для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Спукерство поточного моменту


Спукерство поточного моменту
Спукер (від спікер і пукати) - політик, що страждає на раціонально-ірраціональний мовний дисонанс (РІМоД). Спукер завжди проголошує дурницю, але при цьому він, з одного боку, безумовно розуміє, що верзе нісенітницю, а, з іншого боку, беззастережно вірить у неї, точніше у її правильність. Розуміння за визначенням раціональне і спирається на систему логічних умовиводів. Віра за визначенням ірраціональна і не потребує доказів. Людина просто вірить.
 
Ознаки РІМоДу.
1. Невідповідність того, що на умі та в серці, підвищує рівень андреналіну викликає екзальтованість. Саме тому спукер завжди "товкає спіч" на відміну від спікера, який  його проголошує. Адже щоб змусити слухачів так само щиро вірити у дурню, як і сам спукер, необхідно докласти неабияких зусиль.
2. Спукери завжди роблять не те, що говорять, і говорять не те, що думають, виправдовуючи себе "задним числом".
3. Спукерам у всьому вбачається велика інтрига, спрямована проти них та вождя. Інтриганство - це такий собі захисний механізм спукера. Адже тільки "происками врагов" можно виправдати відверту брехню і нісенітницю, видавши їх за воєнну хитрість. Що ініціює комплекс Наполеона.
 
Видатні спукери України: Чечетов, Азаров, Колесніченко,Богословська, Соболєв, Лук'янов, Бондаренко.
 
Лікування. Повний, себто тотальний, ігнор. Треба з ними поводиться і ставитись до них ніяк. Як можна ставитись та поводитись з  тим, чого не існує? Ні в якому разі не можна з ними сперечатись, або переконувати в чомусь, або давати їм зрозуміти, що ви їх навіть почули, не те, що почули.
 
***
 
Іноді мені здається, що основна проблема ... політикуму, народу, України, ... просто наша проблема в нездатності до аналізу. Ми завжди критикуємо те, з чим незгодні, те, що не подобається. Але не аналізуємо це.  
 
Критика має на меті переконання. Критика є формою примусу до прийняття іншої точки зору. Критика жодним чином не допомагає вам, адже вона не розширює вашого знання про світ. Критика обмежує ваше бачення наявним горизонтом. Намагання зрозуміти опонента спрямоване на пошуки слабких місць, а не на усвідомлення іншої картини світу.
 
Аналіз передбачає прийняття іншої позиції без погодження з нею. Аналіз дозволяє побачити світ під іншим кутом. І це розширює ваш горизонт бачення світу, робить вас сильнішим і адаптивнішим. Адже тепер у вас є дві позиції - власна і опонента.
 
Але ж прийняття позиції опонента не зобов'язує вас погоджуватись з ним. Але дозволяє співіснувати. Дозволяє спрямувати власну енергію в "мирных целях", на користь собі та людям. А не на гризню критику опонента, яка виснажує ободві сторони, але не змінює ситуацію.
 
Інакше кажучи, спукерів не потрібно переконувати, зрозуміти так. Їх навіть не потрібно лікувати. Не на часі. Може колись згодом. Сьогодні ж необхідно зосередитись на змінах. Досить плюватися на шоу, форумах, вулицях, маршрутках, кухнях etc...
 
Бо це робить нас такими самими спукерами, яких ми ж самі й ненавидимо. Це продукує появу все нових і нових спукерів, змушуючи нас бігати по колу спукерства, відволікаючи від руху вперед.
 
Змінити треба країну, а не владу. Ми ж хочемо жити в іншій країні, а не при іншій владі. Не при Тимошенко/Януковичі, але у Європі/Росії. Саме тут мають бути зосереджені основні зусилля.
© Дядько бородатий [15.02.2012] | Переглядів: 4393

2 3 4 5
 Рейтинг: 31.5/20

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook