для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Роздум про бандерофашистов


Роздум про бандерофашистов
Що то за термін такий «бєндєрофашіст» ? Чи може мені молодому пояснити хоч хтось із дорослих дядів-тьотів це слово? Сумніваюсь...
 
У наш час доволі поширеною є радянська казка про те, що упівці всі поголівно, разом з Бандерою і Шухевичем, були союзниками Гітлера.

Це є брехня. Звісно, Західна Україна пробувала налагодити зв’язки з Німеччиною. Але коли ж то було? А було воно все у ті часи, коли Гітлер ось нещодавно дібрався до абсолютної влади, в думах омріяної, нарік себе фюрером, себто вождем, і почав будувати Третій Рейх. Що в нього вийде не знав ніхто. Але були бажаючі налагодити зв’язки з молодим перспективним правителем. Хто ж до нього поліз? Франклін Рузвельт, котрий надавав йому кредитів та Йосип Сталін, котрий запропонував союз. Хіба ж не так? Обидва бажали натравити нового європейського деспота одне на одного, а сам деспот, як виявилося точив зуба на обох...
А що ж хотіли од Гітлера наші співвітчизники? А вони бажали допомоги у створенні української держави. Вони хотіли України. Не надарма останній куплет гімну ОУН звучить так:
Веде нас в бій борців упавших слава -
для нас закон найвищий та наказ:
Соборна Українськая Держава -
вільна й міцна, від Сяну по Кавказ.

Коли німці вторглися на наші території, то про який союз Могла взагалі йти мова? Упівці боролися однаково що з німцями, що з радянськими солдатами.
Я щасливий тим, що маю честь знатися з ветераном УПА Семеном Климовичем Сорокою. Він щодо того всього казав, було, таке: «Коли на Волинь прийшла радянська влада, то їх вітали з квітами. Але дуже скоро вони почали чинити таку сваволю, що ми стали гуртуватися у загони і  гнати їх з нашої землі. Коли прийшли німці, з квітами їх уже ніхто не вітав. Коли ж вони почали робить усю ту саму капость, що й радянські солдати, ми стали боротися й з ними».


 
Кажуть, що хтось десь колись бачив бандерівців у фашистській формі... Не стану перечити. Адже є на те проста прозаїчна причина.
Звісно, упівці мали свою форму, але за які це такі гроші шити її в тяжкі воєнні часи, чиїми руками? От і зодягалися в те, що одвоюють. Таким чином, були упівці і у фашистській формі, і у радянській. Той таки Семен Климович був і у німецькій, і у радянській формі.
 
Так про що ж то я? А, точно, точно... Упівці не могли бути союзниками Третього Рейху. Це абсурд. Як ви собі уявляєте дружбу з загарбниками. Ясно, що траплялись зрадники, та то ж бо зовсім інша опера...
Отож, не називайте бандерівців фашистами. Адже то є люди, котрі з фашистами боролися. Боролися в ім’я незалежної України. Не ображайте тих, що гинули за свою землю, прошу…
 
Слава Україні.
© @ндрійко [03.04.2012] | Переглядів: 3003

2 3 4 5
 Рейтинг: 42.7/57

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook