для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Я стараюсь думати сам. А Ви?


Я стараюсь думати сам. А Ви?
     Я в своєму ІМХО http://durdom.in.ua/uk/main/article/article_id/13414/user_id/8925.phtml в декількох словах вже говорив на цю тему і обіцяв її продовжити. Є вільна хвилинка, тож добавлю декілька слів до попередньої теми.
     Але спочатку пару слів по http://durdom.in.ua/uk/main/article/article_id/13481.phtml та http://durdom.in.ua/uk/main/article/article_id/13482.phtml.
     Дійсно ДД відрізняється від того яким він був ще рік тому. Тоді було більше критики та менше скиглення. В першу чергу немає Коробової. Куди поділась, невідомо. На протязі майже року ніде в неті ніяких її публікацій не знайшов. Та то таке. Тепер менш маститі ДеДешники розбігаються, розчаровані тим, що реальне і віртуальне життя не завжди збігаються.
 

 
     Але насправді, ми всі актори у великому театрі, який називається життям. Віртуальний світ спілкування, дякуючи інтернету, дає нам можливість бути акторами двох різних планів, в реальному житті - одним, в віртуальному _ ішим. Та насправді людина не дуже сильно відрізняється в своїй поведінці, поглядах, порядності та іншому, живучи в реальному та віртуальному світі. Виключення можуть  складати тільки платні тролі, флудери та всяка інша шушера, яка таким чином заробляє собі кусок хліба, щоб підтримати своє нікчемне життя.
     Порядні люди, незалежно від того, ховаються вони за ніком та аватаркою, чи виступають відкрито від свого імені, завжди остаються порядними. Як що це кончене бидло, то воно таким буде і в реальному і в віртуальному світі. Єдине, що нік та аватарка дає, це почуватись людям сором"язливим більш розкутими і викласти на осуд інших свої погляди та думки про які в реальному світі не наважилися б. Це моя думка в декількох словах. Тепер про головну мету цього творіння. Я вказав на декілька способів зомбування та формування чужої думки в наших головах. Перший спосіб - це нейролінгвістичне програмування (НЛП). Що воно таке, з чим його їдять і як від цього інформаційного мотлоху позбавлятись, а ще краще, геть цей мотлох не вкладати собі в голову, як би нам його не навязували.
 

 
     Ось ця картинка передає всю суть того, що з нас хочуть. А хочуть одного, щоб були ми ніхто і звали нас ніяк. Ну загальним словом МАССА. НЛП і є один зі способів зробити з більшості сіру масу, в якої одні цілі, одні проблеми, одні смаки, однакові погляди на життя і тому подібне. Щоб зрозуміти, що таке НЛП, почнемо з самого початку.
     В першу чергу згадаємо те, що люди діляться в основному на чотири психотипи чи темпераменти.
     САНГВІНІК. Це людина, яка, як правило завжди знаходиться в піднятому настрої, має швидке та ефективне мислення, часто це трудоголік, наполегливий і цілеспрямований. Він швидко пристосовується до нових умов, легко знаходить спільну мову з іншими. феєрверк почуттів нескінченний і різнобарвний. Почуття як виникають спонтанно та блискавично, так же і зникають миттєво, замінюючись іншими. Рухи, пластика, міміка лиця мають широкий спектр і не мають обмежень. Сангвінік майже завжди зберігає душевну рівновагу. Як що у сангвініка є серйозні цілі, він буде цілеспрямовано йти до них і вести за собою однодумців. Його розум здатний генерувати свіжі думки та ідеї. Як що такої мети нема, то він (забивши на все), буде просто поверхневою непостійною людиною. Часто люди з таким темпераментом бувають, як кажуть, "масовиками затєйніками" на весіллі, гулянці чи інші п"янці.
     ХОЛЕРИК. Це людина різка як в помислах так і в діях і в поступках. Холерики легко збуджуються емоціонально, в їхніх діях переважають емоції, а не здоровий глузд. Холерикам, на відміну від сангвініків, не хватає душевної рівноваги. Тільки інтесивна зайнятість дає йому відчуття душевного спокою. Займаючись бізнесом, політикою чи громадською діяльністю, холерик проявляє такі якості, як принциповість, енергійність, наполегливість, легко приймає нові ідеї, якщо вони йому подобаються, іноді може видати їх за свої. Здатний на необдумані поступки (стан афекту).
     ФЛЕГМАТИК. Це людина спокійна, урівноважена, задоволена собою та оточуючим світом. Флегматик майже завжди знаходиться в стані душевної рівноваги. Сам по собі це консерватор. Все нове сприймає з недовірою. Непередбачуваність якогось процесу вибиває його з коліїї. Лише коли процес прогнозований і передбачуваний у флегматика може проявитись ініціативність, принциповість, наполегливість та витримка. Якщо процес не прогнозований, флегматик впадає в апатію, стає лінивим і безініціативним.
      МЕЛАНХОЛІК. Це людина спокійна та сором"язлива. Меланхолік завжди переоцінює небезпеку. Живе по принципу, аби чого не вийшло. Майже відсутня ініціатива. Меланхолік, як що він щось робить, буде виконувати всі інструкції від букви до останньї крапки. Вірить всим ЗМІ, бо на його думку там брехати не можуть. При комфортних умовах, меланхолік глибоко духовний та змістовний, при несприятливих умовах, це залякана депресивна людина з цілим ворохом надуманих страхів та своєї неповноцінності.
      До чого це все. Я думаю заперечень не буде, як що я скажу, що всі ми в цьому житті робимо все для того, щоб щось отримати, або хотя б зберегти те, що вже є, в тому числі здоров"я і саме життя. Коли ми відчуваємо в собі сили та можливості, ми відкрито вступаєм в боротьбу за своє право бути під "Сонцем" з тими хто в нас це право хоче забрати. Але що робити, коли сил та можливостей нема і ще перед боєм видно що перемога буде не за тобою. Що ж робити? Відступити? Підкоритись? Знайти виправдання своєму бессильлю? Звичайно, це можливо. Та й за виправданнями не треба ходити далеко: "так склались обставини", "краще я збережу нерви", "та я вище цеї суєти" і таке інше.
     Але в житті, кожен з нас, для досягнення своєї мети, застосовував методи психологічного впливу на своїх опонентів. Був це вплив прямий чи непрямий, не важливо. Важливий результат. Але щоб мати результат, треба знати , як правильно впливати на психологічний стан опонента. Правильність впливу і визначає така собі гілка в психології, яка називається методи МАНІПУЛЯЦІЇ. І при цьому дійстві є як мінімум два учасники - це ЖЕРТВА і МАНІПУЛЯТОР. Люба людина може бути як тим так і іншим. Час від часу в нас просипається або маніпулятор, або жертва, залежно від обставин. Інколи і те й інше просто спить. Часто ми стаєм маніпуляторами, щоб досягти якихось незначних успіхів в побуті (жінка відпустила на футбол ще й грошей на пиво дала) чи на роботі (додали зарплату чи премію, відпустку літом). Та здебільшого в політичних ігрищах і великому бізнесі ми виявляємося жертвами не завжди навіть здогадуючись про це.
     Давайте на хвилинку згадаємо дитинство. Були різні щиталочки рахувалочки... Одна зних, де на східцях золотих сиділи царь, церевич, король .....  та в кінці кравець. Рахувалочка кожному учаснику гри визначала певну роль (ми по "взрослому" царя нарахували в 2010 році). Звичайно, статус царя вище, чим кравця, і кравець по своєму "соціальному" стану має бути жертвою, а царь - маніпулятором. А як що кравець має набагато вищий інтелект, ніж царь, можливо і вищу освіту і можливо ще якісь якості, які царю і не снились. Що тоді робити? Та просто кравцю треба ставати маніпулятором. Можливо напряму маніпулірувать царьом і не вийде, а от маніпулірувать царською свитою так, щоб вона царя нафіг викинула, можна. Але кравці не всі однакові. У кожного є свій темперемент, який визначає його ХАРАКТЕР.
     А що таке характер? А це психологічна якість особистості, яка визначає його поведінку (а точніше модель поведінки) в суспільстві, його відношення до навколишнього світу, до своєї професійної чи суспільної діяльності, його відношення до інших людей (враховуючи чи не враховуючи їх суспільні статуси), і накінець, критичне відношення до самого себе як особистості. За звичай ця якість стійка і проявляється постійно в повсякденній поведінці людини, в його висловлюваннях і поступках, в його діях чи бездіяльності. Характер - це інтелектуальні властивості особистості, її воля, її переконання, її емоції. Характер зв"язаний з направленням особистості і визначає всю його життєву діяльність. Який темперамент домінував при закладенні характеру особистості, залежить від багатьох факторів. Від складу та звичаїв сім"ї де людина народилась та росла, від виховання, від навколишнього оточення, від радості чи розчарування першого кохання і т. п.
     В залежності від характеру, людина себе ідентифікує з навколишнім світом і ставить себе на певний щабель у всій піраміді світотворіння. Чим більш вихована людина в плані загальнолюдських цінностей, чим вища в людини освіта, чим вищі духовні цінності, тим на більш високий щабель себе людина ставить як особистість. Бездуховні люди з бандитськими нахилами та доволі солідними фінансами (як не дивно), теж ставлять себе на високі щаблі життєвої піраміди. Взаємодіючи матеріально, духовно та фізично з навколишнім світом, людина визначає для себе свою місію в цьому світі. Черпаючи інформацію з навколишнього світу і маючи вже певний багаж знань, досвіду та певних стереотипів, людина виробляє певну модель поведінки, стратегію та плани досягнення певної мети, яку вона вважає своєю місією в цьому світі. Наприклад один мріє виростити та вивчити дітей, щоб жили краще ніж батьки, інший мріє купити шестисотий (по кількості biggrin) мерседес, ще хтось мріє прослужити все життя богу, щоб попасти в царство небесне, ще хтось бажає царювати на землі чим довше тим краще, і т. д. Усвідомлюючи себе в співвідношенні з іншими, визначаючи свою особистість, свою неповторність та особливість, людина індефікує себе як особисте Я. До цього Я кожна особистість додає свою місію: Я - сім"я, Я - суспільство, Я - керівник, Я - правитель (всія Русі, України, світу), Я - Всесвіт. Від оточуючих і до усвідомлення людиною своєї місії, весь цей матеріал чи ноша, що є в кожної людини, і являється багаторівневою пірамідою логічних рівнянь. У кожної людини висота цієх піраміди різна і строго індивідуальна. Сама вершина є практично підсвідомим і формується в ранньому дитинстві або в зрілому віці в силу стресових обставин.
     Чим цікава ця піраміда? А цікава тим, що при впливі на нижні рівні, верхні рівні майже не міняються (характер, світогляд, смаки, переконання). Але вплив на вищі рівні (іноді не значний, наприклад жінка вірила чоловіку, а він її зрадив і вона це бачила на свої очі) може повністю змінити всю інформаційну начинку на більш низьких рівнях і зовсім змінити характер людини та її особистість.
     Методика НЛП і розрахована на те, щоб вплинути на як найвищі рівні піраміди. А шо в нас там заховане? В першу чергу страхи. Страх бути не таким як всі. Страх стати некрасивим (некрасивою) і втратити кохану людину, страх захворіти невилікованою хворобою, страх втратити роботу і страхів цих нескінченна кількість (додумайте самі...biggrin). Штучно насаджуючи нам ці страхи, при тому на рівні підсвідомості, нам міняють характер, світогляд, модель поведінки і т. д., під певні шаблони, вигідні для чинної влади та великого бізнесу. Нам нав"язують думку, що від нас нічого не залежить, що ми не здатні до організованих дій, що ми всі різні (схід - зхід, південь - північ), що одні хахли а інші кацапи, що всі хто при владі однакові, що не за горами криза, дефолт, кінець світу, поголовна фрегідність жінок та сплошна імпотенція у чоловіків, що через двадцять років українці зникнуть з лиця землі і т. д. і т. п.
     То що ж робити? А майже нічого. Просто будувати себе такого, якого вважаєш за потрібне. Саме перше - це відкидаєш всі страхи. Як? Дуже просто. Проснувшись вранці подивіться на себе в дзеркало і знайдіть чим більше позитивних моментів в собі, в своєму тілі, фігурі, осанці. Постарайтесь не помітити як можна більше надуманих недоліків. Візьміть за концепцію вислів: Я - це Всесвіт і в мені все необхідне вже є. Достатньо мого бажання і сили волі, щоб зробити з себе те, що Я хочу, а не хтось інший. Забудьте теке питання: "А що люди скажуть?". Запам"ятайте, нічого доброго в більшості випадків не скажуть, хорошим для всих не будеш. Не бійтесь завтрішнього дня. Поки Ваша місія не завершена, він для Вас настане. Не бійтесь втратити роботу. Ви фахівець з безцінним досвідом і роботи для Вас є неміряно. Будуйте самі себе і своє життя. Що Вам заважає жити, ви знаєте.
     Успіхів всим і натхнення. Ми всі найкращі.
 
     З повагою TVOREC.
 

    
© TVOREC [26.02.2012] | Переглядів: 3828

2 3 4 5
 Рейтинг: 47.3/33

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook