пароль
пам’ятати
[uk] ru

У День Соборності в Дніпропетровську на могилі бійців УНР встановили меморіальний камінь


У День Соборності в Дніпропетровську на могилі бійців УНР встановили меморіальний камінь
Раніше встановлюваного тут дерев'яного хреста тричі завалювали "невідомі". Яка доля очікує нового пам'ятного знака покаже час.
 
22 січня у Дніпропетровську на присвяченому Дню Соборності України мітингу, відправили панахиду і встановили пам'ятний камінь на братній могилі бійців армії УНР, що загинули у боях за незалежність.
 
"Українська Народна партія тричі встановлювала хрест і його тричі знищували "невідомі" -, зазначає прес-служба дніпропетровського партійного осередку.
 
Голова місцевої УНП Анатолій Сокоринський піддав жорсткий критиці політику сучасної влади, яка не виконала жодної зі своїх передвиборчих обіцянок, зокрема нагадав, що "нас переконували - досить перестати критикувати Росію, не чіпати Чорноморський флот і буде дешевий газ. Проте ніяке плазування перед Москвою не допомогло".
 
Народовець висловив припущення, що у російському вислові "братский народ" слово "братский" походить від дієслова "забрать".
 
Учасники прийняли підготовлені УНП резолюцію та звернення до керівництва національно - демократичних партій.
 
РЕЗОЛЮЦІЯ МІТИНГУ

жителів міста Січеслава
22.01.2012 р.
 
Ми, члени національно-демократичних політичних партій та громадських організацій, спільно з мешканцями міста, у цей святий день, з сумом констатуємо, що найбільше завоювання українського народу - Незалежність, і територіальна цілісність Держави та демократичні свободи знаходяться під загрозою.
 
Партія Регіонів, що прийшла до влади, скориставшись відсутністю єдності національно-демократичних політсил, виявилася повним банкротом та невиправданим брехуном перед українським народом.
 
Жодна передвиборна обіцянка партії Регіонів не була виконана. "Покращення вашого життя вже сьогодні", як і слід було чекати, наступило лише для жменьки олігархів, а гасло "Почую кожного" обернулося утисками свободи слова та друку. Більшість народу кинуто у вир зубожіння і безправ'я.
 
Зростають ціни та тарифи, нищиться малий та середній бізнес, молодь не має перспектив реалізувати себе, отримати гідну платню та житло. Масова еміграція призводить до втрати Україною свого інтелектуального потенціалу.
 
Відновлюється русифікація, нищаться українські школи та інші навчальні заклади, переписується на користь Росії українська історія, розпочалось глумління над українськими героями.
 
Намагаючись уникнути відповідальності за свою недолугу політику, керівництво держави вдається до політичних репресій та до нацьковування одних українців на інших, а також вдається до ганебних жестів, типу скасування Дня Свободи, якої вони не дали.
 
Найкращу відповідь на ці провокації дав простий народ, стихійно та масово закидаючи "біг морди" В.Януковича всім, що потрапляє під руку. На Донеччині розпочався рух з вимогою про його відставку.
 
Сьогодні, в роковини вікопомного ІV Універсалу, що проголосив незалежність України, а також Злуки УНР та ЗУНР, ми заявляємо - провокаційна політика сіяння розбрату не пройде, схід і захід навіки разом.
 
Ми вимагаємо:
 
1. Відставки Кабінету Міністрів.
2. Притягнення до кримінальної відповідальності тих, хто порушував Конституцію, в першу чергу - міністра -українофоба Д.Табачника.
3. Негайного припинення тиску на дрібний та середній бізнес - основу нормального суспільства.
4. Негайного звільнення політв'язнів.
5. Недопущення розпродажу української землі.
 
ЗВЕРНЕННЯ

до голів партій "Наша Україна", Конгрес українських націоналістів, Українська Народна партія, Українська платформа "Собор" та інших партій національно-демократичного спрямування
 
За 20 років незалежності Україна так не стала правовою, демократичною, національною державою.
 
Ситуацію в Україні коротко можна охарактеризувати так:
- національні інтереси України стають все більше предметом політичних торгів;
- відбувається не розвиток, а згортання демократії та свободи слова;
- знищується мале та середнє підприємництво;
- продовжуються рейдерські захоплення підприємств, у селян намагаються відібрати найдорожче - землю;
- масово закриваються українські школи;
- з теле- і радіоефіру витісняються українська мова і культура, національні герої принижуються;
- процвітає корупція.
 
Ситуацію в державі можна змінити, якщо на парламентських виборах 2012 року національно-патріотичні сили знову відновлять свої впливи у законодавчому органі.
 
Ми, повноважні представники Дніпропетровських обласних організацій: Української Народної партії, партії "Наша Україна", партії "Собор" та Конгресу Українських націоналістів усвідомлюємо небезпеку, яка нависла над Україною, і вимагаємо від керівників національно-демократичних партій прискорити процес об'єднання партій в одну політичну силу. Тільки так можна перемогти на парламентських виборах!
 
Таке об'єднання має базуватися на таких основних принципах:
 
- держава та її суверенітет є найвищою цінністю, яку влада має розвивати і оберігати, а не торгувати нею;
- українська мова є основою національного суверенітету;
- розвиток національної економіки, яка постійно створює робочі місця і наповнює український ринок вітчизняною продукцією;
- земля, є найбільша суспільна цінність всього українського народу, а не предмет торгів;
- в Україні має бути єдина Помісна православна церква;
- Україна має набути членства у Європейському Союзі і НАТО, на рівноправних засадах;
- українська культура, традиції, історія мають бути невід'ємною частиною нашого повсякденного життя і відігравати базову роль у вихованні молодого покоління українців.
 
Ми разом повинні збудувати Велику, Соборну, Демократичну, Національну і Правову Державу!
 
Слава Україні!
 
Олексій Мазур,
Дніпропетровськ.
© spetskor [22.01.2012] | Переглядів: 1512

2 3 4 5
 Рейтинг: 36.3/24

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook