для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Чи відрубає влада власного хвоста?


                                 Чи відрубає влада власного хвоста?
                                
Те, що дружній тераріум, який називається Верховною Радою, давно вже став ринком "живого товару", не становить великої таємниці. Купівля "тушок" гуртом і вроздріб була започаткована не у 2010 році, а приблизно у той же час, коли вони почали голосувати "за себя и за того парня". Просто тоді їх називали не тушками, а зрадниками, перебіжчиками, перекинчиками та іншими ласкавими словами. Всі чудово розуміли, що поважні "слуги народу" стрибають по фракціях далеко не з ідейних міркувань, проте не було прямих доказів протилежного. І от завдяки "спецоперації" Романа Забзалюка ці докази з’явились. З’явились аудіозаписи з голосом, "схожим на голос Рибакова", пакунки з півмільйоном американських дєнюжек, і що найнеприємніше для фігурантів, з відбитками пальців "дарувальника".
 
Безсумнівною заслугою Романа Омеляновича, - і за це йому величезний респект, - є те, що він наступив на хвіст владі, надавши докази купівлі "живого товару". Чим поставив її перед непростим вибором – чи то цілком відкусити власного хвоста, відмежувавшись від псевдонезалежної групи тушок "Реформи заради майбутнього", чи відрубати лише той його кінчик, що засвітився в аудіозаписах.
 
Першим, природно, обізвався герой дня, керівник згаданої групи Ігор Рибаков. Оскільки звичний прийом, заперечувати факт передачі грошей, не проходить ("пальчики" на пакунках не заперечиш), Ігор Олександрович запустив іншу "дурку". Мовляв, гроші  давав, але не з метою підкупу, а суто з гуманних міркувань, на лікування тяжко хворого Забзалюка.

"Кілька місяців тому до депутатів нашої фракції звернувся пан Забзалюк із проханням допомогти йому грішми для лікування від важкої хвороби. Він сказав, що керівництво "Батьківщини" відмовило йому в допомозі. Фракція погодилася допомогти, і ми виділили йому гроші".
 
Та невдячний хворий не оцінив благородства меценатів, що й спровокувало пана Рибакова до різких висловлювань.

"А в підсумку це виявилося мерзенною провокацією. Записи є банальною фальшивкою і спецоперацією у дусі Кожем'якіна. Я вимагаю, щоб пан Забзалюк повернув гроші і вибачився перед нашою фракцією за неправду і свою підлу поведінку"
, - роздратовано заявив ображений гуманіст і філантроп.
 
Воно й зрозуміло, викинув псу під хвіст силу-силенну казенного бабла, сам засвітився та ще й пацанів засвітив. Такого не вибачають, звідси й істерика.
 
В унісон з керівником виступив його заступник Володимир Каплієнко. Як і слід було очікувати, він підтвердив факт гуманітарної допомоги, зажадав повернення бабла, а також вибачень від невдячного об’єкта дарування:
 
"Крім того ми вимагаємо публічних вибачень. І якщо він не зробить це за власною згодою, то він буде вимушений це зробити за рішенням суду".
 
Можна зрозуміти праведний гнів пана Каплієнка. Усією групою скинулись на лікування, можна сказати, віддали останню сорочку, самі залишились голі й босі, а у відповідь чорна невдячність. Так і заявив на брифінгу:
 
"Ми тут стоїмо перед вами і перед Богом голі і босі".
 
Тож чи варто дорікати "голому й босому" Каплієнку, що він вимагає зняття недоторканості з Романа Забзалюка?
 
Ще один фігурант аудіозаписів Геннадій Задирко виступив у ролі експерта, та нічого нового він не сказав. Все ті ж самі переспіви про фальшивку.
 
"Я дуже уважно прослухав (аудіозапис) і можу сказати вам, що сьогодні дуже багато людей можуть пародіювати тих або інших політиків. Я наполягаю на тому, що ці записи неавтентичні. Це цілком очевидно", - безапеляційно заявив "експерт".
 
Не пропустила нагоди вставити свої п’ять копійок й відома аристократка з блошиного ринку Інна Бе. Та оскільки нічим, крім звичного для неї лайна та помиїв, ця дамочка нас не порадувала, не буду переповідати її перлів, щоб не псувати повітря. Любителі тухлятини можуть насолодитися її "творчістю" тут.
 
Ну, це тущки, так би мовити, хвіст, а як реагує голова, тобто, влада?
 
Представник президента Юрій Мірошниченко поквапився відмазати свого патрона. Виступаючи в ефірі телеканалу ТВі, він, хоча й дещо плутано, але недвозначно заявив, що президент має дистанціюватися від цього непристойного скандалу, оскільки він ніяким боком не причетний до торгівлі "живим товаром".
 
Подібної думки дотримується і голова фракції ПР Олександр Єфремов. На брифінгу у парламенті він заявив:
 
Я не знаю, хто може звинувачувати владу у цій ситуації. Один з депутатів, обраних за списком БЮТ, нібито дав хабара іншому депутату від БЮТ – і при цьому говорять, що фракція ПР має до цього якесь відношення.
 
За такої постановки питання можна звинуватити кого завгодно і в чому завгодно. Але загалом мені неприємно, що серед депутатів опозиційних фракцій постійно відбуваються такі речі. Слава богу, всередині нашої фракції такого нема.

 
От такий кульбіт пана Єфремова, групу вірнопідданих тушок він вже зачислив до опозиційних фракцій.
 
Лукавлять представники влади, ще й як лукавлять. Адже в аудіозаписах неодноразово згадуються і президент, і Партія регіонів, і сам Єфремов. І не просто згадуються, а "голос, схожий на голос Рибакова", запевняє, що діє за вказівками президента. Ось лише деякі фрагменти (Р. – голос, схожий на голос Рибакова, З. – голос, схожий на голос Забзалюка):
 
Р. – Первое – финансовый вопрос. Мы решаем. Так скажу. Есть два момента. Первое – получаешь только разово, небольшой аванс. Второе – получаешь разово, хорошо разово и потом каждый месяц. Уверен в том, что карточкой голосовать – это твоя работа, можно подстраховаться …
З. – Можно мне сказать? Начало разговора – это где-то 500 тысяч?
Р. – Да! Да! Начало разговора – 500 тысяч, а там все, чтобы четко все остальное … Это раз. И второе – если мы договоримся, то мне на Западной Украине как воздух нужны кандидаты. То есть мне сам Президент Украины
З. – В ОВК или депутаты?
Р. – Да кандидаты в депутаты. Там будут БЮТ и Яцика давить.
З. – Януков… этот Яценюк.
Р. – Да. Яценюк. Мы сегодня … и Президент лично меня на встрече попросил: "Дай мне больше, максимально…". Я, допустим, дал Деньковича по Львову, не проверив…Ну ты понял – не пройдет…
З. – Не пройдет…
Р. – Он далекий… Нам любые кандидаты нужны. Любые … Главное, чтобы они были с нами. Те, которые … имеют рейтинг на Западной Украине. По х..ю откуда они там …бютовские... не бютовские…. Главное, чтобы у меня были эти рабы (!?).
Мажоритарку отдадим под них. Всю власть, которая есть: область, губернатор, главы администраций, СБУ, прокуратура – все будет под него. Весь админресурс. Так жестко, что они оху..ют. Но нужно, чтобы процентов хотябы на 50 он сам начинал. 50 мы дадим админресурсом, а 50 – должен быть он. Не какой-то Вася Иванов, который не непроходной.
                                                                   ***
Р. - Да! Но он не идет к нам, не просится. Ну пошел на х..й! И он проиграет. Этот пацуха будет независимым … Так пусть этот лучше к Рыбакову и Президент будет с Рыбаковым (имитирует губами крепкий поцелуй) и мы будем чики-пики, чем … Понимаешь смысл? Вот такой подход, бл..дь. Дашь пять – пять, десять – десять. Если … Такая ситуация. Третий вариант. Девяносто пять процентов – проходные. Я делаю замеры. Бл..дь. Ну рейтинг – пиз..ец. Ну там, занимается молоком, доярками … Не знаю … Рейтинговый бизнес … То я готов что-то дать ему, лавэ, помочь на выборах. То есть, если я вижу, что это беспроигрышно. Потому что, когда второе место, ты рискуешь деньгами, а я рискую властью, потому что я перед ней держал слово. Потому что потом голову отрубят мне. Понимаешь смысл. А когда у него первое место, тогда все решаем. Все. Я готов зарабатывать лавэ. Чтоб он на выборах там бигборды, выступил, подарки, гречка … Но у него же есть рейтинг, нажитый годами, бл..дь… То есть смысл понятен, да? Мне цель этого всего – команда, которую я создам. Пятнадцать, десять, пять. Группа может быть официальной и неофициальной. Запомни. Вот задача моя. А я буду только за Президента. Но в оппозиции я не буду точно.
З. – А зачем тогда члены ОВК? Члены ДВК – я понимаю. А зачем члены ОВК?
Р. – Все нужны. Члены ДВК – хорошо, а …Это просьба ихняя. От Партии регионов. Они платят деньги и ты, Рома, работаешь, а я отвечаю за вас. Все. Меня самое главное интересует вариант номер два – нардепы, и вариант номер три – нардепы.
                                                                 ***
Р. – Так у вас уровень серьезный. Я вчера был … и Сергей подходит ко мне (шепотом – Левочкин): "Молодцы, молодцы, поздравляем". "Скоро – говорю – будет двадцать пять и коммунистов на х..й …
З. – Так ты действительно с ним общаешься или ты …, чтобы нас успокоить.
Р. – Вообще-то я никому об этом не говорю. То есть это не я. Я никому об этом не говорю. Это сами … доходит информация: то Ефремов рассказал, что я был там. Этим я даже не … Это мое личное. Это не … Это не должно никого касаться. То есть я работаю для того, чтобы шла политика. И мы работаем на Президента. Меня все остальное не волнует. Вчера три часа был комитет экономический, шел...

 
Отже, відсидітись у ролі стороннього спостерігача якось не випадає. Якщо "голос, схожий на голос Рибакова", обмовив президента, звів наклеп на його чесне ім’я, доведеться з ним розбиратись. Якщо ж цей "голос" розбовкав правду, влада має зробити собі харакірі. У що, чесно кажучи, не надто віриться.
 
Ось Андрій Портнов, не остання людина в юридичній обслузі президента, заявив в ефірі 5 каналу:
 
"Для того щоб не тиснути ні на кого своїми натяками, вважаю, що обидва фігуранти цієї історії, обидва, мають нести відповідальність".
 
Ну, з одним фігурантом, Рибаковим, усе ясно. Його треба "зливати" що за законом, що "по понятіям". За законом – підкуп народного депутата, "по понятіям" - розтринькав бабло "общака", засвітився сам, засвітив Папу і всю "регіональну" компанію.
 
А от що збирається Портнов "пришити" Роману Забзалюку, то є велике питання. Судити його "по понятіям" не можна, він не член вашого угрупування, судити за законом – теж не випадає. З якого це бодуна особа, що заявила про скоєння злочину іншою особою, має бути притягнена до відповідальності?
 
І найголовніше питання: яка роль особи, що фігурує в аудіозаписах під псевдо "Папа" та "Президент"?
 
PS
Перепрошую за ненормативну лексику, це не моє. З претензіями – до "голосу, схожого на голос Рибакова".
© Дмитро Ремиженко [10.02.2012] | Переглядів: 2368

2 3 4 5
 Рейтинг: 47.3/34

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook