для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

ВИБОРИ -2012: Окремий приклад використання адмінресурсу


ВИБОРИ -2012: Окремий приклад використання адмінресурсу
Те що влада буде і використовує адмінресурс, не є новиною чи чимось екстраординарним, але я переконаний, що такі факти треба фіксувати та присікати.
Окремий приклад використання адмінресурсу відбувся у Броварському районі в с. Мокрець.
12 лютого у Мокрецькій ЗОШ відбувалися збори села. На порядку денному стояло декілька важливих питань щодо оренди паїв і до мене звернулась частина мокречан з проханням бути присутнім на зборах. Причина наступна -  не дати ошукати селян в черговий раз.
Приїхав «поважний» гість  району, а саме заступник  голови Броварської РДА Миронець  Микола Петрович. Спочатку свого виступу почав виконувати обов’язкову програму. Повідомив всім присутнім (їх трохи зібралося, близько 100 чоловік, а це не мало для невеликого села), що у них (тобто Партії Регіонів і районної адміністрації) є  кандидат. Гарний лікар і все таке – Федоренко Сергій Миколайович. Мовляв пам’ятаєте, як раніше, у радянські часи, їздили  мобільні групи і перевіряли всім здоров’я.  Так от, і тепер так само буде, ще й ліки видаватимуть, звичайно безкоштовно.  Чистий підкуп виборців з попереднім анонсом!
Далі продовжив з бізнес пропозицією. Сказав наступне, що селу потрібне господарство для відгодування бичків. У сусідніх селах їх будуть вирощувати повністю, а у Мокреці – відгодовувати. Така фірма, яка готова створювати таке господарство вже є . Це державна програма і 50% коштів дасть Державний бюджет. Та для цього потрібно надати у оренду пару десятків гектарів землі.
Здавалось би, гарна ідея, от тільки на моє питання чи пройшла ця структура тендер, кошти як не як державні і чому за цю фірму агітує не власник, а заступник голови РДА – відповідь була негативна. Тендеру не було і власника тут не буде. Тоді питаю, про що мова йдеться. Ще нічого немає, а землю вже потрібно виділяти в оренду. До того ж, куди дівати ЗУ « Про боротьбу з корупцією», який забороняє державним посадовцям лобіювати інтереси комерційних структур.
На ці питання пролунала одна відповідь: «Я не буду на ці питання відповідати». І тут у залі всі все зрозуміли. Заступник поспішно від’їхав по справах, а мокречани мали можливість побачити витяг з держреєстру, в якому чорним по білому було написано, що власником цієї благодійної фірми, є ніхто інший як сам заступник голови РДА – Миронець.    
Виходить пан Миронець не просто лобіював інтереси комерційної структури, а проштовхував свої власні бізнес інтереси користуючись службовим становищем. А це вже питання до розгляду прокуратури.  
Робимо підсумок. За 15 хвилин свого виступу представник керівництва Броварської РДА порушив всі можливі заборони. Проводив передвиборну агітацію кандидата і лобіював свої власні комерційні інтереси.
Адмінресурс працює! Важко сказати, як би повернулась ситуація, аби на зборах не було кому просвітити місцевих жителів про порушення з боку чиновника і можливий «підвох».
Землю виділяють під такі сумнівні проекти тисячами гектарів по всій Україні і вірогідність того, що там буде щось будуватися невелика. Просто йде захоплення земель на випадок зміни влади. Нова влада прийшла, а вся земля вже в приватних руках чи у власності чи у довгостроковій, майже вічній оренді.
Та й кандидат, за якого агітують всі адміністрації також припинить свою роботу відразу після виборів. Людей, як ганчірку в чергове  вижмуть і викинуть на смітник.  
 
Юрій Кравець, керівник Правозахисної Групи «Варта»
© vartoviy [15.02.2012] | Переглядів: 2001
Мітки: #Янукович 

2 3 4 5
 Рейтинг: 45.3/21

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook