пароль
пам’ятати
[uk] ru

В Держкомтелерадіо й досі святкують чи просто "відморозилися"?


В Держкомтелерадіо й досі святкують чи просто
Щось ніяк не можу дочекатися відповіді на чергове звернення до Установи з критикою отриманих "відмазок" на попереднє. Останнім часом такі листи стали для мене традицією з огляду на суцільну біло-блакитну, м'яко кажучи, фігню, влаштовану на Дніпропетровській ОДТРК, до нестями лояльним до місцевої влади креівництвом телерадіокомпанії на чолі з депутатом облради від Партії регіонів Валентином Чанглі. Ну таку вже "вілкулівщину"(від прізвища очільника ОДА) розвели, що далі нікуди.
 
Голові Державного комітету
телебачення і радіомовлення України
п. Курдіновичу О.В.
громадянина України,
члена НСЖУ,
Інтернет-блогера,
Мазура О.М.

 
Звернення

1. У своєму попередньому листі до Держкомітету я запитував, на яких підставах у випуску новин Дніпропетровської обласної державної телекомпанії вустами ведучої партія "Сильна Україна" віце-прем'єр-міністра Сергія Тигіпка була названа "опозиційною" силою в повідомленні про оголошене злиття СУ з ПР. Я просив пояснити мотивацію і логіку такої абсолютно безглуздої характеристики.
 
"Як відомо, Сергій Тигіпко займається реалізацією соціальної політики уряду Миколи Азарова - нині діючого голови ПР. Сам кабмін сформований біло-блакитним президентом Януковичем. Якраз саме за "новітній геноцид" його багаточисленні жертви (підприємці, «афганці», чорнобильці тощо) та представники правдивої опозиції і піддають віце-прем’єра Тигіпка жорсткій критиці. То на яких підставах очолювана ним «Сильна Україна» могла бути названа опозиційною силою?"
 
Де ж відповідь на це питання у листі з Установи від 09.12.11. № 6338/17/3 за підписом заступника голови Держкомтелерадіо України Д.В. Кравченка (виконавець - Пащенко Л.А.)?
 
Якщо пан Кравченко читав свою відповідь і підписався під нею, то напевно має відповідати за сказане. Тож я прошу вказати мені місце в отриманому мною листі, в якому він відповідає на конкретне, чітко сформульоване запитання.
 
2. В згаданому листі у відповідь на претензії в ігноруванні державним телеканалом Дня Свободи та відсутності в новинах телекомпанії матеріалів, присвячених цій даті, я також дізнаюся, що цього Дня у випуску новин було передане привітання Януковича. А що, День Свободи - це лише те, що про нього сказав президент і більше нічого? А де ж робота журналістів випуску новин? Які матеріали вони підготували з цього приводу? В якому сюжеті розповіли про те, що відбувалося в Україні та Дніпропетровську 22 листопада і як цей День згадували 2011 року?
 
Передача "Що відзначаємо?", в якій, як пише Держкомтелерадіо, була підготовлена добірка інформацій, історичних фактів та коментарів окресленої тематики, значно поступається новинам у своїй популярності та рейтингу. На відміну від новин на неї дуже важко натрапити в ефірі. Тому висвітлення в цій передачі державного свята як День Свободи аж ніяк не можна вважати пропорційним значущості цієї дати. До речі, назвіть, будь ласка, графік виходу цієї передачі в ефір? В який час і по яких днях її можна дивитися і скільки вона триває?
 
Названі в отриманому від Держкомітету листі програми обласного радіо в даному випадку теж ні до чого, адже я запитував про обласне державне телебачення.
 
Однією з радіопрограм, присвячених Дню Свободи, була названа радіопрограма "Тема дня". Чому ж її телевізійний аналог на обласному державному телеканалі, який має значно більшу аудиторію, ніж радіо, замість Дня Свободи був присвячений бесіді про те, варто чи ні ставити оцінки в школі на уроках фізкультури? Як пояснити наявність цієї теми саме цього Дня? Хіба в даному випадку, 22 листопада тема оцінок на уроках фізкультури є більш актуальною і значущою, ніж День Свободи? Поясніть, будь ласка.
 
3. Отримавши лист від Комітету, намагався зв'язатися з Д.В. Кравченком телефоном. Дзвонив у його приймальню. Чому співробітниця заступника голови Держкомтелерадіо України постійно відповідала мені російською і перейшла на українську лише після наполегливих вимог користуватися в державній установі державною мовою? Але й спілкуючись українською, секретар заступника голови Держкомітету України відповідними інтонаціями висловлювала своє незадоволення тим, що її примусили говорити українською. Як можна пояснити це неподобство? На яких підставах в Державному комітеті України з телебачення і радіомовлення нехтують і зневажають державну українську мову? Які статті якої Конституції чи Закону дають вам таке право? Чому я, українець, телефонуючи у державну установу і звертаючись українською, чую у відповідь від співробітниці приймальні заступника голови Держкомтелерадіо російську мову? Чому, беручи слухавку, вона неодмінно каже "приемная", а не "приймальня"?
 
4. "Сподіваємось, що Ваші міркування та враження від перегляду передач Дніпропетровської ОДТРК, викладені у черговому листі, не носять ознак тенденційності і не є упередженими та безпідставними." - таким є заключне речення в отриманій мною відповіді на своє чергове звернення. Про що воно? Що це за форма? Ви що, не розумієте, що фраза не звучить? У такому формулюванні вона набуває абсурдного змісту. Або мої міркування ви вважаєте тенденційними, упередженими та безпідставними, то так про це і пишіть, або відповідайте по суті поставлених запитань. Це все одно що сказати: "Сподіваюся, ви не козел, сер".
 
В той же час хочу висловити свої сподівання на те, що у відповідальних працівників Держкомтелерадіо ще залишилася хоча б краплина професійної й громадянської гідності, а також людської совісті. Адже нині Держкомтелерадіо радше нагадує ГПУ-НКВД, яке розправляється зі свободою слова, а тому цинічно і зухвало відписується від претензій, які стосуються кричущих проявів порушення елементарних журналістських стандартів.
 
З приходом на Дніпропетровську обласну державну телерадіокомпанію нового керівництва (гендиректор - депутат облради від Партії регіонів Валентин Чанглі) її ефір втратив всі, бодай найменші ознаки політичного плюралізму. ДОДТРК перетворилася на рупор виключно правлячої Партії регіонів. Інформаційне наповнення Дніпропетровського Державного каналу стало нестерпно сервільним, кондовим, совковим. Негативні зміни, які відбулися, викликають асоціації з подорожжю на машині часу в добу СРСР до перебудови, тільки замість керівної КПСС - Партія регіонів.
 
Я взагалі дивуюся, як, будучи нормальною, адекватною, професійною і патріотичною людиною, можна служити такому президенту як Янукович, не гребуючи ані його яскраво вираженою антиукраїнською політикою, ані, м'яко кажучи, далеко не бездоганною біографією. Невже вам ніде з цього приводу "не свербить"? Невже не боїтеся ганьби і прокляття, на які наражаєте свої роди до сьомого коліна? Не боїтеся українців, то побійтеся хоч Бога! Не беріть такого тяжкого гріха на душу. Бо злочин чините проти українства і рідної держави.
 
Надіслав цей текст у Київ на Прорізну, 2, більше місяця тому. Поки що - ніякої реакції, на відміну від попередніх звернень, на які вчасно отримував традиційні "відмазки". Може "задовбалися", а я "натяку" не розумію? Агов, Держкомтелерадіо! Дайте, будь ласка, з цього пиводу більш чіткий сигнал.
© spetskor [28.01.2012] | Переглядів: 1691

2 3 4 5
 Рейтинг: 36.7/21

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook