пароль
пам’ятати
[uk] ru

Хто винен?


Хто винен?
...Пусть Жираф был не прав,
но виновен не Жираф,
а тот, кто крикнул из ветвей:
- Жираф большой, ему видней!  
В.Высоцкий

      Чому Вона сидить? Спочатку нам говорили про кіотські гроші, потім про швидкі. Зупинилися на газових контрактах. Вийшло досить-таки примітивно.Заляканий слуга Феміди кілька місяців непереконливо грав поганеньку роль у не менш паскудно  поставленій п’єсі, хоча було зрозуміло, що вирок у цій справі написаний задовго до  її початку в іншому місці.
      Хто ж винен в тому, що відбувся цей бездарний спектакль на очах в усього світу?
      Неважко здогнатися про основного замовника яскравого акту Печерного правосуддя – чавунна професорська голова вирішила, що найкращим покращенням життя вже сьогодні,  буде ізоляція колишнього конкурента.
      Про те щоб забезпечити собі другий президентський термін реальними справами думка не виникала. Команда професіоналів повела себе, як звичайний  злодій  в чужому помешканні – тягни все, що можеш, поки спить хазяїн, задурманений брагою, настояною на американських валянках, злих бандерівцях і п’яних шахтарях, «русском мірє» і обіцяними благами Євро – 2012 та подяках одне одному.
       Безперечно, важлива роль в ув’язненні колишньої шефині належить «славній» отарі різноманітних депутатських тушок – починаючи від верховних юристів-реформаторів, просвітників, латифундистів і бойових офіцерів і закінчуючи легіоном менш відомих, але від того не менш огидних, колишніх комсомольців-есдеків-бютівців, а зараз вірних послідовників шльопера у місцевих радах. Їхній перехід до лав більшості вкупі із відверто флюгерською позицією Конституційного суду забезпечив гопнику повноваження диктатора. Проте хіба це так вже несподівано? «Той хто пробачає зрадника, буде зраджений».
        Але не треба недооцінювати роль тих, хто начебто ще залишається. Так, мова про них – штабних коментаторів на інтернет-форумах. Люди, покликані формувати суспільну думку в мережевих дискусіях. Якщо правда, що там працюють за гроші то треба неодмінно вигнати очільника цього процесу, бо абсолютна більшість з них своїм фанатичним запалом, нелогічними аргументами і відвертим хамством змушує сумніватися у адекватності не лише окремих ботів, але й взагалі політичної сили, яка претендує на роль авангарду в боротьбі проти кримінальної орди.
          Чорно-білий поділ не терпить будь-яких відтінків. Помітив схожість відсотку виконання «Українського прориву» і «України для людей» - синяк. Надрукувала УП критичну статтю – донбаська підстилка. Смішно із пасторських інтонацій головного сподвижника – ригіанал. А є ж іще і противсіхи, які неодмінно дістануть своє, хоча  зараз їхніх поводирів, крім одного пасічника (роль якого часто перебільшена), і закликають об’єднуватися. А як ви думаєте, який відсоток противсіхів сформувала огульна антифронтова передвиборна істерія ботів під керівництвом ужгородського мера?
Будь-який сумнів в мессіанській ролі свого провідника викликає шквал обурень.
«Ви ненавидите Юлю!!!». А чому тут дивуватися? Так, люди ненавидять політиків. Юлю, Вітю, Льоню, Вову, Яновіча… Пройде зовсім небагато часу і ненавидітимуть Віталіка – теперішня любов до національної гордості цьому не завадить, от побачите. І це не лише українська традиція – ненавиділи Вашингтона, Столипіна, де Голля, і навіть Манделу. І  кожний політик повинен це знати. Якщо ж він думатиме лише про всенародну любов, то ризикує розчаруватися в громадянах, стоячи на плацу військової частини в Тирговіште чи ховаючись у водостічній канаві Сірта. Або в шурфі єнакіївської шахти.
        При зміні керівника міняється владна команда. І що тоді? На зміну теперішнім балакаючим головам прийдуть автори анекдотів в стилі «Летіли два крокодили, один  в Африку, а йолкакровосісяпідарасспасібожителямдонбаса» та їхні начальники? Неодмінно. Хтось із них, один з найбільш відданих,  буде сидіти в Шустера і аргументами Чечетова, азартом Богословської та манірністю Герман гнутиме генеральну лінію, обпльовуючи всіх в радіусі п’яти метрів?Навіть не сумнівайтеся. Тебе не влаштовує подібна перспектива – тримай тавро янучара.
         Закликаючи об’єднуватися всіх і вся, водночас нас із завзяттям переконують, що політика в країні можлива лише в рамках боротьби  фанатичних сектантів, слова яких мало підкріплені  реальними справами проти конкретних пацанів, які без зайвих слів трамбують все на своєму шляху. Коли вже нарешті піде в тушки куратор цього піар-процесу?
  
 

© Фантомас Каттані [05.02.2012] | Переглядів: 2000

2 3 4 5
 Рейтинг: 31.6/33

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook