для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Плоди просвєщєнія


Плоди просвєщєнія
   Настав 2013 рік, пройшла переможним маршем по країні освітня реформа пана Табачника. Звичайна сільська школа, одна з двох у районі, що залишилися після оптимізації: одна на північ від райцентру, друга- на південь. Шостий клас. Іде урок. Щоб не перегружати дітей лишніми знаннями та й заради оптимізації вчителів, кожного дня проходить лише один урок. Сьогодні це не математика, по математиці- лише один урок на тиждень (вивчають таблицю множення на 2). Не інформатика: на інформатиці, тричі на тиждень, діти грають у стрілялки типу "Каунтер страйк". Ті, у кого погана реакція, щось собі малюють у графічному редакторі. Сьогодні йде основний предмет, що називається "Культура та етика". Тут тобі й література, й музика й таке інше.
 
   -Дєті! Завдяки невпинній заботі нашого керівництва й уряду, ми з вами вивчаємо на наших уроках усе найкраще, усі золоті здобутки нашої рідної культури, не забуваючи, звісно, про культурну спадщину інших народів. У першій чверті ми з вами вивчали етичні проблеми, поставлені у романах про Гарі Поттера. Ми говорили про творчість наших всесвітньовідомих солов'їв Вєрку Сердючку та Михайла Поплавського. Але, дєті, не можна забувати про культурні здобутки наших найближчих сусідів, я б сказала, братів і навіть батьків. Ось і наш міністр, дєті, він теж вважає, що ми розмовляємо лише на суржику чи на "діалекті". А справжній язик ми ще вивчаємо слабо. А як прекрасно звучить общедоступний язик, коли ним розмовляє пан Табачник, чи навіть самі Президент!..
 
   Тому, дєті, сьогодні ми побалакаємо про культурні досягнення наших старших братів. Так, дєті, саме вони й є старшими, усі знають, що Київську Русь побудували вихідці з Москви. Ні, Петя, будували молдавани, а москвичі казали, що, де й як робити. Потім із Москви до Київських князів приїхав московський митрополіт. Так і з'явився Русскій мір.
 
   Повернемось до культури. Завтра ми будемо вивчати творчість Філіпа Кіркорова і його твори, що увійшли до збірки "Drugoy". Саме так, латиницею. Це такі неправильні букви, вам вони не треба. А скоро, кажуть, вийде ще альбом "Tretiy". Це буде повна красота!
 
   Тепер побалакаємо про етику та мораль. Усі дивились останній "Дом-2"? Хто не дивився? Ти, Іра?! Як це так: телевізора нема? Завтра без батьків не приходь! Тато на заробітках? Ну так мама нехай прийде!
 
   Так от, дєті. Усі знають, хто там і з ким строїть отношенія? І яку ж мораль ми можемо винести з цієї повчальної програми? Знайте, дєті: строїти отношенія треба тільки використовуючи презерватив. Бо інакше або СНІД, або вагітність. А державі тоді на допомогу розорятись! От наш Президент з дитинства це знав: презерватив- понад усе. Бувало, натягне презерватив і біжить бабусь через дорогу переводити!
 
   А тепер, дєті урок окончен. Не забудьте завтра принести по 100 гривень на солярку для шкільного автобуса на наступний тиждень. Якщо батьки опиратимуться, поясніть їм, що ми ідемо у Європу, тому шкільний автобус треба заправляти тільки спеціальною шкільною євросоляркою. А вона дорога. Усе, дєті, до завтра.
 
                            . . .
 
   Десь я розумію пана Табачника. В тому дебільному суспільстві, яке він так старанно вирощує, він здаватиметься інтелектуалом. Бо в країні сліпих і кривий- король.
 
    
 
    
© Саня электрик [21.04.2012] | Переглядів: 2598
Мітки: #Табачник 

2 3 4 5
 Рейтинг: 46.8/42

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook