пароль
пам’ятати
[uk] ru

Свавілля московського патріархату


Свавілля московського патріархату
Ні для кого не секрет, що нинішня влада всіляко виділяє і підтримує московський патріархат. Саме для них виділяються землі під все нові і нові храми, знаходяться мільйони гривень у бюджеті на їх потреби, віддаються музеї і дитячі будинки.
 
А нещодавно, ділки від церкви дісталися Кіровоградщини.
 
В селі Торговиця, що в Новоархангельському районі Кіровоградщини є своя невеличка затишна Свято-Миколаївська церква Київського Патріархату, в який службу править отець Василь. Батюшка користується повагою у громади, він проста і щира людина. Та 18 лютого в селищі з’явився чоловік у рясі, який представився служителем московського патріархату. Він закликав громаду будувати нову велику церкву саме на місці Свято-Миколаївської. По селу було розклеєно об’яви, в яких селянам пропонувалось прийти до клубу і обговорити деталі будівництва нового храму. На зборах були присутніми аж п’ять селян!
 
Отець Василь обурився дізнавшись про ці збори та про їх рішення і закликав селян визнати їх не дійсними, адже кворуму на них не було. Були скликані нові збори, на які були запрошені служителі з церков у сусідніх селах та всі селяни Торговиці. Отці Київського Патріархату говорили, що в селі є єдина громада і всі рішення мають прийматись більшістю селян. Та на московського попа це не вплинуло, він обіцяв величезну церкву, говорив, що в нього купа грошей, що всі дозволи влада йому надала.  Всі громадівці виступили проти заїжджого батюшки і проти його нової церкви, адже дехто з селян упізнав в ньому ділка, який минулого року таким же способом хотів відібрати храм у Новоархангельської громади. Злякавшись, чужинець заговорив вже про побудову храму на іншому місці, що йому виділять землю, але селяни були дуже вороже налаштовані проти нього і навіть слухати його обіцянок не хотіли. А ті хто підтримав московського батюшку, злякались гніву громади і розбіглись по домівках…Так і залишився ділок від церкви ні з чим.
 
Також на зборах був присутній голова Новоархангельської районної організації політичної партії «УДАР Віталія Кличка» Сергій Крижанівський. Він висловив свою підтримку отцю Василю і закликав громаду відстоювати свою правду, а також пообіцяв всіляко сприяти захисту права селян на свою церкву. «Торговиця – село з давньою історією і московських церков тут ніколи не було. Громада і зараз не збирається переходити в інший патріархат. І не зможуть їх заманити церковні ділки ні грошима, ні іншими обіцянками. Тому ми просимо владу Торговиці звернути увагу на побажання селян, а не на накази зверху. Ми розуміємо, що зараз всі церкви, поступово, будуть намагатись віддати Москві…Партія «УДАР Віталія Кличка» виступає на боці громади, ми допоможемо їм захистити свою церкву і не дозволимо нікому піти проти волі селян» - заявив Сергій Крижанівський.
 
© Sinchenko [24.02.2012] | Переглядів: 1485

2 3 4 5
 Рейтинг: 38.0/18

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати