для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

ОЧI


ОЧI
Ви ніколи не замислювалися, для чого у людей, тварин потрібні очі? При зустрічі, люди дивляться один одному в очі( я не маю  на представників ПР, ті дивляться  тiльки  в кишеню), тому, що як вважається, очi - це дзеркало душі. Адже при зустрічі, якщо не зустрілися очі, то і не зустрілися люди. Подивіться у безневинні очі дитини, які дивляться на Вас з такою довірою, з такою любов'ю. А очi улюбленої жінки, або улюбленого чоловіка. Вони оточують тебе морем любові і турботи. Очі наших мудрих, таких, що прожили важку, повну небезпек і несподіванок життя, батьків. Скільки в них мудрості і  бажання, всім, навіть своїм життям запобігти усім неприємностям, які можуть чекати їх дітей.
 
Очі не просто відбивають світло, що поступило до них. Це щось більше. Наприклад, навіть найстрашніший звір, коли йому прямо, без страху дивишся в очі, відвертає голову і йде. Але, в той же час, очі це реєстратор всього, і доброго і поганого, що сталося з Вами, за Ваше життя. Зараз навіть є галузь діагностики хвороб, яка визначає, на що ти хворий, на що хворів, і на що маєш хворіти, по поєднанню плямочок на райдужниці ока. Але це усе відноситься до нормальних людей, з нормальним відчуттям світу
 
  Але є і інші люди. Наприклад, досить відомий Чечетов. Ніхто не звертав уваги які у нього очі, хоча їх там важко розгледіти на цiй пiцi, що заплила. У нього очі рідкого кольору. Чому рідкого?  Та тому, що в каналізації тече бридка, рідка субстанція, кольора очей цього індивідуума. І відповідно до його думки, судження і дії, не відрізняються ні запахом,  ні складом від вищезгаданої субстанції. А очі Герман, Богословської, Бондаренко......  Якщо в очах Чечетова, хоч каналізаційна субстанція, то в цих очах взагалі нічого немає. Суцільний космос. Такий же холод і порожнеча. Правда іноді, на якомусь з витків, в їх очах з'являється ненависть, ненависть до усіх ураїнцiв, Україні, і особливо, до її яскравої зірки. У очах Азарова, Бойка, Хорошковського та інших, яскравих представників безоких, видніється тільки жадність, зажерливiсть, бажання вкрасти все і уся.
 
  Але є і головні очі. Ці очі об'єднують в собі усі вищезгадані властивості усіх представників безоких. Але у них ще і є одно властивість, магнетизм. Тобто, на що вони не подивляться, відразу переходить в його власність. Подивився на Межгирья, воно його, подивився на Сухолуччя, Гліцинію і ....   все його. У цих очах органічно переплітаються і жадність, і скупість, і тваринний страх все втратити, і ненависть до усіх, у тому числі і до представникiв свого безокого племені, патологічна брехня і собі і усьому світу. Боягузтво в його очах напевно, одно з його головних властивостей. Боїться ці очі всього, що рухається і не рухається, усіх, хто думає, усіх, хто не дай бог, подивиться в його сторону, а не шльопнеться у бруд,  повзучи, верноподданнически звиваючись, до великого, зробленого з шкури страуса, черевика.
 
  Але є ще і інші очі. Це наші з Вами очі, наші довготерпеливі, мученицькі. Над Нашими очима доки ще сміються безокі очі, але всеж таки сподіваємося, що прийде час, і ми твердо подивимося цьому звірові, нi не  звірові, не кривдитиму звірів, цієї тварюки в очі, і за законом природи і життя, ця тварюка не зможе витримати відсіч, що ллється з Наших, загальних очей, і воно зійде у небуття.
          
© Tutanhamon [07.03.2012] | Переглядів: 2432

2 3 4 5
 Рейтинг: 45.3/37

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook