пароль
пам’ятати
[uk] ru

Крути ! Що це для тебе ?


Крути ! Що це для тебе ?
Одночасно любити Україну, та ненавидіти тих, хто загинув в боротьбі за незалежну Україну - неможливо !
Той, хто віддав своє життя за Україну в боротьбі з ворогом - Герой ! , як би комусь це не подобалось.
 
Якщо ти - українець, то сердце тобі підкаже. І тут неважливо, якою мовою ти розмовляєш ! А якщо ти - совок, тобто живеш минулим, то тобі вже нічого не поможе і ніщо не підкаже.

 
Ми нажаль мало що правдивого знаємо про ті часи, про тих людей. А тепер, коли намагаємось щось правдиве взнати та донести до людей, то шалений спротив та тиск йде з боків колишніх "істориків" совка, а то і просто від відвертих бовдурів та дурнів.
Прикро, коли всіляка наволоч відверто бреше в своєму намаганні перекрутити та оббріхати нашу Українську історію.
Ще більш прикро, коли це намагаються зробити професійні пишущі прокладки влади, чи України, чи Росії...у яких одна ціль - забрехати розум та міски народу, і зробити з народа  насєлєніє.
98% персічних громадян держави Україна, і 100% насєлєнія цієї ж держави ще і досі "живуть"  в полоні блуду совітської історії.
Одне тільки згадування про визвольну боротьбу українців проти більшовиків чи німців, совок приводить в люте "негодование".
Треба знати те, що від нас втаємничили, щоб мати можливість робити свої висновки.
Неможливо дискутувати та філосовствувати про те, чого майже не знаєш. Тим більше, робити свої висновки з того, чого ми майже незнаємо.
 
        То не ми такі слабенькі та погані, хоча старанно "друзі" нав'язують всім таку думку.
       То проти нас дуже сильний та підступний противник веде війну !
       І фізичну, і ідеологічну...    

 
        
 

      
 
Якщо ти українець і любиш свою землю- додай собі це відео, покажи його друзям, а 29 січня вшануй пам'ять полеглих синів України... Ми повинні знати і шанувати наших героїв...
 
Крути - залізнична станція між Бахмачем і Ніжином, біля якої 29 січня 1918 року відбувся бій сотні Першої Військової школи ім. Б. Хмельницького, невеликого розділу Вільного Козацтва та сотні Помічного Студентського Куреня, сформованого зі студентів- добровольців Українського Народного Університету та Київського Університету ім. св. Володимира, учнів старших класів Української Кирило-Мефодіївської гімназії (всього бл. 300 чол.), проти наступаючих на Київ більшовицьких військ під загальним командуванням М. Муравйова (6 тис.чол)
 
...29 січня бійці УНР зайняли оборону обабіч залізничного полотна поблизу станції Крути.
Вранці 30 січня більшовицькі війська, які складалися з петроградських і московських червоногвардійців та матросів Балтійського флоту, розпочали наступ. Протягом 5 годин українські підрозділи стримували атаки ворога. Проте незабаром, скориставшись кількаразовою перевагою в чисельності, наступаючі зім'яли оборону і почали оточувати українські частини. Розуміючи безвихідність cвого становища та не бажаючи здаватись в полон ворогові, бійці пішли в багнетну атаку і були майже всі знищені. 27 студентів і гімназистів захопили в полон...
Як свідчили селяни, що бачили страту, учень сьомого класу гімназії Пипський заспівав гімн "Ще не вмерла Україна", який підхопили інші. Після розстрілу більшовики не дозволили місцевим селянам поховати тіла загиблих. Декілька бійців, яким вдалося врятуватись, вночі розібрали залізничну колію і все-таки на кілька днів затримали наступ Червоної гвардії. Після звільнення території України від більшовиків загиблих було поховано з військовими почестями на Аскольдовій горі у Києві...
© Захар Беркут. [29.01.2012] | Переглядів: 1942

2 3 4 5
 Рейтинг: 40.7/42

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати