пароль
пам’ятати
[uk] ru

Замкнуте коло Євросоюзу


Замкнуте коло  Євросоюзу
Греція все одно збанкрутує... І що тоді? Що  буде робити Єврокомісія, ЄЦБ, МВФ?
 
А Меркель, Саркозі, Кемерон? Так званий  план порятунку Греції - всього лише кредит, який цій державі як і всім іншим потрібно буде повертати з відсотками. При тому що батьківщина "демократії" не має коштів, щоб віддати гроші, які уже запозичила, і тим більше виконати умови Трійки.
 
Але, навіть, якщо станеться  "чудо", радикальна, безробітна молодь не зможе завадити уряду  скоротити соціальні виплати, і найбільш проблемна країна ЄС отримає гроші, це всього лише відтермінує неминучий дефолт цієї нежиттєздатної економіки! Хто тоді буде повертати гроші кредиторам - коли грецький уряд оголосить дефолт? Що тоді буде робити Меркель і Саркозі?
 
Виключати Грецію із єврозони? Але, вони уже могли це зробити! Але, не зробили, бо єдина європейська валюта вигідна найбільшим економікам ЄС - Німеччині і Франції, які є одними із найбільших експортерів у світі.
 
Уряд уже не здатен не лише обслуговувати борг, але і виплачувати пенсії, заробітні плати, стипендії... За рахунок позичених грошей попередні уряди підвищували соціальні гарантії - проводили популістську політику. І за це прийдеться розплачуватися тепер - життя не за доходами, на жаль, привело цю прекрасну країну із великою історією, до колапсу. Борг Греції  - 150% ВВП.
 
За все приходиться платити. "Халяви" не буває. Є величезний ризик, що вихід Греції із єврозони спровокує до ефекту доміно, яке приведе до розвалу Євросоюзу: всі держави-члени ЄС зв"язані євровалютою, і дефолт Греції відіб"ється на всій єврозоні.
 
Завдяки єдиній європейській валюті, ВВП  експортно - орієнтованої німецької економіки додатково приростало на 2-3%. Очевидно, що після дефолту Греції темпи приросту ВВП Німеччини як мінімум впадуть, як максимум розпочнеться рецесія. Нагадаю: сильна економіка Німеччини по принципу синергії витягувала решту економік ЄС - тому якщо  німецька економіка впаде у рецесію, це спровокує спад виробництва по всьому Євросоюзу, який і так знаходиться у глибокій фінансовій та політичній кризі.
 
Додайте до цього цьогорічні президентські вибори у Франції, на яких діючий президент Саркозі має усі шанси з тріском програти та парламентські вибори у Німеччині разом із відставкою президента Вульфа -  тобто політичною кризою, яка розгортається в Німеччині -  і отримуємо "вибухонебезпечний коктейль", який може привести до повної дестабілізації та дезінтеграції Європейського Союзу.  Але, і це ще не все. ЄС під тиском США та Ізраїля ввів ембарго на іранську нафту.
 
20% потреб Греції у нафті забезпечував саме Іран. Де тепер елліни будуть брати нафту? І як вплине на ЄС, на жаль, неминуча війна Ізраїля та США із Іраном?
 
Ціни на нафту зростуть, і збільшення видобутку країнами ОПЕК не зможуть "погасити" ціновий стрибок, а також у короткий термін забезпечити достатній обсяг поставок членам ЄС, які імпортували в ІРІ чорне золото. Ціни на нафту потягнуть за собою і ціни на газ. Не думаю, що знижки Газпрому, який зацікавлений у їх платоспроможності зможуть зупинити цей процес.
 
Борг країн єврозони становить трохи більше 85% ВВП. Крім, Греції дефолт загрожує також Португалії, Ірландії, Іспанії та Італії. Зазначимо також, що сумарний італійський борг становить 2,18 трлн. євро, що більше ніж у Греції, Португалії, Ірландії та Іспанії разом узятих...
© Antonyshyn_M [18.02.2012] | Переглядів: 1094

2 3 4 5
 Рейтинг: 26.8/15

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати