для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Фотороботи дніпропетровських підривників: знайди десять відмінностей


Фотороботи дніпропетровських підривників: знайди десять відмінностей
Якщо придивитися до поширених СБУ фотороботів підозрюваних в скоєнні вибухів у Дніпропетровську, то стає очевидною неабияка схожість трьох чоловіків. У всіх той самий тип обличчя та подібні риси. Навіть зачіски. Відмінності настільки незначні, що мимоволі виникає думка про братів-близнюків або одну людину тільки в різні періоди (роки) життя.
 
Може художник попався якийсь не сумлінний та "обломався" робити портрети на підставі зібраних словесних описів? Чи малював з когось одного, а потім навмисно урізноманітнював наступні зображення окремими деталями, щоби фотороботи хоч якось відрізнялися.
 
А ще дуже цікаво дізнатися, як і звідки ці "портрети" могли взятися чисто технологічно? На підставі свідчень яких очевидців? Невже хтось з городян, які їхали в трамваях чи випадкових перехожих, що поспішали в мегаполісі по своїх справах, могли звернути увагу на когось біля якихось урн? Більше того, пригадати риси обличчя "підозрілих" типів? Підозрілих в чому? Адже ніхто з нормальних людей і гадки не міг мати про безпрецедентне жахіття, яке сталося.
 
Одна річ зафіксувати в пам'яті людину, що тривалого часу стоїть біля під'їзду, ходить взад-вперед у входу в офіс, до установи, або сидить на лавці у дворику, чи, скажімо, біжить стрімголов по вулиці, розштовхуючи всіх на своєму шляху, і зовсім інша - помітити "щось не те" в людині біля урни на зупинці громадського транспорту. Чи можливо це?  
 
Судячи з продемонстрованих по телебаченню кадрів з відзнятим відеокамерою зовнішнього спостереження моменту одного з вибухів, план був досить загальним. Об'єктив не вихоплював якихось конкретних облич. Хіба що котрийсь з супутників допоміг? З космосу все зафільмував у відповідному режимі...  
 
А може когось призначили відповідальним за вибухи заздалегідь і тоді ж намалювали? Так скільки ж його було: один чи троє? Чи ми маємо справу з рідкісним випадком не подвоєння, а потроєння особистості? Залишається сподіватися на переконливі відповіді спецслужбістів. Щоправда і після цього буде незрозуміло: якщо вони таки професіонали, то чому ж не зіграли на випередження, чому не запобігли і хто, зрештою, за це відповідатиме?
 
З інформації начальника головного управління нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень Генпрокуратури Вадима Горана, оприлюдненої в ефірі 5 каналу, слідує, що кримінальна справа про серію вибухів була об'єднана в одне провадження з іншою, порушеною за подібний злочин в Дніпропетровську, що стався минулого року. Тоді через вибух в урні загинув фінансовий директор однієї з фірм.
 
То виходить, що на слід злочинців цілий рік не могли вийти, а тут вже на третій день аж три фотороботи склали? Якось дивно працюють наші пінкертони. І ще одне: якщо минулого року, як можна припускати, була конкретна ціль, то яка мотивація п'ятничної серії вибухів? "Підрив стабільності"? Тобто того, чого в країні і близько немає, а лишень мариться владі? Не смішіть...  
 
Олексій Мазур,
Дніпропетровськ.
© spetskor [30.04.2012] | Переглядів: 2999

2 3 4 5
 Рейтинг: 41.8/34

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook