для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

ДО ІМХО PiligrimK, навздогін.


ДО ІМХО PiligrimK, навздогін.

 
    Написати комент до http://durdom.in.ua/uk/main/article/article_id/13334.phtml в декількох словах в мене не вийшло, тож вирішив зробити це окремим маленьким опусом.
    Я не працівник медицини, та за своє життя довелося побувати в багатьох місцях нашої неньки землі. Спілкувався і з докторами та академіками медицинських наук, і з рідновірами та старовірами, і з чукотськими шаманами, і з тібетськими монахами, і з українськими характерниками та мольфарами та просто з декількома бабками знахарками. До чого все це я? А до того, що в мене свій погляд на такі страшні хвороби нашого часу як ракові пухлини, інфаркти, інсульти, язви шлунку та дванадцятиперстної кишки. Для мене ці хвороби в першу чергу як захворювання психологічного характеру, а не вірусного чи бактеріального. Поясню чому. Передбачаю, що світила наукової медицини заклюють мене як голодні курі мишу, та все ж.
    Що таке ракова пухлина. По великому рахунку, це порушення функції генерації пошкоджених тканин. Здоровий організм, а точніше нервова система, при пошкодженні тканини (пальчик ножиком порізали випадково, бо сало було мерзле) отримує з місця пошкодження сигнал і запускаються механізми порятунку. Спочатку "пломбірується" отвір в шкірі, щоб запобігти втраті крові, потім механізм генерації нової тканини, щоб замінити пошкоджену. Але організм "велике ледащо" і генерує ті клітини на які тратиться менше енергії та ресурсів. Тому ростуть, наприклад не клітини шкіри, а в основному, клітини сполучної тканини (через це і залишаються рібці у вигляді шрамів). Коли "пломбірування" пошкодженого місця закінчено, нервова система отримує відповідний сигнал і подальший ріст клітин закічується. От я і підійшов до того місця звідки ноги ростуть. Коли якийсь орган монотонно і бескінечно травмується (наприклад легені табачним димом та дуже "чистим повітрям", особливо в районах хімкомбінатів), постійно йде процес його відновлення. Та під впливом психологічних навантажень (стреси, депресії, не впевненість в завтрішньому дні, образа на весь світ, заздрість і т. ін.) механізм відновлення дає збої. Клітини починають безконтрольно розмножуватись не підкоряючись командам нервової системи, що і стає раковою пухлиною. При хірургічному видаленні пухлини, як що залишиться хоч одна життєдієва клітина, що не підкоряється нервові системі, ракова пухлина знову буде прогресувати. Якщо "самостійні клітини", в смислі ракові, легко можуть відділятись від "материнського тіла" і переноситись током крові чи лімфи, то ми будем мати метастази, бо клітина десь гальмуєтся і починає рости нова пухлина.
    В першу чергу профілактикою ракових захворювань є, як не дивно, постійна робота над своєю психікою. Дам пару рекомендацій. Саме перше, радійте життю яке б фігове воно не було. Завжди старайтесь знайти позитив в самій негативній ситуації. Ніколи не заздріть тим, в кого, на вашу думку, життя склалось краще ніж у вас. Не тримайте в собі негативні емоції, виплесніть їх на що небудь. Задовбав керівник. Намалюйте його портрет, як ви його собі уявляєте, і скажіть тому портрету все, що ви про його думаєте, а на останок ще й пару раз кулаком по ті мармизі. Як що живете в селі, поколіть дрова, бачачи перед собою не поліно, а свого шефа чи хто вас там образив. Любіть своїх рідних та близьких (навіть тещу та свекруху biggrin) якими б неправильними, з вашої точки зору, вони б не були. Любіть, в кінці кінців, саме життя, боріться за його до останньої миті, бо життя єдине і не повторне. І на кінець, заставляйте свій організм працювати. Це дуже просто.
    Перед сном, коли ви вже в постелі, ляжде позручніше, розслабтесь так, щоб відчувати себе ніби в водах Чорного моря, забудьте всі денні негаразди, згадайте які ви були рік назад, десять років назад, двадцять років назад, пройдіть внутрішнім поглядом по своїх органах, постарайтесь відчути їх тонус та життєдіяльність, а потім дайте команду своєму мозку за час вашого сну все відновити і омолодити що зносилось та зломалось за прожитий день. Мозок буде працювати, а ви відпочивати, бо організм має всі необхідні ремонтні заводи та фармацевтичні фабрики для свого ремонту і профілактики та лікування. Треба тільки натиснуть кнопку і увімкнути це все. Кнопа в руках вашої сили волі.
 
    Здоров"я вам, любові, щастя та благополуччя. З ДНЕМ ЛЮБОВІ. Любіть і будьте любимі.
    
© TVOREC [14.02.2012] | Переглядів: 2640

2 3 4 5
 Рейтинг: 46.3/43

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook