для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Моє бачення.


Моє бачення.
Моє бачення
( за мотивами «Умники и телега» О.ФедоренКО)
 
Людина завжди діє за виникнення у неї якихось бажань або потреб.
Відчуття голоду визиває необхідність пошуку їжі. Відчуття холоду вимагає теплого одягу або обігріву помешкання. І т.п. на різних рівнях потреб і бажань.
Перед тим як діяти на задоволення своїх бажань та потреб, у людини розумної, свідомо чи несвідомо, у голові виникає план, як реалізувати свою потребу або бажання.
Їжа. Треба одягтися, взяти необхідну (відповідно до бажання і можливості) кількість грошей, сходити до «Великої кишені», вибрати, купити, принести, приготувати та зжерти.
Яке у багатьох українців (на жаль не у всіх) є бажання у масштабах всієї країни?
Мабуть це:
Україна – незалежна, суверенна країна високого рівня життя, із розвинутою економікою, стабільною демократичною політичною системою, із гарантованою свободою слова, захищеними правами і свободами людини, в якій українці не є національною меншиною. Це є, і повинно бути, і ціллю і метою кожного українця. Може це і є національна ідея.
Як досягнути цієї мети? Які заходи потрібно здійснити?
О.ФедоренКО написав своє бачення. Я трохи уточню. (Варіант збройного повстання, громадянської війни тощо не розглядається).
I. Збір інформації про перешкоди для досягнення мети. Тобто розвідка.
II. Оцінка перешкод (противника), його сил та засобів.
III. Оцінка своїх сил та засобів.
IV. Планування операції.
V. Підготовка сил та засобів.
VI. Реалізація задуманої операції для досягнення мети.
 
Умови для досягнення задекларованої мети.
1. Організація (партія, підпільна армія тощо).
2. Кадри. «Кадры решают все» И.В.Сталин
3. Кошти.
4. Доступ до ЗМІ.
5. … (допишіть самі).
І ще дуже суттєве питання – чи всі жителі нашої прекрасної країни бажають такої Украї-ни. Чи готові вони ради цієї мети відірвати гузно від дивана?
 
Коротко про реалізацію етапів досягнення мети.
Перешкоди.
1. Існуюча влада. Її адміністративний ресурс. Відсутність патріотичної інтелектуально – моральної еліти (по О.Ф.) на всіх щаблях влади.
2. Відсутність згуртованої ідеєю організації.
3. Підконтрольність майже всіх ЗМІ існуючій владі.
4. Різна ментальність різних частин країни, і, відповідно їх орієнтація на різні способи організації існування країни.
5. … (допишіть самі).
 
Оцінка перешкод.
1. Існуюча влада від ПР (законодавча гілка, виконавча та судова) не придержується Конституції України, законів України. Діє «по понятіям». Ця влада насичена агентами сусідньої держави різної направленості, які мають великий вплив на осіб, наділених прерогативою прийняття рішень. До ПР з моменту її створення потяглися ті, у кого рильце в пушку. Тому в боротьба з цією владою законними засобами потребує значних зусиль, багато часу та нестандартних дій. Потрібні фахівці високої кваліфікації у сфері економіки, юриспруденції, соціального захисту тощо.
2. Ця влада має доступ до необхідних коштів та інших ресурсів. Тому виникає необхідність привернути на свою сторону осіб, які володіють, або контролюють ці кошти.
3. Майже тотальному контролю ПР за ЗМІ. Захват частини цих ЗМІ у ПР практично нереальний. Тому потрібно шукати доступні способи донесення до виборця своєї позиції, програми, ідеології. Особисте спілкування, листівки, Інтернет тощо.
4. Політика романівської та більшовицьких імперій була направлена на знищення руської (тепер української) нації шляхом асиміляції, прямого винищення та переселення на наші терени колоністів з центральних областей (губерній) Росії. Найбільш успішно ця політика реалізовувалася на південному сході України. Це треба сприймати як даність, яку неможливо змінити, але треба ретельно враховувати у своїх діях.
5. Відсутність згуртованої ідеєю організації, яка б поставила за мету досягнення вище задекларованої  цілі, нажаль у нас немає. Наприклад, ВО «Свобода» має еклектичну, насмикану з різних політичних напрямів програму. Деякі дії «Свободи» викликають підозру. Олег Тягнибок (трохи не написав Федоренко) якось раптово збагатився. Батьківщина та Фронт змін мені нагадують клуби по інтересам. Але маємо те що маємо.
6. … (допишіть самі).
 
Свої сили та засоби.
1. Організація. Що маємо. Реально протистояти цій владі і боротися за якусь ідею можуть тільки дві партії (які є поки що клубами за інтересами) – це Батьківщина та Фронт змін з їх лідерами. Основна вада цих партій, відсутність згуртованого активу на місцевому рівні. Актив з’являється коли є гроші. Грошей немає - нема активу. Решта партєєк, це відтягувачі голосів у головних борців.
2. Є деяка підтримка демократичних країн Європи та Північної Америки.
3. Обмеженість, у порівнянні з владою, коштів.
4. Обмежений доступ до ЗМІ. У телепросторі практично немає телеканалів, які б могли чесно доносити позицію опозиції до народу. Хіба що ТВі.
5. … (допишіть самі)
До свого ресурсу можна зарахувати:
1. Більшу частину інтелігенції, тобто розумну частину суспільства. Ці люди , як правило, мають високий IQ, вищу освіту і тому здатні логічно думати та аналізувати. Вони розуміють різницю між моделлю розвитку західної цивілізації та Росії. І в більшості орієнтовані на євроінтеграцію. Їх приблизно 6-7 млн. (з 9 млн. з високим IQ).
 
Коротко про підготовку (не притримуючись пунктів).
Переробити програмні документи партій.
Мають мати чітку і зрозумілу, для пересічного громадянина, структуру. Як найменше загальних фраз та обіцянок. Крім того партія повинна пояснювати свій політичний напрям. Наприклад, комуністична партія повинна пояснити в своїй програмі, що таке комунізм і чому комуністична ідеологія - це крайня ліва ідеологія. Або, що таке правий центр. Що це за напрямок – центр. И т.п.
Потім, які цілі ставить перед собою партія. В разі проходження в парламент, в разі отримання більшості в парламенті і в разі ще й свого президента. Цифри, терміни, результати.
Я розумію чому більшість програм має декларативний характер. Тому що вони мають малий шанс для реалізації. Поставиш чіткі цілі, терміни, цифри, потім тебе опоненти загноблять.
Але, якщо ми хочемо перемогти, то народу треба казати, що він конкретно отримає віддавши за вас свої голоси.
Реалізація ідеї потребує реформ. У передвиборчій програмі - План реформ. З етапами, термінами, відповідальними за їх реалізацію та конкретними результатами в результаті їх реалізації (цифри).
Кожна партія, яка йде на вибори представляє свій кабінет міністрів, який цей план ре-форм буде втілювати в життя. Бажано це прописати у законі про політичні партії. Кадровий потенціал партій, які йдуть на вибори до Верховної Ради повинен мати висококваліфікованих економістів, фінансистів, юристів, військових і т.д., які в любий момент будуть готові зайняти посаду і приступити до реалізації проголошених реформ і перетворень.  У нас пошуком кандидатів на посади, складанням плану реформ та розробкою самих реформ починають займатися після того, як отримали владу. А все це повинно бути у партій, які ідуть на вибори.
 
Люба присутність на ЗМІ представника партії, яка бореться за владу, повинна бути інформаційно підготовлена. Бекати та мекати категорично заборонено. Вагомі аргументи, цифри, статті законів. Напористий стиль викладання своєї позиції. Відібрати тих, хто буде представляти у ЗМІ позицію партії, заставити їх готуватися.
Кошти. Якщо програма партії містить реформи, які покращують умови існування бізнесу в країні, то можливо отримати достатньо внесків від цього бізнесу у передвиборчі фонди партії.
 
Вибачаюсь, що коротко, не всі пункти розкриті, бо нашвикоруч, та з 1715 (привіт Валера, любитель пива).
Кожний може добавити,  розвити той чи інший пункт, чи спростувати його.
Що ми Дурдиєви, можемо зробити. Доносити до відвідувачів сайту, сусідів, попутників і т.д. необхідність боротьби з ПР владою та про засоби і основних учасників цієї боротьби. Хто має можливість, приймати участь в мітингах, демонстраціях, пікетах тощо. Як в столиці, так і в провінції. Викривати брехню ПР влади, їх ЗМІ та агітаторів – пропагандонів. Підтримувати ув’язнених опозиціонерів. Бути присутнім на Фейсбуці, Твіттері тощо із антивладною позицією. Хто має гроші, чи інші ресурси, підтримати цими коштами головних борців з цією бандою.
© Meritus [13.04.2012] | Переглядів: 2398

2 3 4 5
 Рейтинг: 42.1/25

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook