для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

У Донецьку закони України кавказцям – не указ.


У Донецьку закони України кавказцям – не указ.
У Донецьку в торгівельному центрі «Сокол» охоронцями-кавказцями було побито групу донецьких активістів і двох моїх колег – журналістів журналу «Український тиждень» Богдана Буткевича і фотокореспондента Андрія Ломакіна. Били жорстоко, не реагували на журналістські посвідчення, відмовлялися будь-що пояснювати аби викликати міліцію.
 
Взагалі то для громадян України не секрет, що в славному місті Донецьку, колисці нинішньої української влади, подібні витівки – не рідкість. Сам виходець зі сходу України (Запоріжжя), я чудово знаю, що в довічному змаганні між законами та поняттями, на моїй історичній батьківщині пальму першості упевнено здобувають понятія. Але тут справа особлива. Супермаркет «Сокол» вже не вперше славен продажем продуктів чий термін сплив, та грубіянством охорони рівня вуличних бичків. Увагу громадянської компанії «Україна без холопів», що займається викриттям порушень прав споживачів у торгівельних мережах, супермаркет «Сокол» привернув не даремно.
 
23 січня група активістів руху «Україна без холопів». У складі засновника руху блогера Павла Колесніка, адвоката Дмитра Коробко, громадянського активіста Станіслава Федорчука (всі – дончани) та двох моїх колег, київських журналістів «Українського тижня» Богдана Буткевича та Андрія Ломакіна здійснили рейд по кількох супермаркетах міста Донецьк. У торгівельному центрі «Декор-Донбас» та в супермаркеті «Велика Кишеня» проблем не виникло. Знімати у супермаркетах за українськими законами не заборонено.
 
Проте в супермаркеті «Сокол» все було інакше. До активістів підійшов адміністратор, який ніяк не мотивувавши свої дії зажадав припинення зйомки. Коли громадянські активісти робити це відмовилися, на допомогу до адміністратора прибігли охоронці-кавказці. Далі – справа техніки.
 
Зараз у Андрія Ломакіна встановлено струс мозку. Усі відеоматеріали передані в міліцію разом із заявою та довідками про побої. Реакції правоохоронців – чекаєм-с. Мер міста Донецьк Олександр Лук’янченко вже висловився з приводу інциденту: «Ті хто порушив закон. Вони будуть нести відповідальність згідно діючого законодавства. У нас є органи, які мусять це розслідувати». Крім того мер круто висловився з приводу самого торгівельного центру «Сокол»: «Якщо там будуть знайдені порушення, то ми його просто-напросто закриємо».
 
Що ж. Чекаємо з нетерпінням. Такий інцидент у цьому донецькому супермаркеті як бачите – далеко не перший. Так що сподіваємося, що історію не забовтають, як часто люблять це робити чиновники донецької команди. Реакція влади міста Донецьк коротко і влучно відповість а питання, що давно хвилюють всіх українських громадян у тому числі у місті Донецьку. В керованій донецькою командою Україні що вище – закони чи понятія? Охоронці супермаркетів знаходяться у правовому полі українських законів, чи закони України їм – не указ?
 

Дмитро Калинчук

© Дракон [24.01.2012] | Переглядів: 3624

2 3 4 5
 Рейтинг: 42.0/39

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook