пароль
пам’ятати
[uk] ru

Віктор Ющенко дав команду "Юлі - волю!" відразу після Майдану?


Віктор Ющенко дав команду
Сьогодні генпрокурор України Віктор Пшонка ошелешив громадськість інформацією про те, що на закритті кримінальної справи проти Юлії Тимошенко щодо ЄЕСУ відразу після перемоги Помаранчевої революції, у січні 2005 року, наполіг ніхто інший як... особисто Президент Віктор Ющенко. Більше того, зі слів нинішнього очільника ГПУ випливає, що у випадку невиконання вказівки, Глава держави пригрозив тодішньому генпрокуророві Святославу Піскуну звільненням. Останній не ослухався.
 
Якщо це так і слова Пшонки правдиві, то теперішня бранка Качанівської колонії, екс-прем'єрка Юлія Тимошенко має завдячувати Ющенку шістьма "зайвими" роками свободи. А ті з дописувачів ДД, яких інакше ніж "юлемолами" й "БЮТофанами" не назвеш, замість того, аби клясти "скотопадлючого миздобула Ющера", мають пожиттєво вилизувати йому дупу, в якому б стані та не перебувала - за здійснене добро для своєї багині.
 
Але це ж "якщо". Ну а як же дізнатися, правда це чи ні? Важке запитання. Мабуть ніяк. Тут кожен має покладатися на власну інтуіцію. Приміром, автору цих рядків здається, що такий президентський імператив можна вважати вірогідним. Враховуючи тодішню ситуацію і чуйне серце Віктора Андрійовича, він міг наважитися на це рішення. Бо для нього воно могло виглядати справедливим і найбільш підходящим. Аби покінчити нарешті з кучмізмом, зі всім негативом, який був притаманний для політики минулого режиму, в тому числі з практикою кримінального переслідування опозиції та вибірковості правосуддя.
 
Закриття кримінальної справи проти Юлії Володимирівни могло сприйматися ним такою собі масною крапкою, поставленою для того, аби подальша історія України, зокрема владою і бізнесом, писалася з чистого аркушу. Мовляв, що було - відгуло, нехай все чорне причому як з боку влади, так і переслідуваних нею, залишиться в минулому. Принаймні, я допускаю таку його мотивацію.
 
В той же час Ющенко може це категорично заперечити. Можливо це і трапиться незабаром. Покищо нічого не чути.
 
До речі, от мені цікаво, а якщо він виступить зі спростуванням сказаного Пшонкою, то як поводитимуться "ющенкофоби"?  Невже повірять йому? З одного боку, Ющенко відхреститься від Юлі і це вкладатиметься в логіку палких ненависників третього екс-президента України. Але ж для цього потрібно буде повірити його словам чи хоча б поставитися до них серйозно. А хіба це по силах проклинателям "іуди"? Адже на шанобливе ставлення та довіру до Ющенка, за їхнім визначенням, спроможні лише "ющенківські виблядки", котрими вони називають його симпатиків.
 
Чи така "моральна ділема" мені примарилася і її насправді не існує? Що скажуть вболівальники Юлії Володимрівни в коментарях під дописом до того, як він зникне з першої сторінки або ж сайту взагалі?
 
Олексій Мазур,
Дніпропетровськ.    
© spetskor [05.04.2012] | Переглядів: 1549

2 3 4 5
 Рейтинг: 27.2/47

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook