для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Українське МЗС: з хворої голови на здорову


Українське МЗС: з хворої голови на здорову
"Если спелая малина
Почернела без причины,
И осыпалась кора -
Значит кончилась игра.
 
Гибралтар, Лабрадор
Из трубы свисает вор
Лабрадор...
"
/В. Бутусов/
 

Дуже шкода країну, в якій президентом є мало того, що олігофрен, так ще й двічі судимий. За кримінальними статтями. Для того, аби служити такому потрібно бути або самому олігофреном, або закоренілим уркою, або абсолютною падлюкою в суто людському, морально-етичному вимірі. Продажною, меркантильною, цинічною.
 
От, приміром, взяти хоча б нинішнє МЗС. Чого лише ми не чули звідти за останні півроку, які тільки кумедні заяви не смішили нас протягом цього терміну. Щодо загального ставлення в світі до України, до Януковича, а також стосовно райдужної  перспективи підписання в найближчому майбутньому угоди про євроасоціацію. Все було в стилі "всьо харашо, прекрасная маркіза, всьо харашо всьо ха-ра-шо!". В той час як пожежа в будинку під назвою Україна, дедалі розгаралася, охоплюючи все нові поверхи.
 
Але цими днями міністерство, схоже, перевершує само себе. Воно явно в ударі. Може й справді їх всіх по макитрам хтось гепнув. Чи порошка якогось дивного підкинув, от вони й обнюхалися. Тепер, немов очманілі, ну таку вже маячню несуть. Чи обкурилися, грішним ділом. І нині всі однаково в полоні колективного дурману.
 
Читаємо заяву, розповсюджену прес-службою відомства:
 
"МЗС вважає деструктивними спроби політизації спортивних подій, які з найдавніших часів грали важливу роль в процесі налагодження міждержавного порозуміння і єднання".
 
Які деструктивні спроби маються на увазі? Голоси світової громадськості, озвучувані урядами країн провідних демократій припинити практику застосування вибірковості правосуддя та покласти край політичним репресіям і переслідуванням опозиції в Україні, що йдуть повним ходом? Так ці ж заклики саме і направлені на налагодження міждержавного порозуміння і єднання. Саме цього й добиваються європейські і світові лідери.
 
Речник МЗС Олександр Дікусаров підкреслює, що спільно завоювавши право на проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року, український і польський народи доклали значних зусиль і виконали грандіозний обсяг робіт, необхідних для гідного проведення турніру.
 
Так, завоювали спільно. Тільки одні для справді гідного проведення спортивного свята на радість вболівальникам, а інші  - для безбожного дерибану державного бюджету. Дійсно, українськими можновладцями в цьому плані виконано грандіозний обсяг робіт з огляду на космічні суми витрат та ще й за такого плачевного стану національної економіки.
 
А в підсумку повідкривали такі стадіони, що курам на сміх: то те не працює, то це не передбачено, то щось просто забули. Окремі приміщення вже зданих в експлуатацію споруд радше нагадували каземати середньовічної напівзруйнованої часом фортеці, як це, зокрема, було на відбудованому "Олімпійському".
 
"Заклики до бойкоту чемпіонату на практиці означатимуть підрив іміджу цієї грандіозної спортивної події і збиток інтересам мільйонів пересічних українців, які голосують за різні партії, або взагалі не цікавляться політикою".
 
Та це ж сама (анти-) українська влада і підірвала! Скільки разів її, недолугу, попереджали не творити тупого й віроломного беззаконня, а їй все було по цимбалах. Це ж вам, дипломатичній обслузі режиму, було "хоть ссы в глаза - Божья роса", коли Україні йшло одне застереження за іншим. А ви, ледь не пританцьовуючи на телешоу перед багатомільйонною аудиторією чи під час брифінгів, запевняли, що "всьо харашо" і краще не буває. От і маєте нині. Ось до кого слід висувати претензії у завданих збитках - як іміджевих, так і фінансових.
 
І не варто прикриватися удаваною турботою про пересічних українців. Це ви зробили їх заручниками своїх політико-кримінальних ігрищ. Раніше треба було про них згадати. Точніше, ніколи не забувати. В тому числі і про віддані на виборах мільйони голосів, які ви своїми судами легко і без найменших докорів сумління запроторили за грати. Так що не треба зараз "ля-ля".
 
"Ті, хто прагнуть зробити мішень з Євро-2012, не сприяють реформуванню української судової системи, не допомагають зміцненню демократичних інститутів та верховенства права в Україні".
 
Повний ідіотизм. Поставили воза поперед кобили. Це ж саме через відсутність демократичних інститутів та верховенства права в Україні ніким іншим як владою з Євра-2012 і зроблено мішень. А чого ж ви хотіли? Україна ж не в якійсь азіопії, а в центрі Європи. Як же можна не помічати  шалених безчинств, які творяться у всіх на виду, під самим боком та не висловлювати занепокоєння з цього приводу?
 
"У МЗС України переконані, що всі ці питання об'єктивно перебувають в іншій площині, ніж свято футболу, який за своєю суттю є поза політикою і не може використовуватися для вирішення політичних завдань".
 
А хто ж у попередньому абзаці казав, що ті, хто критикує проведення першості в Україні, не сприяють реформуванню судової системи, не допомагають зміцненню демократичних інститутів? Хіба ці слова не про політичні чинники? Взагалі, дуже дивна прив'язка одного до іншого, типовий приклад "Божого дара з яєшнею", але ж це саме ви і поєднали спортивну подію з політикою. Одначе вже в наступному реченні самі виступаєте проти цього поєднання.
 
Може заява складалася різними людьми? Один написав так, інший - сяк. В підсумку вийшло щось на зразок гри в "горе-письменника", якою на уроках, обмінюючись записками, складеними так, аби не було видно попереднього тексту, розважалися школярі ще за часів СРСР (автор згадує свої школьні роки, не знаючи достеменно як з цим зараз). Кожен писав щось своє, загинав папірець та передавав іншому. В результаті народжувався каламбур, що мимоволі провокував напади сміху, наражаючи учнів на зауваження від вчителів.
 
"Атака на цю велику мрію підриває шанс не лише Польщі та України, але і всіх інших колишніх членів соціалістичного табору довести, що за економічним, людським, науковим потенціалом вони вже готові з боржників Європи перетворитися на нові двигуни її розвитку".
 
Якесь пусте нагромадження слів, що важко піддається коментуванню. Причому тут Польща взагалі? Її мрію ніхто нічим не підриває. Навіть і не думав. Поляки  впевнено і безперешкодно наближалися до заповітної цілі. Спочатку вступили до НАТО, потмі - в ЄС. Ноу проблем! І зараз рухаються вперед.
 
Теж саме і щодо несподівано з'явившихся в тексті "всіх інших колишніх членів соцтабору". Це ж треба було так ляпнути. Маячня якась. На завершення дипломатичної цидульки не вистачає тільки більшовицького заклику "пролетарі всіх країн, єднайтеся!".
 
Це щодо футбольного Євра. А тепер з приводу Ялтинського саміту. В участі в ньому, за станом на поточний момент відмовилися вже дванадцять президентів країн та керівники провідних європейських наднаціональних інституцій, що досі були звичними гостями представницького міжнародного форуму. А ви що на це? Знову "всьо харашо"? Тіпа, нічого такого, мовляв, є окремі робочі моменти?
 
Ні, шановні, одна справа спокійно і з відчуттям самоповаги йти справляти фізіологічні потреби до клозету, а інша, ходити з кучою в штанях. То останннє - ніякий не "робочий момент". Це так і називається - обісратися по повній. З чим вас, судячи зі всього, і можна привітати. Причому вчергове. Бо так лажанутися з євроасоціацією, як це зробили ви, звісно, під "мудрим" керівництвом двічі судимого олігофрена, треба ще вміти. У вас вийшло на всі сто.
 
"Многоликие монголы
Пьют карбидовые смолы.
Турки скачут по гробам
Прямо в город Амстердам.
 
Лабрадор, Гибралтар,
Закрывается ангар...
Гибралтар.
"
/В. Бутусов/
 
Олексій Мазур,
Дніпропетровськ.  
© spetskor [04.05.2012] | Переглядів: 6432

2 3 4 5
 Рейтинг: 45.6/74

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook