для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

ПоРОШЕНоград


ПоРОШЕНоград
Призначений міністром економічного розвитку і торгівлі в уряді бандюковича, глава корпорації "Рошен" Петро Порошенко днями відкрив новий, другий за ліком, сезон свого річкового супер-фантана на набережній рідного міста Вінниці. Урочиста церемонія, присвячена "визначній" події, виявилася надзвичайно помпезною. Репортажі про шоу в рубриці "Хроніка тижня" з коментарями головних діючих осіб та захопливими відгуками городян безліч разів повторював 5 канал - ще одне дітище українського політика-мільярдера.
 
Організатори заходу створили таку піднесену атмосферу, ніби у Віннниці на набережній запускається не фонтан, а космічна ракета, яка вирушає у міжгалактичну подорож, беручи на борт всіх бажаючих. Чого тільки і кого на тому святі не було. А які пафосні промови виголошувалися! Зокрема Петром Олексійовичем в компанії  з мером Вінниці Гройсманом та головою обласної державної адміністрації Джигою, до речі, одного з фігурантів справи про зникнення журналіста Гонгадзе.
 
Зі слів Порошенка випливало (в прямому і опосередкованому значенні), що фонтан - це черговий європейський прорив України, що завдяки цьому водяному світлограю Вінниця стає світовим містом, яке будуть легко ідентифікувати завдяки дивовижному втіленню інженерної думки.
 
В шаленому екстазі злилися воєдино і очманілий натовп і ледь не кінчаючий від параксизмальних нападів самозадоволення Петро Олексійович. Ще б пак, адже Порошенко ніколи не тоне і завжди на плаву - і за попередньої помаранчевої влади, і за нинішньої біло-блакитної. І, мабуть, за будь-якої ще натсупної. Безперервне свято життя, що б'є фонтаном. І при Ющенку, і при Януковичу. Коли є демократія, і коли вона щосили нищиться. І за умов вільної політичної конкуренції, і за політрепресій. І зовсім неважливо - Тимошенко на свободі чи за гратами разом зі своїми соратниками.
 
Головне, щоби йому як завжди було добре і весело, а благополуччю бізнес-імперії нічого не загрожувало. Для цього Петро Олексійович має своє "ноу хау", яке ще ніколи не підводило. Відтак в солодкого знаку якості - все "чікі-пікі".
 
А якщо так, то чому б не увіковічити свій іменний бренд, перекручений на французький манер, в назві набережної міста - "Рошен". Адже саме так вона зараз називається: Набережна Рошен. Дуже по-Вінницьки, по-українськи. А головне - "скромно" і зі змаком. Щоправда, настільки солодким, що аж приторно стає.
 
Звісно, це набагато краще, ніж, скажімо, "набережна Леніна", як це в нас у Дніпропетровську, чи ще якось по-більшовицьки. Але цікаво, чи є де-небудь в Європі чи світі вулиці або площі, названі на честь якихось фірм, компаній, підпиємств чи навіть транснаціональних концернів: приміром, "Боїнг"-Авеню, Бульвар "Кока-Коли", "Пепсі"-стрит, "Мерседес" чи "BMV"-штрассе, або-плац.
 
Може так дійде і до прейменування міста - Порошеноград. Хіба не звучить?
 
Читай також:
 
"МЕРТвий Порошенко"
 
"Прозорливий" Петро".
Петро ПОРОШЕНКО: "Я запевняю, прем'єр-міністра Януковича в Україні більше не буде."
 
"Порошенко: "Рошен" чи "Рашен"? "
 
"Телевізійний міністр закордонних справ "
 
"Малоросійство Закордонних Справ "
Запорукою потеплішання у відносинах з Росією має стати малоросійський стиль
політики українського МЗС?

 
Олексій Мазур,
Дніпропетровськ.
 
На фото: "Я шоколадный заяц, я ласковый мерзавец..."
© spetskor [24.04.2012] | Переглядів: 3948

2 3 4 5
 Рейтинг: 38.2/51

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook