пароль
пам’ятати
[uk] ru

Герої не вмирають!


Герої не вмирають!
29 січня 2012року у Кіровограді відбулось вшанування Героїв-крутянців. У акції взяли участь патріотичні політичні партії ( «УДАР Віталія Кличка», ВО «Свобода», Народний Рух України, Конгрес Українських Націоналістів), а також ряд громадських організацій ( «КВІС», Українська Студентська Спілка, Січ, Українське Козацтво, Спілка Ветеранів України, Національний Альянс) і священнослужителі УПЦ (КП) та УГКЦ.
Не зважаючи на лютий мороз, патріотичні сили міста зібрались біля монумента «Янгол Охоронець», розгорнувши прапори своїх партій та організацій, і о 13 годині рушили колоною по центральній вулиці Кіровограда – Великій Перспективній - до пам’ятника Богданові Хмельницькому.
На чолі колони майорів величезний синьо-жовтий прапор, а тон ході задавали браві барабанщики. Процесія рухалась вулицею, перекривши рух транспорту, але жодних нарікань учасники акції не почули. З балконів і вікон будинків, які розташовані на центральній вулиці час-від-часу лунало дзвінке «Слава Україні!», на що учасники ходи відповідали «Героям Слава!».
За півгодини патріоти підійшли до кінцевої точки свого маршруту, де відбувся мітинг-реквієм і молебень за загиблими воїнами-крутянцями. Перед учасниками акції виступили представники ВО «Свобода», Конгресу Українських Націоналістів, Спілки Ветеранів України, а також голова виконкому Кіровоградської обласної організації Політичної партії «УДАР Віталія Кличка» Дмитро Сінченко. Пан Дмитро закликав усі патріотичні сили об’єднати свої зусилля задля того, щоб відновити історичну справедливість, перейменувавши вулицю радянського діяча Калініна на вулицю імені одного з Крутянців, кіровоградця Володимира Шульгина.
На останок, до слова було запрошено представників церкви. Цього дня разом з патріотами були священики Української Православної Церкви (Київського Патріархату) та Української Греко-Католицької Церкви. Шановані панотці відслужили молебень за Крутянцями, побажали, щоб таких трагедій більше не було на нашій землі і помолилися за Україну і її нарід.
А завершився захід, загальним виконанням Гімну України.
Слава Україні!
© Sinchenko [29.01.2012] | Переглядів: 1516

2 3 4 5
 Рейтинг: 36.2/27

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати