для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Журналістська ініціатива: не називати Януковича президентом!


Журналістська ініціатива: не називати Януковича президентом!
У мене виникла ідея. Я отут подумав... причому добряче... зважив всі «за» й «проти»... і таки вирішив винести на розсуд журналістської спільноти пропозицію - не називати у своїх публікаціях в друкованій та електронній пресі, а також повідомленнях по телебаченню (хоча це буде набагато важче), Віктора Януковича президентом. В рамках кампанії громадянської непокори українофобському режиму кримінальної тиранії. За все «добре», що вже й ще буде зроблено «для людей» і України.
 
У такий спосіб висловлюватиметься протест проти політики русифікації і радянізації країни, насаджування  «русского мира», національного і соціального поневолення українців, утисків свободи слова і мирних зібрань громадян, нищення правосуддя, запровадження репресій проти опозиції тощо. Цей перелік можна ще довго продовжувати. Аж до державної зради, відродження в Україні сталінізму, організації новітнього гено- і лінгвоциду українців. Це буде однією з форм громадянського й журналістського спротиву режиму внутрішньої окупації.
 
Будьмо чесні як з самими собою, так і своїми читачами або глядачами: Україна стогне від правління Януковича ледь не з моменту його приходу до влади, Схід і Захід все більше об'єднуються у своєму категоричному неприйнятті безчинств, що відбуваються в країні. Ті, які проголосували за Віктора Федорича на минулих виборах, ладні кусати собі лікті, адже теж опинилися серед жертв його соціальних ініціатив. Що не «реформа», то обов'язково йде на шкоду суспільству, а медична, так та взагалі працює "на убой" в прямому смислі слова.
 
Зубожіння широких народних мас, що дедалі прогресує на фоні стрімкого й невпинного збагачення олігархів, наближає пересічних українців до межі фізичного існування. Кричуща соціальна і національна несправедливість зашморгом душить Україну. Вона, нещасна, фактично вже перебуває в реанімації, тільки садизм ситуації в тім, що замість життєдайних ліків їй методично у щоденному режимі продовжують вводити смертельну отруту.
 
То скільки триватимуть тортури і який же з огляду на це з Януковича президент? Це словосполучення само по собі звучить як абсурд і анекдот. Нонсенс. Все одно що «розумний дурень» (чи навпаки), «ніжний садист», «кілер-гуманіст» і таке інше. Той, немов очманілий, відкриває все нові кримінальні справи проти своїх опонентів, ніяк зупинитися не може - незабаром всю Україну за грати запроторить, обнісши  територію колючим дротом, і замість тризубу двоглавого орла гербом зробить, а ми його за це "пане президенте"? Та ви що?    
 
Замість «президента» чи «глави держави»  пропоную писати чи казати просто: Янукович або Віктор Федорович. Це - м'яка форма протесту. Є й більш жорстка. Приміром: «володар Межигір'я», «малоросійський губернатор», «єнакіївський самодержець», «український туркмен-баші», «умикач України», «двічі несудимий», «проФФесор-рецидивіст», «головний урка країни», «шанувальник творчості українського поета Чехова», «передостанній (щоби не позбавляти бацьку Лукашенку титулу «останнього») диктатор Європи» і т.д. і т.п.
 
Олексій Мазур,
Дніпропетровськ.
© spetskor [30.03.2012] | Переглядів: 3252

2 3 4 5
 Рейтинг: 43.3/66

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook