для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Пільговики розпочали «хрестовий похід» на Кабмін і його сателіти


Пільговики розпочали «хрестовий похід» на Кабмін і його сателіти

Я постійно наголошую – Україну поглинає соціальна апатія! І це є вірусне явище. Запустивши у маси, такого роду  проказу, вона самостійно і дуже швидко поширюється серед народу. Технологія проста. Закрутити кран соціальних виплат і дочекатись, коли у людини з’явиться відчуття безвиході. Ніби боротися немає сенсу.
Спочатку це викликає злість, потім – гнів, далі  не реалізована енергія спалює її носія із середини. І як наслідок з’являється апатія з якої дуже важко вивести. Так що ж робити далі…
Я відношусь до тієї категорії людей, які переконані, - «Законне право потрібно відвойовувати до останнього!». Це гасло вже 9 років рухає мене вперед.
В кінці квітня мною було підготовлено колективне звернення до Генеральної прокуратури щодо відкриття кримінальних справ проти посадових осіб Пенсійного Фонду України та Міністерства праці і соціальної політики, а також накладання штрафів на ці органи за невиконання рішень суду.  Починаю цю хвилю з рідних Броварів та Броварського району. За два тижні це звернення підписали вже більше 700 пільговиків і процес рухається далі потужним темпом. Розраховую на підтримку 10 000 броварчан, права яких захищаю вже не перший рік. Діти війни, чорнобильці, молоді мами, інваліди, пенсіонери, афганці та учасники війни – всі вони вирішили почати «хрестовий похід» на Кабмін та його сателіти на місцях. Перша фаза – Генеральна прокуратура, друга – Європейський Суд по правах людини, третя –  організована боротьба по всій Україні.
Що таке накладання штрафу за невиконання рішення суду?  
Згідно ст. 267 КАС України суд,  який  ухвалив  судове  рішення  в   адміністративній справі,  має право зобов'язати суб'єкта владних повноважень, не на користь якого ухвалене судове рішення, подати у встановлений судом строк звіт про виконання судового рішення.
За наслідками розгляду звіту суб'єкта владних повноважень про виконання постанови суду або в  разі  неподання  такого  звіту суддя  своєю  ухвалою  може  встановити новий строк подання звіту, накласти    на    керівника    суб'єкта    владних    повноважень, відповідального за виконання постанови, штраф у розмірі від десяти до тридцяти мінімальних заробітних плат.
Половина суми штрафу стягується на користь позивача,  інша половина - до Державного бюджету України.
Питання про накладення штрафу вирішується  за  клопотанням позивача   або   за  ініціативою  судді  у  судовому  засіданні  з повідомленням сторін.  Неприбуття у судове засідання  сторін,  які були  належним  чином  повідомлені,  не перешкоджає розгляду цього питання.
Тобто, якщо суд присудив вам виплати, а їх не виплачують – направляєте клопотання до суду на ім’я судді, який розглядав вашу справу і виносив рішення, щодо надання звіту від ПФУ, УПСЗН та накладання на ці органи штрафу від 10 до 30 тис.грн.  Половина з цих коштів стають ваші, інша половина йде у державну казну. Навіть, якщо не виконане рішення, стосується всього виплати за один місяць – це також є підставою для подання такого клопотання до суду. Відповідно, ваші 2 тисячі, як у випадку з дітьми війни, можуть збільшитися від 5 до 10 тис. грн..  Це може неабияк простимулювати соціальні  владні інстанції! Крім того, і звернення до Генеральної прокуратури і  клопотання щодо накладання штрафу на владні органи є складовою для подання заяви до Євросуду, у разі відсутності потрібної реакції. Мої перші спроби, так вирішити питання, дали позитивний результат.
Переконаний, мої дії і цілеспрямованість пільговиків, розшевелять цей владний тераріум.
 
http://youtu.be/JvTob3DEAjk
 
Юрій Кравець, керівник Правозахисної Групи «Варта»
© vartoviy [05.04.2012] | Переглядів: 2775

2 3 4 5
 Рейтинг: 43.1/29

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook