для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Гра


Гра
Твердження Шекспіра про те, що життя театр мені здається дещо застарілим. Бо, що таке театр – актори вийшли на сцену, зіграли роль, потім повернулися додому, де нарешті отримали можливість побути собою.
 

 
А ми маємо таку змогу – побути собою?
 

 
Наше життя вже швидше нагадує гру. Але не ту азартну картярську гру про яку співає в опері «Пікова дама» Герман, а про гру жорстоку, нещадну і на перший погляд позбавлену будь-яких правил. Щось на зразок безтямної комп’ютерної стрілялки.
 

 
Втім, правила все ж існують. І основне правило – це робити вигляд, наче гра йде за визначеними правилами, хоча всі знають, що декларовані правила не співпадають з тими, за якими всі грають.
 

 
Звучить достатньо плутано, але якщо замислитись, то саме так все і відбувається.
 

 
Ті, хто готовий повністю віддатися грі та грати за тіньовими правилами йдуть в політику. Ті ж, хто досі відчуває огиду до такої гри, намагаються залишитися осторонь.
 

 
Але це неможливо, бо мимоволі доводиться приймати участь в дійстві. Наприклад - вкидаючи бюлетені у виборчі урни. В цій грі важко залишитися абсолютно чистим, бо обирати завжди доводиться між двома сортами неприємно пахучої субстанції. Не скажу – лайна, бо, можливо, це лише зіпсована ковбаса. Втім, запах все одно неприємний.
 

 
Ті ж, хто не бере участі у виборах і вважає, що він залишається поза грою, перебуває ще в більшій омані, ніж ті хто на вибори йде. Другі хоча б усвідомлюють свою участь.
 

 
Неучасть у виборах – це теж одне з тіньових правил гри. І ті, кому відведена відповідна функція, чудово з нею справляються, навіть не підозрюючи на чиєму боці вони зіграли.
 

 
Тому уникнути гри неможливо. Вона всюдисуща, як неприємний запах від здохлого під підлогою щура. Провітрювання приміщення (а вибори можна вважати саме спробою такого провітрювання) в даному випадку не допоможе. Треба зривати підлогу й викидати здохлого щура на смітник.
 

 
Альбер Камю колись сказав: «З несправедливістю або співпрацюють, або борються». До чого тут ця цитата? Чомусь пригадалася. Просто так…
© R`n`R [11.02.2012] | Переглядів: 1723

2 3 4 5
 Рейтинг: 38.7/29

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook