЯ!!!
 
     У кожного свій вибір, як спом'янути цю дату.
     - Хтось начепить Георгіївську стрічку, ввімкне ОРТ і з ностальгією по совку буде дивитись парад "славных потомков воинов-победителей" з Москви.
     - Хтось пом'яне своїх дідусів і бабусь, згадає про їх важку долю і завдячить їм за подароване життя.
     - Хтось стане під кумачеві прапори у Парках Слави наших міст біля Вічного вогню і скуштувавши "фронтових 100г" та польвої каші буде у загальному пориві співати фронтових пісень.
    Це право кожного вибрати, як відзначити цей день...
 
     Особисто я пропоную колегам відзначити цей ДЕНЬ зустріччю ДД-шників незалежно від кольру їх політичних уподобань. Для зняття питання будь-якої політичної забарвленності цієї зустрічі, провести її в знаменному і на 100% неполітизованому місці - БАБИНОМУ ЯРУ. Хто не зможе, регіонально визначити місця. По Україні меморіалів на місці конц.таборів достатньо.
 
    Адже Бабин Яр - це символ жаху війни для всіх громадян, незалежно від їх політичних уподобань. В цьому місці штабелями в одні траншеї були покладені євреї і антисеміти, православні і атеїсти, ОУНівці і комісари, солдати (комбатанти) і діти...
 
     Особисто я пропоную зустрітись о 11.00 на перехресті вулиць О.Теліги та Мельникова у напрямку меморіала жертвам Бабиного Яру. Кожному мати ЧОРНУ (траурну) стрічку і квіти для того, щоб вшанувати пам'ять людей, що не дожили до цього СВІТЛОГО і РАДІСНОГО дня.
 
     Особисто я БУДУ!
© инженегр [06.05.2012] | Переглядів: 2931

2 3 4 5
 Рейтинг: 45.6/47

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook