для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

"Українська правда" перетворилася на "Ізраїльську брехню"?


Олексій Мазур (Дніпропетровськ, Україна) - Димитрій Петрунін (Натанія, Ізраїль) - 3(!) : 0. Такою за станом на сьогодні є співвідношення виграних судів на користь українського журналіста. Дві перемоги були здобуті в суді першої інстанції, в даному випадку - столичному Шевченківському, одна - в Київському Апеляційному.
 
Таке продовження отримала історія з позовами від ізраїльського ескулапа - керівника клініки власного імені,  який в рекламі, розміщеній на "Українській правді" проглосив перемогу над невиліковною хворобою - цукровим діабетом: "Сахарный диабет побежден!!!". Про, м'яко кажучи, сумнівність безапеляційного гасла я написав, будучи сам хворим на діабет І типу, в одному з блогів на дочірньому проекті УП - "Народній правді". За що згодом і отримав перший позов.
 
Після моєї публікації доктор дещо уточнив свою рекламу: оновлені банери сповіщали вже не про перемогу над діабетом взагалі, а лише його ІІ типом. Це саме той випадок, коли "різниця невелика, але суттєва". Проте від позову до суду не відмовився.
 
Більше того, прочитавши наступну мою статтю, де я продовжував тему попередньої, подав до Шевченківського суду другий позов, де вимагав для мене пожиттєвої заборони писати про нього будь-які статті.
 
Програвши справу за першим позовом, Петрунін звернувся зі скаргою до київського апеляційного суду, але і там журналіст відстояв свою правоту.
 
Поразкою для доктора закінчилося і друге протистояння в Шевченківському суді. Після цього він звільнив своїх адвокатів та найняв нових. Вони-то і склали наступний, вже четвертий за ліком позов на мене, який оскаржує другу програну Петруніним справу в Шевченківському суді.
 
Але найогидніше, що незважаючи на виграні блогером три суди, головний редактор "Української правди" Олена Притула, котра разом зі мною також є відповідачем у петрунінських позовах, мало того, що проігнорувала судові засідання, не з'явившись ні сама, ні надіславши своїх представників, так ще й виконала і навіть перевиконала позовні вимоги Петруніа. Окрім, звісно, спростування, бо журналіст переконав суди, що спростовувати нема чого.
 
Одначе в усьому іншому задовольнила  доктора по повній програмі, зокрема відлучила мене від "Народної правди", позбавивши права вести там свій блог. Періодично мої публікації визнавалися кращими з поточних, потрапляючи у рубрику "вибір редакції" - це як "Санбюлетень" на ДД, але чхати на це вона хотіла. А ще знищила ВСІ мої дописи за кілька років. Тобто не лише, присвячені діабетичній темі, а всі взагалі. Це набагато більше, ніж прагнув сам Петрунін у позові. То скількох "срібляників" у гривнях, доларах або шекелях коштувала така люб'язна послуга?
 
Мало того, повсякчас ізраїльтянин тільки нарощував свою рекламну кампанію на "Українській правді". До банерів, додалися й цілі статті. Так, другого квітня в рубриці "Життя" з позначкою "На правах реклами" з'явилася стаття доктора Петруніна "Диабет 2: смертность и инсулин", де ескулап, посилаючись на відомі йому дослідження, лякає діабетиків смертю від інсулінотерапії, маючи на меті залучити їх до своєї клініки, яка замість інсулінових ін'єкцій, пропонує інші розроблені доктором Петруніним чудодійні заходи і засоби.
 
"...Оказалось, что не смотря на успешное снижение уровня сахара в группе интенсивного контроля гликемии (на русском языке - группа лечившаяся более высокими дозами и более широким ассортиментом сахароснижающих средств) смертность в ней была намного выше чем в 2-х остальных группах лечившихся стандартно ,т.е. меньшими дозами и более узким спектром сахароснижающих средств. Таким образом, на сегодняшний день, благодаря исследованию ACCORD,стало совершенно ясно что, современные лекарственные сахароснижающие средства опаснее самого CД 2!", - пише доктор. Тобто нещасним діабетикам треба терміново бігти рятуватися до його клініки, інакше - гаплик.
 
По суті, я, хворий на діабет, отримав позови до суду за свою ж болячку, яка на сьогодні є невиліковна і тому непереможна найсучаснішою медициною. Уявляю, який би гвалт піднявся в Україні, якби на моєму місці опинилися б, приміром, Савік Шустер, Євген Кисельов, Віталій Портников, чи той же Мустафа Наєм з "Української правди". Ото був би резонанс! Але я на відміну від них, всього лише мало кому відомий дніпропетровський журналіст Олексій Мазур. Ну що ж... В кожного свій хрест. У мене він такий. Дасть Бог, впораюся. А ні - то... на все Його воля.
 
Але найбільший парадокс полягає в тім, що цю виснажливу для мого здоров'я війну я вимушений вести на два фронти. Адже замість підтримки, отримую ножа в спину і від вітчизняних, з дозволу сказати, лікарів в особі головної ендокринологині Дніпропетровської області Катерини Маляр - племінниці депутата ВР кількох попередніх скликань, бувшого директора "Укрзолота" Сергія Чукмасова, а також керівництва обласної лікарні ім. Мечникова та головного управління охорони здоров'я облдержадміністрації. Про це я детально писав у своїх попередніх матеріалах на ДД.
 
Як тут не згадати: "все, що нас не вбиває, робить нас сильнішими". Отже, якщо не вб'ють, то житиму. Про новини з арени активних дій повідомлятиму по мірі їх надходження. Їхня відсутність теж виглядатиме досить красномовно.
 
Це якщо коротко. Нижче пропоную для всіх бажаючих ознайомитися з моїми запереченнями проти позовів, надісланих в Шевченківський та Апеляційний суди. Там же і фото рекламних банерів. Оскільки тексти досить розлогі, то обмежуся лише  посиланнями на них:
 
"Заперечую, Ваша честь! (частина-І)
Ізраїльський доктор, який лікує діабет, подав позов на українського журналіста, хворого на діабет. За... діабет
"
 
"Заперечую, Ваша честь! (частина-ІІ) Доктор Петрунін з Тель-Авіва прагне судової заборони дніпропетровському журналісту писати про нього будь-які статті. Пожиттєво"
 
"Український журналіст виграв перший суд в ізраїльського доктора"
 
І ще на останок. Чим би там все не скінчилося, хочу гучно заявити всім петруніним у світі разом взятим: як на мене, то краще бути невиліковно хворим тілом, але сильним духом УКРАЇНЦЕМ!, ніж фізично здоровим і багатим та з наскрізь прогнилою совістю ізраїльським лікарем.
 
Олексій Мазур,
Дніпропетровськ.
 
На фото: доктор Димитрій Петрунін, Ізраїль.                  
© spetskor [02.04.2012] | Переглядів: 5635

2 3 4 5
 Рейтинг: 39.3/54

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook