для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Наслідуючи імператора


Наслідуючи імператора
Римська цивілізація була, безперечно цікавою і по-своєму унікальною епохою. Зародившись в диких племенах, завойовуючи часто більш культурні і освічені народи, беручи при цьому від них найкращі релігійні, військові, культурні надбання римський світ багато в чому заклав підвалини сучасного суспільно-політичного устрою багатьох країн.
Започатковані на грецьких агорах, систематизовані римськими юристами, пройшовши перевірку варварськими війнами, абсолютистськими монархіями, просвітницькими ідеями, інквізиторськими вогнями і купою всіляких науково-технічних прогресів-революцій норми представницької форми влади міцно вкоренилися і на теренах нашої держави.
Скоро знову вибори і нас вже починають агітувати. Бандити-бізнесмени, чиновники-доброчинці, молоді мажори і опозиціонери всіх мастей – та про що мова, подивіться навколо і самі все побачите, а все ж тільки починається. Ех, і весело ж скоро буде – спеціальна олімпіада для пройдисвітів і їх штабів –  надурити простого українця, вкотре продавши йому гнилу «иліту» у вигляді рятівників народу.
Але чому б повернутися до римської історії, адже там є чимало хороших прикладів для наслідування. Тим паче, що передумови для цього є. Ну от , наприклад, був же ж там Калігула, який оголосив себе Богом. У нас же подібне самозвеличення і не потрібне  - вірні земляки і так в цьому впевнені(http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RRokOCaMuvI). Ну а при сьогоднішніх-то інформаційних можливостях та технологіях, при живих екскурсантах по маєтку без парасолі, говірких партійних головах, з такими надійними сімейними тилами – раз-два і інші погодяться, БОГ.
Ну і чого б ото, не наслідуючи імператора, який через кілька років після початку свого правління призначив сенатором коня Інцітата, не взяти і не провести у Верховну Раду припустимо страуса з Межигір»я. Або кенгуру. Можна за партійним списком, на місці так двадцятому. Ну подумаєш законів писати не вміє! Там же таких третина, якщо не більше. Зате ж плюсів набагато більше. Державну квартиру купляти не треба,  на літак гроші давати, кодло помічників утримувати, ноутбуки, автомобілі, санаторії, лікарні, потім пенсії довічні… Ви можете собі уявити, щоб страус вкрав від спікера картку для голосування? Чи палив у залі димові шашки? Коли Ви востаннє чули, щоб страус стріляв людей по лісах? Душив супостата прямо на трибуні?Хіба колись даїшники скаржилися, що їх б’ють прямо дорозі охоронці якогось кенгуру?
А як би мило виглядало мовчазне звірятко на телевізійних посиденьках серед навіженого ґвалту дармоїдів, що обливають одне одного брудом, кожного тижня, вже який рік поспіль! А хороше фото страуса на подарунковому наборі для бабусь чи дітвори замість бридкої фізіономії чергового кандидата!
А там можна і перевершити римського невдаху. Той же хотів зробити Інцітата консулом, але не встиг  - зарізали неборака, й чотирьох років не протримався. А страуса ж можна за рік-два й прем’єром поставити. А чого ж ні? Система стримувань і противаг збережеться, колишні колеги-парламентери радісно підтримають кандидатуру.
І найголовніше, у випадку форс-мажору якогось, реваншисти ж кенгуру в Печерський райсуд не відправлять. Це ж захисники тварин всю Європу на вуха поставлять, Бриджіт Бардо це не Ван Ромпей якийсь. Тим більше, що в тому ж таки Римі прецедент був успішно вирішений  - підсудний сенатор нікого не вбивав, дурних і шкідливих порад не давав, з бюджету не крав. Значить і невинний.
© Фантомас Каттані [25.01.2012] | Переглядів: 2024

2 3 4 5
 Рейтинг: 42.3/31

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook